8 Jenama Barang Elektrik Terbaik dan Terbesar di Dunia

Admin Radarpena

Di tengah-tengah persaingan perniagaan yang sangat sengit, terdapat beberapa syarikat yang bereputasi dengan jenama elektrik terbaik.

Inilah yang menjadikan syarikat dapat bertahan sehingga sekarang dan menguasai bahagian pasaran

Ingin tahu apa jenama barang elektrik terbaik dan terbesar di dunia pada tahun 2022? Check this out!

Jenama Barangan Elektrik yang Terbaik di Malaysia

1. Samsung

Siapa di sini yang tidak tahu Samsung? Syarikat elektronik terkenal dari Gingseng Country ini bukan sahaja membangun dan menghasilkan TV dan smartphone.

Tetapi ia juga mempunyai peralatan rumah yang maju dan inovasi peranti.

Anda boleh mengetahui pelbagai peralatan elektronik dari Samsung melalui laman web rasmi.

Sebagai salah satu syarikat elektronik terbesar di dunia, Samsung juga berjaya memenangi bahagian pasaran global teratas pada tahun 2006.

2. Apple

Sebagai syarikat teknologi multinasional di dunia, Apple lebih fokus untuk mereka bentuk, membangun, dan menjual pelbagai jenis barangan elektronik melalui laman web rasminya, yang apple.com.

Bermula dari perisian komputer, perkhidmatan dalam talian, telefon bimbit (iPhone), tablet (iPad), PC (Macbooks), media player (iPod), jam tangan (Apple Watches), televisyen (Apple TV), dan lain-lain.

Apple juga disenaraikan sebagai syarikat elektronik terkaya di dunia.

Seperti yang dibuktikan oleh kejayaannya dalam memperoleh pendapatan tahunan sebanyak 229 bilion dolar atau sekitar rm979231510,62 pada tahun 2017.

3. LG

Sebagai pesaing rapat dengan Samsung, LG juga menghasilkan elektronik berkualiti seperti telefon bimbit, TV dan monitor, komputer, peralatan audio dan peralatan rumah.

Untuk mencapai kepuasan pelanggan, LG memberi tumpuan kepada strategi untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dengan produk mereka.

Seperti yang dibuktikan oleh produk LG yang terkenal dengan reka bentuk yang bergaya dan anggun, sistem responsif intuitif untuk UX, dan lengkap dengan ciri mesra alam.

4. Toshiba

Syarikat jenama barangan elektrik buatan jepun ini menawarkan banyak produk dan perkhidmatan, mulai dari komputer riba, peralatan rumah, peralatan perubatan, logistik, pencahayaan, dan banyak lagi.

Produknya sangat terkenal di pelbagai bahagian dunia, salah satunya adalah Malaysia yang merupakan pengguna terbesar Toshiba.

5. Philips

Syarikat elektronik ini ditubuhkan pada tahun 1891 dan beribu pejabat di Amsterdam, Belanda.

Sebagai salah satu syarikat konglomerat terbesar di dunia, Philips memberi tumpuan kepada pembangunan produk dalam bidang gaya hidup, pencahayaan, dan kesihatan.

Direkodkan pada tahun 2012, Philips dinamakan pengeluar pencahayaan dengan pendapatan paling banyak di dunia dan diinovasi untuk meningkatkan kualiti hidup rakyat


Artikel Lain:


6. Dell

Ditubuhkan pada tahun 1984, syarikat ini datang dengan menawarkan satu siri jenama elektronik terbaik untuk pengguna di seluruh dunia.

Bermula dari komputer riba dan desktop, untuk menyelesaikan stesen kerja, kamera, pencetak, telefon pintar, monitor, dan lain-lain yang anda dapati melalui halaman laman web rasmi, iaitu dell.com

Malah pada tahun 2005, Dell berjaya memenangi tempat pertama sebagai “Syarikat Paling Bangga” majalah Forbes

7. Hp

Sebagai salah satu syarikat elektronik terbesar dengan jumlah pengguna tertinggi di dunia, HP memberi tumpuan kepada inovasi, ciptaan, teknologi transformatif, dan kelestarian untuk memacu pengeluaran elektronik mereka.

Syarikat itu menghasilkan pelbagai barangan elektronik. Sebagai contoh, komputer riba, tablet, desktop, pencetak, dakwat dan toner, serta paparan dan aksesori.

HP juga menawarkan penyelesaian perniagaan yang maju dan inovatif, seperti ciri keselamatan, perisian, VR, dan banyak lagi.

8. Canon

Kejayaannya dalam meningkatkan penglibatan pengguna telah menyebabkan Canon berjaya memimpin persaingan antara syarikat dalam dunia foto kreatif

Jenama Elektrik terbaik Canon memberi tumpuan kepada menghasilkan item optik dan fotografi seperti kamera dan camcorder, kanta, kilat, projektor, penyalin, pencetak, dan media lain.

Jom Baca : Senarai Saiz Baju dan Cara Mengukur Saiz Baju Malaysia Terkini

Bagi anda yang masih keliru tentang cara mendapatkan barangan elektrik yang bagus dengan kualiti dan jenama terbaik, anda boleh menemuinya dalam talian.

Sebagai contoh, anda boleh melawat pasaran yang dipercayai, seperti shopee, tokopedia, lazada dll.

Originally posted 2022-06-26 00:18:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment