[Terkini] 10 Jenama Bagasi Terbaik & Paling LAKU

Istinganah Pai

Bagi sesetengah orang yang suka melakukan perjalanan jarak jauh, bagasi pastinya merupakan barang yang mesti dimiliki.

Dengan ruang storan yang cukup besar, bagasi pakaian boleh memuatkan lebih banyak barang daripada bagasi galas.

Percutian dengan bagasi juga dianggap lebih praktikal kerana ia dapat memudahkan pergerakan pelancong semasa dalam perjalanan.

Hari ini terdapat pelbagai jenis bagasi pakaian dengan pelbagai reka bentuk, fungsi dan harga.

Begitu ramai yang boleh membuat anda keliru untuk memilihnya. Walaupun terdapat begitu banyak jenama bagasi di pasaran, tidak semua jenama diuji untuk kualiti.

Untuk perjalanan, bagasi pakaian yang tahan terhadap hentaman diperlukan supaya tahan lama dan tahan lama.

Nah, jika anda masih mencari jenama bagasi yang baik dan berkualiti, anda harus menyemak ulasan di bawah.

Berikut adalah cadangan untuk jenama bagasi berkualiti yang sesuai untuk perjalanan.

1. Delsey

Terdapat harga ada kualiti. Itulah yang ditawarkan oleh Delsey kepada penggunanya.

Walaupun harga beg pakaian Delsey cenderung lebih mahal daripada beg jenama lain, jenama bagasi Perancis ini menjamin keselamatan kunci dan kekuatan semua produknya.

Salah satu produk terbaiknya ialah Delsey Helium yang dilengkapi dengan 4 roda spinner tunggal, kunci gabungan TSA, pemegang teleskopik, dan kedua-dua pemegang atas dan sisi.

Brand luggage terbaik ini mempunyai kapasiti 101 liter dengan berat beban 3.2kg.

Bahagian dalam beg pakaian itu sendiri dilengkapi dengan petak dengan zip, beg dengan zip, dan tali penahan elastik.

Beg pakaian Delsey Helium didakwa sebagai beg pakaian yang mempunyai ketahanan yang panjang dengan jaminan sehingga 10 tahun.

Oleh itu, tidak perlu risau bagasi anda rosak sebelum 10 tahun digunakan kerana Delsey mendakwa kualiti produknya.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Power Bank Terbaik di Malaysia

2. American Tourister

American Tourister adalah jenama asing yang terkenal dengan produk bagasinya yang baik dan bergaya, satu beg pakaian adalah mustahak untuk pelancong sebenar.

Sama ada beg pakaian siri hardcase atau beg lembut, beg pakaian American Tourister akan menjamin semua bagasi anda kerana kekuatannya yang terbukti.

Harga itu sendiri berbeza-beza, mulai dari murah dalam lingkungan satu juta hingga yang menyentuh dua digit.

Anda hanya perlu menyesuaikan diri dengan keperluan anda. Malangnya, beg pakaian American Tourister mempunyai kelemahan, iaitu ia tidak dilengkapi dengan roda spinner terkini.

3. Eminent

Berasal dari Taiwan, beg pakaian terkenal telah dipakai di pelbagai negara di seluruh dunia.

Eminent menawarkan produk bagasi yang kuat dan tahan terhadap tindakan pemusnahan yang melampau.

Ketahanannya juga telah diuji. Malah salah satu produk bagasi utamanya yang diperbuat daripada polikarbonat, Eminent Move Air tidak rosak dan terbantut selepas dijatuhkan hukuman ke atas sebuah kereta di atasnya.

Di samping itu, berat beg pakaian ini juga sangat ringan, memudahkan anda membawanya ke mana-mana sahaja.

Jom Baca : 10 Beg Hiking Terbaik Malaysia untuk Temani Perjalananmu

4.  Samsonite

Mencari beg pakaian yang kuat dan bergaya? Bagasi Samsonite boleh menjadi pilihannya.

Dikenali sebagai jenama bagasi yang sangat inovatif, Samsonite menawarkan produk dengan model dan jenis yang disesuaikan dengan permintaan pasaran.

