BEST 10 Jenama Nugget Ayam Paling Sedap Malaysia

Admin Radarpena

Nugget ayam adalah salah satu makanan beku yang paling disayangi, terutamanya kanak-kanak. Selain rasa yang lazat, makanan segera ini juga praktikal. Walau bagaimanapun, adakah pengambilan nuggets setiap hari selamat dan tidak berbahaya kepada kesihatan?

Banyak jenama nuget yang dijual di pasaran mengandungi pengawet makanan yang boleh menghilangkan nutrien. Tidak ketinggalan kandungan natrium yang tinggi kepada gluten boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.

Terdapat banyak jenama nugget ayam yang terdapat di pasaran. Agar tidak dikelirukan, kami telah meringkaskan senarai jenama nugget terbaik yang boleh anda pilih, mulai dari nugget biasa hingga nuget yang sihat.

Senarai Jenama Nugget Ayam Paling Sedap di Malaysia

1. Ayam Fiesta Chicken Nugget

Jenama nuget yang paling popular dan terkenal ialah Fiesta Chicken Nuggets. Nuget ini diperbuat daripada daging dada ayam cincang yang boleh didapati dalam saiz 250 gram dan 500 gram.

Jenama nugget ayam dari Fiesta ini boleh didapati dalam banyak varian, dari kotak hingga kayu, dengan rasa asli hingga ayam keju.

Komposisi nugget ayam Fiesta ialah daging ayam, air, protein sayuran, kanji kentang, minyak sayuran, garam, gula, perasa berperisa sup ayam, monosodium glutamat.

Harga permulaan nuget ayam Fiesta ialah RM18.00

Baca Pula : 6 Senarai Makanan Sihat Wajib Untuk Amalkan


2. Crispy Nugget Kanzler

Jenama seterusnya nugget ayam yang lazat adalah dari Kanzler. Nugget ayam Kanzler mempunyai masalah yang luar biasa.

Ini kerana produk itu dibuat dengan formula khas “Campuran Serbuk Roti” yang menjadikan nugget ayam mereka sangat rangup dan rangup. Di samping itu, daging ayam di dalamnya juga sangat lembut dan enak.

Komposisi nugget ayam Kanzler terdiri daripada daging ayam sebenar, air ais, mengasingkan protein soya, tepung sagu, hidrolyzate protein soya, minyak sawit, kanji jagung, tepung roti, jagung manis, dan lain-lain.

Harga bermula pada RM26.50

Baca Pula : 15 Jenama Peanut Butter Untuk Diet Malaysia


3. Ramly Chicken Nugget

Ramly Ayam Nugget 500g/1kg 100% Halal Fresh Frozen (-18 darjah) Ramly Fried Chicken Coated Frozen Halal. Dari ladang butik dari Malaysia.

Ramly 100% Fresh daripada pembekal tempatan Semua produk dibekukan segar daripada pembekal tempatan.

Rasanya lebih baik jika dimakan dengan sos atau mayonis. Jenama nugget ayam ini juga murah dan sangat berpatutan.

Harga bermula dari RM17.00


4. Tyson Chicken Nugget

Tyson Chicken Nuggets adalah mesti ada di dalam peti sejuk anda! Setiap gigitan akan dipenuhi dengan keenakan. Diperbuat daripada ayam premium untuk seisi keluarga.

Mempunyai crisp emas, makanan jari ini lembut dan lembut. Ia bagus dengan sendirinya, tetapi juga membuat pelengkap yang indah kepada burger, ayam goreng dan juga mi hoon lebah goreng.

Jika anda mahukan gigitan cepat, hanya celupkannya ke dalam sos kegemaran anda. Kami menjamin bahawa Tyson Chicken Nugget disahkan halal, harga bermula dari RM15.70.


5. First Pride Crispy Chicken Nuggets

Nugget Ayam Rangup Pride Pertama diperbuat daripada daging ayam, air, protein soya, perasa, fosfat dan adunan serbuk roti.

Daging ayam dikisar, kacau dengan perasa dan terbentuk dalam bentuk yang dikehendaki. Nugget ayam kemudian disalut dengan serbuk roti adunan dan memberi anda tekstur rangup tambahan!

Harga bermula dari RM17.20.


6. ENNA Nuget Ayam

Diperbuat daripada daging ayam tanpa lemak terpilih, dicampur dengan lemak sayuran, rempah terpilih dan disalut dengan serbuk roti segar.

Enna Chicken Nuggets membuat pembuka selera yang hebat untuk sebarang hidangan dan sangat sesuai untuk seluruh keluarga.

Harga bermula dari RM12.50


7. EB Cheezy Chicken Nugget

Memperkenalkan teman baru Siri Ayam, Tempura Chicken Nugget! Ia mempunyai semua kegilaan & juiciness yang anda perlukan! Terus dari peti sejuk ke penggoreng, nikmati nuggets di rumah kedengaran hebat lagi.

Harga bermula dari RM13.10.


8. Marina Breaded Chicken Nuggets

Marina Tempura Chicken Nuggets adalah salah satu produk pertama dari jenama Marina.

Nugget ayam diperbuat daripada daging dada ayam tanpa lemak yang telah disalut dengan tepung tempura untuk mengeluarkan rasa succulent daging lembut.

Nuggets berkhasiat dan tidak dapat dinafikan lazat, menjadikannya sesuai untuk sebarang majlis, sama ada di pesta atau di meja makan bersama keluarga.

Harga bermula dari RM41.25.


9. Value Choice Tempura Chicken Nugget

Value Choice Chicken Nuggets mudah disediakan kerana anda boleh menggorengnya terus dari peti sejuk.

Ada yang mengatakan bahawa Nuggets Ayam Pilihan Nilai mempunyai rasa, tekstur dan aroma yang agak serupa dengan restoran makanan segera yang terkenal.

Sekiranya anda ingin tahu, maka beli satu beg nugget ini tidak lama lagi!

Harga bermula dari RM18.50.


10. Wise Choice Chicken Nugget Tempura

Akhir sekali ada, Wise Choice Chicken Nuggets akan memberi jantung anda rangsangan yang sihat. Pilihan Bijak ialah snek yang lebih sihat untuk anda dan keluarga anda, diperbuat daripada daging ayam segar 100 peratus tanpa kulit dan tanpa lemak.

ambahan pula, setiap nugget Pilihan Bijak dengan murah hati roti, berperisa halus, dan daging, membuktikan bahawa kesihatan yang baik tidak pernah terasa begitu baik.

Harga bermula dari RM22.50.

Saya tahu anda tidak akan bosan makan nuget ayam itu tetapi hei, anda boleh mencuba salah satu cara baru ini untuk makan nugget ayam! Hanya beberapa petua untuk membuat anda lebih ketagih!

Baca Pula

Tags

Leave a Comment