[BEST] 5 Cara Beli Internet Digi dan Langgan

Macam mana cara beli Internet Digi? Digi adalah salah satu provider selular dengan pengguna yang ramai di Malaysia. Promosi pakej internet murah yang ditawarkan banyak menarik minat pelanggan Digi, selain itu ciri perkhidmatan Digi yang mudah digunakan turut membuatkan pengguna selesa.

Cara beli internet Digi baharu boleh menggunakan kredit atau boleh juga menggunakan baucar atau secara online.

Pada kesempatan kali ini, kami nak berkongsi tutorial cara topup kuota internet Digi, dan cara langgen internet digi, dengan mudah dan cepat.

Baca Juga : Cara Setting Digi APN Paling Laju 3G/4G/5G [Berjaya]

Cara Beli Internet Digi

Cara Beli Internet Digi ada 5 cara yang korang bisa lakukan.

Cara Beli Internet Digi melalui Dial

Anda dapat beli internet Digi melalui Dial dengan cara:

  1. Dail *128#
  2. Pilih 3.Internet
  3. Klik Send.
  4. Pilih 5.Quota Top Up
  5. Pilih Pakej Quota yang Anda inginkan.
  6. Ikuti langkah-langkahnya.
  7. Tahniah, Anda berjaya beli Pakej Internet Digi

Cara Beli Internet Digi secare Online

  1. Lawati pautan rasmi Digi https://www.digi.com.my
  2. Klik Get Add-On Internet.
  3. Masukkan Nombor Handphone Anda.
  4. Klik Proceed.
  5. Pilih Pakej Internet yang Anda inginkan.
  6. Ikuti langkah-langkah cara membayarnya.
  7. Anda berjaya beli pakej Internet Digi online.

Cara Beli Internet Digi Guna Baucar Digi

  1. Kunjungi tempat/kaunter yang menjual baucar Digi.
  2. Gosok kupon yang mengandungi 16 nombor PIN.
  3. Dail *128* tambah PIN dan pagar 16 digit (#) Contoh: *128*6736746567829836#
  4. Tunggu beberapa detik.
  5. Anda berjaya beli Internet Digi guna baucar.

Cara Beli Internet Digi Secara Elektrik

  1. Pergi ke tempat yang menjual kredit Digi.
  2. Berikan nombor handphone Anda di tempat jualan.
  3. Penjual akan menghantar kredit mengikut pesanan Anda.
  4. Kredit Digi Anda berjaya dihantar.

Cara Beli Internet Digi Melalui Aplikasi MyDigi

  1. Buka Aplikasi MyDigi Anda.
  2. Klik Buy Add-Ons.
  3. Pilih Pakej Internet yang Anda inginkan.
  4. Klik Charge to Account.
  5. Klik Confirm.
  6. Pakej Internet Digi Anda berjaya dihantar.

Itulah tutorial atau 5 cara yang korang dapat lakukan tuk beli internet digi, lalu bagaimana caranye langganan internet digi ? ini carannya.


JOMBACA:

  1. 5 Cara Top Up U Mobile : Prepaid, Sms, MyUmobile Berjaya
  2. Cara Topup NJOI Astro : Melalui √ Maybank2u, √ CIMBClicks √ Online
  3. CIMB Clicks: Cara Buka Akaun, Daftar & Aktifkan Online

Cara Langgan Internet Digi

Untuk langgan internet digi ada beberapa cara,

Cara Langgan Internet Digi melalui Kod Dial

Ikuti langkah-langkah cara langgan Digi Internet Prepaid di bawah ini menggunakan kod Dial:

  1. Buka telefon di handphone Anda.
  2. Taip *116#
  3. Klik butang hijau.
  4. Kemudian, pilih 2.
  5. Sila pilih pilihan Anda, misalnya pilih 5.
  6. Pilih 1, klik Send.
  7. Tahniah, langgan internet digi Anda berjaya.

Cara Langgan Internet Digi Unlimited dengan Kod Dial

Selain itu anda boleh dapatkan internet Digi Unlimited murah dengan cara berikut:

  1. Dial *128#
  2. Pilih 3. Internet.
  3. Pilih 3. Unlimited Cili Padi XL (One Time)
  4. Pilih Pakej Unlimited yang Anda inginkan.
  5. Misalnya, pilih 2. RM15 Unlimited Social + 3GB (30Days)
  6. Klik Send.
  7. Tahniah, langgan internet digi Unlimited Anda berjaya.

Langgan Internet digi nilainya berbeza beza, contoh ada internet digi rm15 sebulan, ada pula yang internet digi rm35, semua tergantung pilihan anda.

Setelah Anda berjaya langgan internet Digi, sila cuba check baki Digi untuk melihat baki dan kuota internet terkini.

Cara Langgan Internet Digi di Aplikasi MyDigi

Semua kemudahan yang Anda inginkan ada di aplikasi MyDigi, jadi tak payah lah taip 1234 nak reload data atau apa ke.

  1. Buka Aplikasi MyDigi.
  2. Klik Buy Add-Ons.
  3. Pilih Pakej Internet yang Anda inginkan.
  4. Kemudian, klik Charge To Account.
  5. Klik Confirm.
  6. Tahniah, Anda berjaya langgan internet Digi.

Selain tu dengan aplikasi Mydigi Anda boleh dapatkan internet Digi Unlimited, berikut carannya.

Cara Langgan Internet Digi Unlimited Melalui MyDigi

  1. Buka aplikasi MyDigi Anda.
  2. Klik Buy Add-Ons.
  3. Pilih Pakej Unlimited yang Anda inginkan.
  4. Klik Charge To Account.
  5. Klik Confirm.
  6. Tahniah, langgan internet Digi Unlimited Anda berjaya.

Mahu dapatkan internet data percuma dari Digi? Baca Pula cara tebus internet free Digi.


FAQ Digi

1. Saya merupakan pelanggan Digi Prabayar, bolehkah saya bertukar pelan ke Digi Prabayar NEXT?

Ya, semua pelanggan Digi Prabayar boleh bertukar ke pelan Digi Prepaid NEXT. Untuk membuat pertukaran tersebut, sila Anda membuat panggilan dengan nombor *128*88#.

2. Untuk Digi Prabayar NEXT, adakah bonus yang Anda boleh menikmati jika membuat isian semula?

Pelanggan Digi Prabayar NEXT akan mendapat 100 jam panggilan Digi ke Digi percuma setiap minggu dengan isian semula minimum RM10. Selain itu, Anda juga akan mendapat panggilan IDD sehingga 60 minit/minggu secara percuma.

3. Bolehkah Pelan Aktif Internet menambah tempoh sah?

Ya, Pelan Aktif Internet yang dilengkapi dengan Kekal Aktif dapat memanjangkan tempoh sah talian dan internet Anda.

Itu sahaja perkongsian kami kali ini, semoga maklumat yang kami kongsikan dapat membantu Anda.

Originally posted 2022-04-10 05:28:02.

Leave a Comment