47+ Ayat Pick Up Line Sweet, Melayu, Sentap

Dalam artikel ini saya akan kongsikan beberapa koleksi pick up lines yang paling padu dan paling terbaru serta pickupline sweet yang boleh digunakan untuk perempuan dan lelaki.

Tips Lain : 34 Ayat Cinta Sweet Gila, Couple, Jiwang Terbaru

Daftar Ayat Pick Up Line Sweet

Apa perbezaan awak dengan buruh kasar? Buruh kasar membaiki bangunan tapi kau membaiki keturuan.

Are you a machine? Cause i dah MACHINEtaimušŸ˜³

Are you mix? Because you half malay and half mine.

Adakah nama kamu adalah google? Sebab kamu ada segalanya yang saya cari.

Ikan selayang, ikan kelah, kalau sayang mengaku je lah.

You, I nak kipas boleh tak? Kipastian masa depan kita.

Apa beza kereta dengan I? Kalau kereta you bawa kat highway, kalau I, you bawa ke syurga.

You I rasa I nak berus lah. Berusaha dapatkan hati you.

You asal daripada mana eh? Oh saya ingatkan syurga, sebab setahu saya bidadari asal daripada syurga.

Berjalan kaki ke tempat kerja, You, I janji I sayang you sorang je.

Dalam banyak-banyak cuka, cuka apa yang manis? Saya cuka awak.

Ayat Pick Up Line untuk Lelaki

I suka makan nasi. WheNASI your face, I smile.

Awak suka makan tempe tak? Sebab TEMPEmu disisi, saya keseorangan.

Kalau I tengok pemandangan gunung, itu mountain view. Kalau I tengok pemandangan laut, yang tu ocean view. Kalau I tengok you, I love view.

Can you be my bulan? But the ‘lan’ is silent. My boo.

I’m from Sabah. So, can you sabar? Because soon, we gonna make it sah bah.

Saya suka Sarawak. But the ‘SAR’ is silent.

Apa beza baju bundle dengan you? Kalau baju bundle, kita panggil prelove. Kalau you, I panggil my love.

Ayat Pick Up Line untuk Perempuan

Awak mesti suka makan buah pear kan? Sebab dimata saya awak PEARfect.

Awak tau tak apa beza awak dengan Neil Armstrong? Neil Armstrong mendarat dekat bulan, awak mendarat dekat hati saya.

Saya suka minum milo, sebab tulah setiap kali saya nampak awak macam saya nak panggil awak my love.

Dalam banyak banyak air tin, air tin apa yang paling manis? AIRTINking about you everyday.

You atlet ke? Sebab I penat kejar you.

Awak kenal Donald Trump tak? Sebab awak buat hati saya tak tenTRUMP.

Awak mesti layan cerita korea kan? Sebab saya rasa awak SEOUL-mate saya.

Buah manggis buah mempelam, cakap dekat parents you, calon menantu kirim salam.

Ada banyak benda yang kita tidak boleh kira dalam dunia ini. Antaranya, jumlah bintang di langit. Jumlah ikan di laut dan jumlah cintaku padamu.

Ayat Pick Up Line Rindu

Girl, is your name Bella? Cuz bella you takde I rindu.

A : Saya sayang awak sangat-sangat.
B : yeke?
A : Selagi nafas berdegup kencang, selagi itu sayang awak, sehingga tiada nafas pun, rindu takkan pernah padam.

A : Tolong tolong tolong bangggg Kenapa?
B : kenapa?
A : Hati saya..Hati saya terseliuh jatuh ke dalam hati abang.

A : Pernah tengok cahaya matahari terang benderang tu?
B : Pernah.
A : Macam tu lah terang benderangnya awak kat dalam hati saya ni.

A : Awak kenal airin tak?
A : Sbb i rindu kan awak… Chia chia chiaā€¦

A : Awak tau tak sejak kenal awak ni saya jadi rajin belajar.
B : Belajar apa?
A : Belajar menjadi yang terbaik buat awak

A : Cuba tengok botol besar yang kosong tuok,
B : kenapa?
A : Walaupun botol tu besar tapi dia tak mampu untuk mengisi rasa cintaku kepadamu

Ayat Pick Up Line Melayu

Berikut adalah senarai ayat pick up line terkini yang boleh anda ikuti dalam usaha untuk memberikan ayat mengorat awek

A: Bermula dari sekarang saya mahu jadi petani
B: Kenapa nak jadi petani?
A: Supaya setiap saat saya boleh menanam cinta di hati awak

A: Saya takutā€¦
B: Takut apa?
A: Saya takut kehilangan kamu!

A: Awakkkk tolongggg!!!!
B: Kenapa awak?
A: Saya dah jatuh, terjatuh dalam hati awak.

A: Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza peti ais dengan awak
B: Apa?
A: Peti Ais sejukkan air, tapi awak sejukkan hati saya.

A : Awak, tahu tak bezanya awak dengan banduan?
B : Tak tahu.
A : Banduan terperangkap dalam penjara, tapi awak terperangkap dalam hati saya.

A : Awak jom main sorok-sorok
B : Taknak lah
A : Alaa kenapa?
B : Sebab perempuan cantik macam awak susah nak jumpa

A : Apa perbezaan awak dengan longkang?
B : Apa?
A : Longkang mengalirkan air tapi awak mengalir ke dalam hati saya.

A: Awak tahu tak apa perbezaan awak dengan Neil Amstrong?
B: Apa dia?
A: Neil Amstrong adalah orang yang pertama pergi ke bulan, awak adalah orang yang pertama dihati saya cia cia cia

A: Apa beza awak dengan coklat?
B: Apa dia?
A: Coklat melekat dekat gigi, awak melekat dekat hati saya cia cia cia

A: Awak tahu tak beza lanun dengan saya?
B: Apa dia?
A: Lanun rampas kapal, saya rampas hati awak cia cia cia

A: Pintu rumah kamu selalu buka atau tutup?
B: Selalu berbuka
A: Begitulah juga dengan hati saya sentiasa terbuka untuk awak cia cia cia

A : Alamak!!! Habisssā€¦hilangā€¦ mesti Awk yg ambikkan?
B : Ambik apa?
A : Awak dah ambik hati sayaa!

A : Awak cuci muka pakai gula eh?
B : Eh tak la, Kenapaā€¦?
A : Sebab muka awak nampak manis sangat buat saya.

A : Awak tak penat ke?
B : Tak laā€¦Kenapa?
A : Sebab sepanjang hari awak asyik berlegar-legar dalam kepala saya

Memang menjadi-jadi dah kan sekarang benda alah pickupline ni..kadang-kadang tu sweet kadang-kadang tu mcm loyar buruk pun ada..hehe Apapa pun pick upline ni sesuatu yang menghiburkan, Sekian. Jangan lupa share dan komen.

Leave a Comment