[Terkini] 10 Cadangan Dapur Gas Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Secara amnya, suri rumah lebih suka relau dapur 2 gas terbaik untuk memudahkan urusan memasak. Beberapa persediaan boleh dimasak pada masa yang sama, ini pasti menjimatkan lebih banyak masa.

Walau bagaimanapun, ibu juga memerhati dalam memilih peralatan dapur. Sebabnya, memilih dapur gas yang salah boleh menyebabkan kebocoran yang menyebabkan kebakaran.

Berikut adalah relau dapur gas terbaik 2 yang membantu memudahkan urusan memasak ibu. Setiap produk mempunyai kelebihan dan kekurangan, jadi sesuaikannya dengan keperluan anda sebelum membeli.

1. Pensonic Table Top Gas Cooker PGC-2201G

Dapur gas terbaik 2-relau ini dilengkapi dengan badan bersalut tidak melekat yang tidak melekat, jadi tidak perlu risau untuk mengeluarkan kotoran yang tersisa daripada memasak.

Bukan itu sahaja, pembakar yang diperbuat daripada tembaga dijamin boleh bertahan sehingga beberapa tahun penggunaan.

Kelebihan lain yang ditawarkan oleh Pensonic Table Top Gas Cooker PGC-2201G termasuk mampu menghasilkan nyalaan biru, cekap gas, dan pemetik api yang didakwa bertahan sehingga 5 tahun.

Pensonic Table Top Gas Cooker PGC-2201G sangat sesuai untuk keperluan memasak individu dan isi rumah, harganya juga agak mesra.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Hood Dapur Terbaik Malaysia

2. Milux / Pentec Double Burner Gas Cooker Dapur Gas YS023

Milux / Pentec Double Burner Gas Cooker Dapur Gas YS023 menggunakan bahan keluli tahan karat yang tahan panas, jadi dapur tidak mudah rosak.

Tukang masak ini mempunyai model menegak dengan saiz relau yang berbeza, ini menjadikannya mudah digunakan. Butang yang lebih ringan berada di sisi dapur supaya mudah dikendalikan.

Walau bagaimanapun, Milux / Pentec Double Burner Gas Cooker Dapur Gas YS023 mempunyai kelemahan, seperti agak berat yang menyukarkan pemasangan, belum dilengkapi dengan ciri penjimatan gas, dan masih belum diedarkan secara meluas di pasaran.

3. Phison Double Burner Stainless Steel Gas Stove MD-812

Phison dikenali dari tahun ke tahun, dari dapur minyak tanah hingga dapur gas. Salah satu produk yang dikeluarkan oleh jenama ini ialah Phison Double Burner Stainless Steel Gas Stove MD-812.

Relau dapur gas 2 terbaik dari jenama legenda ini mempunyai kelebihan, termasuk reka bentuk yang elegan, badan yang kukuh, nyalaan biru teratai, pembakar boleh tanggal, dan coaster yang disalut dengan enamel anti karat. Bukan itu sahaja, tetapi api tetap stabil walaupun ia dinyalakan serentak.

Jom Baca : [BEST] 10 Pisau Dapur Terbaik & Murah Masa Kini!

4. SUKINBO 7.5KW Tempered Glass Gas Stove

Termasuk dalam salah satu jenama dapur gas kaca terbaik memasak terbaik yang dilengkapi dengan relau dwi jet.

Sistem yang digunakan adalah peranti nyalaan keselamatan, fungsinya adalah untuk mengelakkan kebakaran daripada melarikan diri apabila dinyalakan secara tidak sengaja.

Periuk gas ini didatangkan dengan dua pembakar saiz berbeza iaitu 2KW dan 2.5KW. Diperbuat daripada bahan kaca yang keras, jadi tahan terhadap haba, hentaman, dan mudah dibersihkan.

Bukan itu sahaja, dapur gas ini menawarkan banyak kelebihan, termasuk jaminan rasmi yang disediakan oleh syarikat selama 1 tahun, dualjet yang menjadikan dapur panas lebih cepat, pembakar dilengkapi dengan SABAF, dan tikar pembakar menggunakan besi tuang.

5. Khind Infrared Gas Stove dapur gas IGS1516

Jenama dapur gas terbaik 2021, yang terkenal dengan produk elektronik, juga bersaing untuk mengeluarkan dapur gas 2-relau, salah satunya ialah Khind Infrared Gas Stove dapur gas IGS1516 yang diperbuat daripada bahan Celton. Bahan asas yang digunakan menjadikan dapur ini lebih kuat, lebih kukuh dan lebih tahan lama.

Kelebihan yang menjadikan Khind Infrared Gas Stove dapur gas IGS1516 dalam permintaan di pasaran ialah ia dilengkapi dengan sistem pencucuhan mekanikal, pembakar diperbuat daripada tembaga berkualiti, dan api menjadi lebih cepat.

Bagi mereka yang ingin menjimatkan masa, Khind Infrared Gas Stove dapur gas IGS1516 adalah pilihan yang tepat. Pelbagai hidangan dimasak tanpa menunggu lama. Bukan sahaja tahan lama, dapur gas terbaik ini juga mesra poket.

Jom Baca : 10 Cadangan Slow Juicer Terbaik di Malaysia

6. Penasonic/MILUX 2 PGC-26N

Penasonic 2 Burner Gas Cooker PGC-26N jenama dapur gas terbaik sentiasa menyajikan dapur gas dengan rupa yang mewah. Dapur gas 2-relau ini menghasilkan haba yang sekata pada permukaan peralatan memasak.

Ini kerana pembakar menggunakan pembakar cincin tiga kali ganda untuk memaksimumkan penyebaran suhu panas. Tombol berputar gas dan lebih ringan mudah dikendalikan.

Permukaan dapur diperbuat daripada bahan Plat Atas Kaca Marah yang tahan haba, dan mampu menahan beban berat.

7. Isonic Double Burners Glass Stove

Isonic dapur gas built in terbaik mempunyai kelebihan kerana dapat menyalakan nyalaan biru yang stabil, dan memberikan haba yang sekata.

Masak secara automatik lebih cepat. Tombol putar mudah dikendalikan untuk menyesuaikan saiz api. Pemetik api juga didakwa selamat dan tahan lama.

Kepala relau diperbuat daripada bahan tembaga yang kuat, manakala bahagian atas diperbuat daripada teflon anti karat.

Jom Baca : [Terkini] 7 Pengasah Pisau Terbaik Malaysia

8. ELBA GAS STOVE STAINLESS STEEL

Elba gas berada dalam senarai dapur gas 2-relau yang disyorkan kerana ia menghasilkan kebakaran puting beliung. Proses memasak menjadi lebih cepat dengan hasil kesempurnaan yang sempurna.

Dapur gas ini diperbuat daripada keluli tahan karat dan teflon yang dijamin anti karat dan tidak melekat.

Plat atas Elba Gas Stove Stainless Steel boleh dikeluarkan, menjadikannya lebih mudah bagi ibu-ibu yang ingin membersihkan segera selepas selesai memasak.

9. HOMELUX Tempered Glass 8 Jet

Kelebihan dapur gas ini ialah nyalaan tahan terhadap angin bertiup dan percikan air. Bagi badan, ia diperbuat daripada besi berkualiti tinggi, tahan karat, tahan lama, dan mudah dibersihkan.

Embers yang terhasil juga tidak menyebabkan kesan pembakaran. Homelux selamat digunakan di ruang tertutup, tetapi masih disyorkan untuk membuat pengudaraan di kawasan dapur.

10. Aiwa Infrared Double Burner Table Top Glass

Dikelaskan sebagai kepala gas terbaik malaysia yang mudah digunakan. Dapur gas ini dapat menyebarkan api secara merata. Badan diperbuat daripada bahan campuran teflon yang tidak melekat, supaya noda yang tersisa dari memasak lebih mudah dibersihkan.

Kepala relau diperbuat daripada tembaga yang mampu menghasilkan nyalaan biru yang stabil. Tidak lupa Tecstar menyediakan sokongan kuali untuk memudahkan urusan memasak.

 

Baca Pula

Tags

Leave a Comment