10 Cadangan Kasut Running Terbaik & Selesa Malaysia

Admin Radarpena

Berlari adalah salah satu sukan yang paling mudah dilakukan. Walaupun begitu, anda harus menggunakan kasut yang betul dan selesa.

Untuk memilih kasut larian terbaik, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan, seperti jenama, tapak, saiz, keselesaan, kepada model.

Kasut running yang betul boleh membantu anda mengelakkan pelbagai masalah, seperti melecet, kalus atau kecederaan semasa berlari.

Walau bagaimanapun, bilangan jenama kasut lari di pasaran boleh membuat anda keliru dalam membuat pilihan.

Tidak perlu risau, berikut adalah cadangan untuk kasut running terbaik untuk lelaki dan wanita yang boleh anda pertimbangkan.

1. Adidas Pure Boost

Kasut lari Adidas juga sesuai untuk aktiviti harian kerana reka bentuknya yang cantik.

Salah satu kasut jogging terbaik Adidas yang boleh anda cuba ialah Adidas Pure Boost 22. Kasut ini selesa digunakan untuk berjoging atau larian harian pendek.

Padnya lembut dan responsif apabila digunakan untuk berlari atau hanya berjalan. Tapak getah luar juga memberikan fleksibiliti supaya anda boleh berlari penuh tenaga.

Kasut jogging terbaik 2021 Adidas ini untuk lelaki direka agar sesuai dengan biasa supaya ia sesuai dengan selesa. Beberapa bahan diperbuat daripada bahan kitar semula, anda tahu!

Jom Baca : [Terkini] 10 Kasut Hiking Terbaik & Berkualiti Tinggi

2. Asics Hyper Speed 2

Kasut lari ASICS tidak kurang berkualiti daripada Nike dan Adidas. Kasut buatan Jepun ini juga digunakan secara meluas oleh atlet larian.

Terutama untuk kasut lari wanita, salah satu produk unggul yang boleh anda pertimbangkan ialah ASICS Hyper Speed 2 Kasut Lari Wanita.

Salah satu kasut lari terbaik dari ASICS agak ringan dan mempunyai ketahanan yang tinggi untuk kegunaan berjalan. Di samping itu, warna juga menarik perhatian.

Bahagian atas kasut asics running terbaik ini dilengkapi dengan jaring bernafas yang membantu memastikan kaki anda sejuk dan kering.

Kasut Lari Wanita Berkelajuan Hiper ASICS berharga sekitar RM349.00

3. Reebok Energen Plus

Tidak kurang daripada jenama lain, Reebok juga menawarkan beberapa varian kasut larian yang menarik.

Salah satu produk kasut lari yang disyorkan dari Reebok untuk wanita ialah Kasut Lari Wanita Reebok Energen Plus.

Kasut ini mempunyai pad kaki empuk dan tapak getah luar yang kuat yang cenderung kukuh terhadap hentaman. Reka bentuknya cantik dan kelihatan elegan dengan campuran putih dan merah jambu.

Salah satu kasut jogging terbaik 2020 dari Reebok ini juga mempunyai tapak pusat buih bahan api responsif supaya kaki dapat berdiri dengan baik.

Anda boleh mendapatkan Kasut Lari Wanita Reebok Energen Plus dengan harga sekitar RM444.53.

Jom Baca : TOP 10 Jenama Kasut Wanita Terbaik dan Berkualiti!

4. Nike Air Zoom Pegasus

Siapa yang tidak biasa dengan jenama kasut running nike terbaik ini? Nike boleh dikatakan jenama kasut sejuta orang kerana ramai orang menggunakannya.

Nike Air Zoom Pegasus 38 ialah kasut larian Nike untuk lelaki yang selesa dan ringan. Di bahagian atas kasut terdapat jaring bernafas supaya ia tidak menyebabkan kaki terlalu panas.

Kaki depan lebih lebar supaya mereka mempunyai lebih banyak ruang untuk jari kaki. Sementara itu, dalam pad kaki lebih lembut dan tahan lama. Tali di tengah juga boleh dilaraskan agar sesuai dengan kaki anda.

Nike Air Zoom Pegasus 38 berharga sekitar RM113.10

5. New Balance Fresh Foam X 880 V12

New Balance mempunyai barisan kasut jogging terbaik wanita. New Balance Fresh Foam X 880 V12 Women’s Running adalah salah satu produk kasut lari wanita utama jenama itu.

Kasut ini mempunyai pad kaki yang dapat menyokong kaki dengan baik, selesa digunakan, dan lebih kukuh terhadap hentaman.

Bahagian dalam tidak mengehadkan julat pergerakan kaki. Sementara itu, di bahagian atas terdapat jaring dengan teknologi mewah untuk peredaran udara.

Kasut lari New Balance terbaik ini juga menawarkan keselesaan sehingga 360 darjah supaya anda boleh berlari lebih lama.

Kasut lari New Balance Fresh Foam 880v10 berharga sekitar RM551.20

Jom Baca : 11 Jenama Safety Shoes Terbaik Malaysia Terkini

6. AIR 27C Unisex

Kasut AIR 27C Unisex ini boleh digunakan oleh lelaki dan wanita. AIR 27C Unisex direka dengan peredaran udara yang baik untuk memberikan keselesaan maksimum dan kesejukan pada kaki.

Kusyen lembut dengan EVA midsole suntikan khas yang menjadikannya berasa lebih ringan dan lebih fleksibel.

Kasut larian terbaik liga juga mempunyai tapak getah luar yang fleksibel untuk memaksimumkan pergerakan anda.

Getah karbon dimasukkan ke dalam tumit tapak luar untuk meningkatkan ketahanan kasut jika digunakan di kawasan yang mempunyai kadar haus yang tinggi.

7. Portside Speed 3 

Salah satu produk kasut lari lelaki yang disyorkan ialah Portside Speed 3 Men.

Kasut brooks terbaik ini agak selesa digunakan terima kasih kepada ciri graviti zerp di bahagian bawah.

Sementara itu, di bahagian atas terdapat jaring bernafas yang tinggi supaya kaki tidak terlalu panas.

Insoles dalam kasut Specs ini diperbuat daripada buih spec supaya kaki boleh berdiri dengan baik, manakala tapak luar diperbuat daripada bahan IU dan getah yang ringan.

Untuk mendapatkan kasut lari murahPortside Speed 3 , anda hanya perlu berbelanja bermula dari RM57.93 – RM58.16

Keliru nak tentukan saiz kasut ? Jom simak maklumat Senarai Saiz Kasut Malaysia, US, UK dan EU yang Betul!

8. Puma Unisex Supertec Running

Jenama kasut jogging terbaik Puma Unisex Supertec adalah kasut lari yang boleh digunakan oleh lelaki dan wanita. Kasut ini direka dengan tapak getah EVA yang kuat dengan aksen TPU di kawasan tumit.

Di bahagian atas kasut terdapat mesh berlapis yang digabungkan dengan lapisan suede dan kulit sintetik untuk menjadikan reka bentuk menarik.

Pad diperbuat daripada stokin buih lembut+ yang boleh memberikan keselesaan setiap langkah. Salah satu kasut lari terbaik dari Puma mempunyai campuran hitam, putih, merah, dan tentera laut.

Jika anda ingin membawa pulang Kasut Larian Puma Unisex Supertec, sediakan sekitar RM210.00 – RM229.00

9. Skechers GOrun Elevate Accelerate 

Skechers GOrun Elevate Accelerate Men’s Running Shoes menawarkan keselesaan jangka panjang kepada penggunanya. Kasut ini mempunyai bahagian atas jaring sukan berliang yang memastikan kaki sejuk.

Tapak tengah adalah empuk ultra GO yang ringan apabila digunakan. Sementara itu, tapak dalaman selesa kerana terdapat Goga Mat Penyejuk Udara yang lembut dan mempunyai kuasa reflektif yang tinggi.

Reka bentuk kasut lari terbaik ini sangat menarik dengan gabungan hitam, abu, dan putih. Terdapat juga logo Skechers sebagai pelengkap.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Scrub Kaki Terbaik Malaysia

10. Diadora Erscia

Kasut Lari Wanita Diadora Erscia direka sporty untuk wanita. Kasut ini dinilai selesa apabila digunakan untuk berlari.

Bahagian atas kasut terbaik untuk jogging ini diperbuat daripada tekstil ringan, manakala tapak luar diperbuat daripada bahan EVA. Anda juga boleh bergerak dengan mudah semasa memakainya.

Kasut Lari Wanita Diadora Erscia direka dalam warna merah jambu dan putih salem pada tapaknya supaya ia masih kelihatan cantik. Harga kasut lari wanita ini juga agak mesra poket, sungguh!

Untuk mendapatkan Kasut Lari Wanita Diadora Erscia, anda hanya perlu membelanjakan RM231.50

Baca Pula

Tags

Leave a Comment