Terdapat banyak pilihan beg pakaian Samsonite yang boleh disesuaikan dengan gaya peribadi anda. Jenis beg pakaian yang paling laris ialah bagasi siri beg keras.

Samsonite Cosmolite adalah kegemaran dalam siri ini kerana ia dilengkapi dengan 4 roda spinner yang boleh berputar dalam semua arah, kunci gabungan TSA, dan cengkaman yang kukuh tetapi kukuh.

Selain mengeluarkan siri hardcase, Samsonite juga mempunyai produk bagasi siri beg lembut yang direka dengan motif yang cantik dan elegan. Sesuai untuk anda yang suka kelihatan bergaya!

5. Elle

Bagi anda yang mengenali Elle lebih baik sebagai jenama pakaian, anda mesti tahu, jika jenama fesyen ini juga mempunyai produk berkualiti.

Hampir semua beg pakaian Elle mempunyai reka bentuk yang elegan supaya ia lebih sesuai digunakan oleh wanita.

Bagi anda yang ingin kelihatan bergaya semasa melancong, tentu saja, anda mesti mempunyai salah satu beg pakaian jenama Elle.

Jika pada masa lalu Elle hanya menghasilkan beg pakaian siri beg lembut, kini jenama Perancis juga telah mengeluarkan koleksi beg pakaian siri hardcase.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Wangi Lelaki Terbaik & Tahan Lama!

6. Antler 

Tambahan pula, terdapat jenama Antler yang juga kegemaran pelancong.

Bagasi pakaian dari England ini mempunyai rupa yang sangat bergaya dengan pilihan warna yang menarik.

Sebagai tambahan kepada model itu, kelebihan lain beg pakaian Antler ialah ia ringan tetapi masih boleh menahan hentaman atau tindakan pemusnahan lain.

Beg pakaian ini dilengkapi dengan 4 roda yang boleh berputar 360 darjah.

Sistem utama juga TSA jadi ia menjamin semua bagasi anda. Seluruh bahagian dalam beg pakaian telah dibarisi dan terdapat poket yang sangat praktikal.

7.  President

Bagi mereka yang suka beg pakaian reka bentuk yang unik, jenama Presiden boleh menjadi pilihan.

Sebagai tambahan kepada reka bentuknya yang berbeza, beg pakaian ini juga sangat tahan lama sehingga boleh menjadi pelaburan perjalanan anda.

Terdapat juga banyak jenis beg pakaian 20 inci yang boleh anda masukkan ke dalam kabin pesawat.

Jom Baca : 12 Jenama Minyak Wangi Perempuan Terbaik!

8. Lojel

Jenama Lojel sudah terkenal dengan pelbagai pilihan warna terang. Terdapat begitu banyak orang muda yang suka beg pakaian ini.

Sebagai tambahan kepada harganya yang sangat berpatutan, beg pakaian Lojel sangat bergaya dan boleh memuatkan banyak perkara.

Selain itu, beratnya juga agak ringan. Semua beg pakaian Lojel juga dilengkapi dengan sistem keselamatan TSA Lock tanpa kunci.

9. Rimowa

Jenama ini sentiasa berada di barisan hadapan bahan bagasi dan membuat beg pakaian polikarbonat pertama pada tahun 2000.

Beg pakaian ini hanya membuat beg hardside, tetapi mereka mempunyai beberapa koleksi yang berbeza dari Essential Lite, yang paling ringan dan paling murah, ke Original, yang diperbuat daripada aluminium tahan lama dan petak pembungkusan pintar.

Beg pakaian Rimowa termurah boleh berharga sekitar RM82.00- tetapi spinner polikarbonatnya adalah antara yang terbaik dengan berat, ruang pembungkusan, ketahanan, dan kebolehlaksanaan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Jenama Air Mineral Terbaik di Malaysia

10. Briggs & Riley

Ditubuhkan pada tahun 1993, Briggs & Riley adalah salah satu jenama baru dalam senarai ini, tetapi dengan cepat menjadi salah satu yang paling disayangi.

Berkat sebahagiannya kepada kemas kini pintar seperti cengkaman yang kurang berkelip (bermakna lebih banyak ruang untuk pakaian di dalamnya) dan sistem mampatan pengembangan yang kukuh.

Originally posted 2023-01-23 05:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment