8 HOTEL & Tempat Penginapan Menarik Di Besut

Puteri

Temui pesona eksklusif di Besut dengan pilihan tempat penginapan yang unik. Dari resort tepi pantai yang menawan hingga penginapan homestay tradisional, setiap pilihan menjanjikan keselesaan maksimum.

Terokai keindahan alam sekitar, sambil menikmati keselesaan rumah di tempat penginapan terbaik di Besut.

Senarai Tempat Penginapan Menarik Di Besut

Berikut adalah 8 Hotel & Tempat Penginapan Terbaik di Kuala Besut, Terengganu, Malaysia.

1. Kuala Besut Jetty

Hotel Ain Kuala Besut menawarkan pemandangan bandar dari setiap bilik, dilengkapi dengan TV skrin rata dan bilik mandi peribadi.

Perkhidmatan kaunter 24 jam, WiFi percuma dan harga bermula dari RM130. Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra terletak sejauh 47 km.

Alamat : Jln Jeti, Kampung Kuala Besut, 22300 Besut, Terengganu, Malaysia

BACA : 10 Pulau Di Terengganu Yang Menarik Dan Cantik


2. Samudera Hotel

Samudera Hotel, terletak 10 minit dari bandar Jertih, menawarkan penginapan yang selesa dengan penghawa dingin dan WiFi percuma. Nikmati pemandangan laut yang menakjubkan, bersebelahan dengan Jeti Pulau Perhentian.

Bilik-bilik dilengkapi dengan TV satelit, bilik mandi en suite dengan pancuran mandian air panas/sejuk. Kaunter penerimaan tetamu 24 jam, tempat letak kenderaan percuma dan lounge keselesaan disediakan. Harga bermula dari RM127.

Alamat : Kampung Kuala Besut, 22300 Kuala Besut, Trengganu, Malaysia


3. Z&Z Room

Bilik Z&Z menyediakan bilik-bilik yang terletak di Kuala Besut, kurang dari 1 km dari Yu Bay dan 17 minit berjalan kaki dari Pantai PIR. Rumah penginapan bebas alahan ini juga terletak berhampiran dengan Pantai Petani.

Tetamu boleh menikmati pelbagai aktiviti seperti berjalan kaki di sekitar Kuala Besut. Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra yang terdekat terletak 84 km dari Bilik Z&Z, dengan harga bermula dari RM99.

Alamat : Unnamed Road, Pulau Perhentian Kecil, 22300 Kuala Besut, Terengganu, Malaysia

BACA : Belajar Loghat Terengganu Mudah ! Susah Ke Cakap Terengganu ?


4. Temu Primula Hotel

Terletak di Kampong Seberang Timor, TEMU PRIMULA menawarkan penginapan tepi pantai hanya 200 meter dari Pantai Air Air Tawar. Nikmati kemudahan lounge, taman dan teres.

Setiap bilik menyediakan anda dengan penghawa dingin, TV, bilik mandi peribadi dan balkoni dengan pemandangan laut. Tempat penginapan ini menyediakan kaunter penerimaan tetamu 24 jam, perkhidmatan bilik dan aturan lawatan untuk tetamu.

Harga bermula dari RM137. Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra terletak sejauh 48 km.

Alamat : Jalan Primula Persiaran Air Tawar, 22200 Besut, Terengganu, Malaysia


5. Besut Guesthouse

Besut Guesthouse terletak di Kuala Besut, Terengganu, 1.4 km dari Pantai Air Tawar. Rumah penginapan bertaraf 3 bintang ini mempunyai bilik-bilik berhawa dingin dengan WiFi percuma dan bilik mandi peribadi.

Dapur berkongsi dan perkhidmatan bilik disediakan. Setiap bilik dilengkapi dengan meja dan TV skrin rata. Harga bermula dari RM82, Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra yang terdekat adalah sejauh 50 km.

Alamat : Lot 4220, Jalan Kuala Besut, Kg. Pengkalan Nyireh, Besut, Terengganu, 22200 Kampung Kuala Besut, Malaysia

BACA : 10 Klinik Mata Terengganu Terbaik & Dipercayai!


6. The Manor Beach Resort Besut

The Manor Beach Resort Besut terletak hanya 50 meter dari Pantai Besut, menawarkan penginapan unik dalam kotej kayu dengan pemandangan laut atau taman. Setiap kotej berhawa dingin, dilengkapi TV skrin-rata dan teres peribadi.

Pelbagai aktiviti seperti menyelam, snorkeling, dan lawatan mencandat sotong disediakan. Harga bermula dari RM264, mudah diakses dengan perjalanan bot 20 minit dari Pulau Rhu dan 1 jam dari Pulau Perhentian.

Alamat : Lot 23 Tanjong Demong, Jalan Bukit Keluang, Kampung Kuala Besut, 22200, Terengganu, Malaysia


7. Desa Besut Inn

Desa Besut Inn, Kuala Besut, menawarkan bilik berhawa dingin dengan pemandangan taman. WiFi percuma, patio peribadi, dan bilik mandi bersih. Aktiviti hiking dan layanan shuttle ke Jeti Kuala Besut, harga bermula dari RM90.

Alamat : Lot 1209, Lorong Bimo, Kampung Pengkalan Nyireh, 22200 Besut, Terengganu, Malaysia

BACA : Kedai Emas Di Terengganu Murah & Dipercayai


8. Homestay Tok Abah Kuala Besut

Homestay Tok Abah Kuala Besut terletak hanya 2.5 km dari Jeti Pulau Perhentian di Kuala Besut. Bilik-bilik berhawa dingin dan tempat letak kenderaan adalah percuma dan Unit-unit ini menyediakan kawasan rehat, cerek di dalam bilik dan peralatan mandian percuma.

Terdapat kedai-kedai di sekitar homestay. Lokasinya ialah 46 km dari Kota Bharu dan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Harga bermula dari RM162.

Alamat : Lot. 189, Jln Kg Lampu, Kampung Tok Saboh, 22300 Besut, Terengganu, Malaysia

Baca Pula

Leave a Comment