[Terkini] 10 Kerusi Urut Terbaik Malaysia | Maklumat Lengkap

Admin Radarpena October 15, 2022

Kerusi urut adalah kerusi yang menggantikan ahli terapi urut untuk merehatkan badan anda.

Kerusi urut adalah salah satu penyelesaian terbaik bagi anda yang mungkin berasa geli apabila diurut dengan orang lain.

Pada masa operasi, Anda boleh duduk untuk berbaring, bergantung pada ciri kerusi, untuk mendapatkan urutan.

Di samping itu, anda tidak perlu melincirkan badan anda dengan minyak urut kerana alat ini boleh mengurut badan sedemikian rupa.

Ingin tahu apakah cadangan untuk kerusi urut elektrik yang boleh dipertimbangkan? Jom, lihat senarai kurusi urut terbaik berikut!

1. Neo Koji Massage Chair

Kerusi Urut Neo Koji adalah salah satu kerusi urut elektrik terbaik yang boleh dipertimbangkan. Sebabnya, kerusi ini dalam bentuk padat dengan reka bentuk yang mudah supaya ia agak menjimatkan ruang.

Bukan sahaja dalam bentuk minimalis, kerusi urut ini menawarkan pelbagai fitur yang membuatkan pengguna berasa lebih selesa duduk di rumah.

2. OSIM uDivine V Premium Massage Chair

OSIM uDivine V Premium Massage Chair ialah kerusi urut yang menggunakan Teknologi V-Hand yang nampaknya terasa seperti tangan tukang urut yang mahir.

Ia juga menggunakan bola roller 720° yang melepasi setiap bahagian badan anda supaya tiada kontur badan anda dibiarkan tidak disentuh.

Kerusi urut ini membolehkan anda memuat turun program urut daripada apl mereka, uDivine SV Signature.

Ini memberi anda pelbagai pilihan urutan yang boleh anda sesuaikan mengikut keutamaan anda.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kerusi Gaming Terbaik Malaysia Paling Selasa

3. SNOWFIT Oasis Full Body Multifunction Massage Chair

Kerusi Urut SNOWFIT Oasis Full Body Multifunction ialah kerusi urut kawalan jauh yang memberikan anda urutan seluruh badan dengan 10 penggeleknya.

Ia juga mempunyai pemanas yang akan membantu menjadikan pengalaman urut anda lebih selesa di samping membantu meningkatkan peredaran darah.

Ia juga mempunyai pembesar suara Bluetooth yang boleh anda sambungkan ke mana-mana alat anda untuk beberapa muzik latar belakang yang bagus semasa anda berehat selepas seharian yang panjang.

4. Kazuo Kurusi Urut Exclusive

Kazuo Kurusi Urut Exclusive ialah kerusi urut terbaik malaysia yang menawarkan pelbagai fitur menarik untuk pengguna.

Sebabnya, anda boleh menyesuaikan sudut kerusi dan tempat letak kaki mengikut keselesaan.

Di samping itu, anda boleh menikmati lagu atau siaran radio semasa urutan. Anda tidak perlu risau tentang rasa bosan dan ingin berhenti di tengah-tengah urutan.

5. Ogawa Smart Vogue Prime Massage Chair

Ogawa Smart Vogue Prime Massage Chair termasuk dalam kategori kerusi urut elektrik yang baik kerana fitur fiturnya.

Pertama,anda boleh mengendalikan alat ini dengan pelbagai mod, seperti urutan bantuan, urutan segar semula sukan dan urutan rehat & tidur.

Semasa mendapat urutan yang selesa, anda boleh mendengar lagu-lagu yang menenangkan. Jadi, badan dan minda juga lebih segar selepas diurut oleh kerusi urut ini.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kedai Perabot Paling Murah dan Lengkap di Pahang

6. Gintell DeSpace Star-X Massage Chair

Kerusi urut dengan harga yang paling berpatutan diperbuat daripada fabrik, tetapi tidak dengan Kerusi Urut Gintell DeSpace Star-X Massage Chair.

Kerusi urut terbaik ini diperbuat daripada kulit yang menjadikan penggunaannya lebih tahan lama.

Fitur fitur yang ditawarkan oleh Gintell juga agak canggih. Pertama, anda boleh menyesuaikan bahagian badan yang anda ingin mengurut sendiri dengan tahap keamatan mengikut rasa. Ini supaya badan mendapat urutan yang betul.

7. Zero Healthcare U Master Luxury Massage Chair

Seperti namanya, kerusi urut dari Zero ini mempunyai 12 mod urut dengan bahan salutan kerusi yang lembut dan selesa.

Kerusi ini juga merupakan pilihan terbaik untuk mendapatkan urutan otot yang tegang kerana duduk terlalu lama, anda tahu.

Sebaliknya, produk kerusi urut dari zero ini mempunyai fitur Graviti Sifar. Fitur ini bertujuan untuk meletakkan tulang belakang tanpa beban dan dapat meningkatkan peredaran darah.

Ini bermakna anda boleh mendapatkan badan yang lebih santai dan sihat terima kasih kepada ciri ini. Kenzo Semua dalam Satu Kerusi Urut Harga RM5,288.00.

8. OSIM uDivine Mini 2 Massage Chair

Bagi mereka yang tinggal di ruang yang lebih kecil atau tidak suka kerusi urut bersaiz besar, OSIM mempunyai penyelesaiannya.

Selain itu, ia juga menawarkan urutan beg udara untuk tangan anda, berbanding dengan kerusi urut mini lain yang tidak termasuk ciri beg udara.

Satu lagi perkara yang menjadikannya hebat ialah bola roller 360° yang memberikan urutan badan yang komprehensif dan menggembirakan.

Di samping itu, anda juga boleh menyambungkan telefon anda ke pembesar suara Bluetooth terbina dalam untuk muzik yang santai.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Perabot Melaka Paling Lengkap & Berkualiti

9. Benbo Kurusi Urut Elektrik

Kerusi Urut Elektrik Benbo ialah kerusi urut yang diramalkan akan menjadi kerusi pintar.

Ini kerana keseluruhan bahagian urut dilengkapi dengan beg udara lembut dan pemanas untuk memanaskan badan pengguna.

Cara menggunakan alat ini juga cenderung mudah dengan bantuan aplikasi khas pada telefon pintar.

Anda hanya perlu memilih mod urut yang disukai dan mula mendapat sentuhan yang menjadikan badan lebih selesa.

10. OGAWA Mysofa Extended Massage Chair

Bagi mereka yang mengambil berat tentang reka bentuk dan mahukan kerusi urut yang melengkapkan hiasan rumah moden mereka, tidak kelihatan selain daripada OGAWA Mysofa Extended Massage Chair.

Direka dengan kecanggihan dan keanggunan dalam fikiran, kerusi ini kecil namun kuat, memberikan kuasa mengurut yang anda perlukan untuk melegakan otot sakit anda selepas seharian bekerja.

Menggabungkan 5 teknik urut manusia yang digunakan pada 4 program automatiknya, ia membenamkan anda dalam kelonggaran yang paling mendalam, bergantung kepada keperluan anda.

Tambahan pula, kaki anda akan menghargai fungsi betis-bergetar untuk melegakan otot yang sakit.

Leave a Comment

Artikel Terkait