[Terkini] 10 Kerusi Gaming Terbaik Malaysia Paling Selasa

Admin Radarpena

Cadangan untuk jenama kerusi gaming yang murah dan berkualiti pasti dicari.

Terutama untuk memberi ganjaran kepada orang tersayang seperti suami, anak-anak, saudara-mara atau adik-beradik yang sememangnya seperti game online.

Perbezaan antara kerusi gaming dan kerusi komputer biasa pastinya banyak.

Dari fungsi, keselesaan hingga reka bentuk kerusi gaming yang dibuat khas.

Kusyen dan fungsi kerusi gaming direka secara berbeza, jadi pemain boleh duduk dengan selesa dan menumpukan perhatian untuk bermain untuk masa yang lama.

Oleh itu, jika anda ingin membeli salah satu daripadanya, anda perlu memahami cadangan untuk jenama kerusi gaming yang paling sesuai.

Terdapat begitu banyak jenama kerusi gaming di Malaysia yang boleh dibeli oleh anda sama ada untuk hadiah atau hiasan di rumah.

Diringkaskan dari pelbagai sumber, di sini Radarpena.com meringkaskan lebih banyak maklumat.

1. TTRacing Duo V3 Gaming Chair

Nama jenama kerusi gamingTTRacing Duo V3 Gaming Chair mungkin biasa kepada gamers.

Tetapi dengan harga yang rendah, anda sudah boleh mendapatkan kerusi gaming berkualiti tinggi di rumah.

TTRacing Duo V3 Gaming Chair mempunyai reka bentuk penggaya dan mampu menjadikan gamers selesa duduk.

Terdapat beberapa varian warna untuk dipilih daripada siri ini. Dari segi mobiliti, kerusi ini mempunyai empat kastor yang mampu berputar 360 darjah.

Kulit badan dan tempat duduk diperbuat daripada fabrik yang berkualiti tinggi seperti Carbon Fibre PU leather dan kain elastik berkualiti tinggi dari Itali. Harga kerusi gaming TTRacing Duo V3 Gaming Chair adalah sekitar RM338.00.

2. ODOSO OC04 Gaming Chair  

ODOSO OC04 tergolong dalam jenama yang sudah terkenal dengan peranti gaming berkualiti..

Kerusi gaming ini sangat selesa dengan bahan yang sangat baik. Permukaan kerusi ke tempat letak tangan sudah menggunakan kulit palsu yang menjadikannya sangat selesa untuk disentuh. Reka bentuk yang dibentangkan juga sejuk, anda tahu.

Tempat duduk boleh dibaringkan sehingga 150° 150° ruang. Bangku juga boleh membuat sakit kepala penuh 360 °

Harga kerusi gaming ODOSO ini adalah bermula RM210.70

3. Racing LR Gaming Chair

Racing LR Gaming Chair adalah salah satu kerusi permainan yang agak popular hari ini.

Beberapa streamer telah dilihat menggunakan kerusi ini. Direka dengan sangat fleksibel untuk keperluan gamers yang perlu kekal selesa duduk untuk masa yang lama.

Selain untuk gamers, kerusi ini juga selesa digunakan untuk kerja harian. Terdapat banyak warna yang ditawarkan oleh kerusi gaming Racing LR Gaming Chair.

Reka bentuknya adalah reka bentuk stylist tetapi mempunyai harga yang rendah RM188.50 – RM199.50 sahaja.

Jom Baca : [Terkini] 10 Laptop Gaming Terbaik & Berkualiti di Malaysia

4. GTGAMEZ Gaming Chair

Kerusi gaming ini boleh dimasukkan ke dalam kategori kerusi gaming terbaik.

GTGAMEZ Gaming Chair menggunakan bahan kulit PU yang selesa digunakan. Di samping itu, kerusi gaming ini mempunyai bingkai keluli yang kuat dan kukuh.

GTGAMEZ Gaming Chair dilengkapi dengan tempat letak tangan boleh dilaraskan. Tempat duduk boleh disandarkan sehingga 180°, bantal kepala dan lumpar boleh ditanggalkan jika tidak diperlukan.

5. Fantech Alpha GC-185 Gaming Chair

Kerusi gaming seterusnya ialah Fantech Alpha GC-185 Gaming Chair. Walaupun reka bentuknya tidak terlalu menarik,Fantech Alpha GC-185 Gaming Chair selesa dipakai dengan kulit sintetik dan buih yang lembut dan tahan lama.

Tempat letak tangan boleh ditetapkan dalam tiga dimensi serta mampu menahan berat sehingga 150kg.

6. AVF Gaming Freak NAGA THRONE

AVF Gaming Freak NAGA THRONE ialah jenama kurusi gaming tempatan yang kewujudannya dikira.

Selain popular kerana keupayaan papan kekunci mekanikalnya, AVF Gaming Freak NAGA THRONE juga mempunyai koleksi kerusi gaming yang boleh dibeli oleh anda kerana kualitinya.

Salah satunya ialah AVF Gaming Freak NAGA THRONE yang mempunyai semua fitur asas untuk menyokong keselesaan pengguna dalam permainan.

Banyak fitur aspek dengan pelarasan yang baik dari tempat letak tangan, bantal lumbar dan kepala hingga kecondongan kerusi yang boleh diselaraskan mengikut rasa.

Bantal sokongan leher juga istimewa kerana ia dilengkapi dengan fitur gel penyejuk yang menjadikan leher berasa selesa dan sejuk apabila duduk untuk masa yang lama.

Jom Baca : 10 Kedai Komputer Pasir Gudang Murah dan Berkualiti!

7. Thermaltake X Comfort

Sesetengah gamers PC mesti biasa dengan Thermaltake. Ya, syarikat teknologi dari Taiwan ini dikenali untuk mencipta peranti yang berkaitan dengan komputer riba, seperti peranti penyejukan, bekalan kuasa, dan jenis lain.

Sebagai tambahan kepada yang disebutkan di atas, Thermaltake juga membuat kerusi gaming, salah satunya ialah Thermaltake X Comfort

Thermaltake X Comfort direka untuk dipadankan dengan postur pengguna.

Malah kerusi ini didakwa dapat menjadikan punggung pengguna selesa apabila memakainya. Kelebihan lain, X Comfort mempunyai kastor pada lima titik dan belakang tempat duduk dengan reka bentuk mengikut bentuk belakang.

Kerusi ini diperbuat daripada kulit tiruan berkualiti tinggi. Selain dapat menyesuaikan ketinggian tempat duduk, anda juga boleh menyesuaikan kedudukan tempat letak tangan.

8. E-Blue Cobra Gaming Chair

E-Blue juga boleh menjadi salah satu kerusi gaming terbaik yang patut dipertimbangkan. Satu jenis yang anda boleh lirik ialah Kerusi Cobra EEC303.

Untuk siri Cobra, ia mempunyai kelas peringkat kemasukan, tetapi ia masih dilengkapi dengan kualiti yang baik.

Kerusi itu diperbuat daripada bingkai besi yang digabungkan dengan buih lembut dan selesa.

Kerusi Cobra EEC303 berpakaian kulit PU Letather berkualiti tinggi. Selain mudah, bahannya juga mudah dibersihkan.

Kerusi gaming ini direka dengan reka bentuk ergonomik yang menyediakan kedudukan yang selesa semasa duduk.

Jom Baca : 10 Jenama Laptop Terbaik Murah dan Berkualiti!

9. Rexus Gaming Chair

Kerusi gaming Rexus 101 boleh didapati dalam pelbagai varian warna dengan warna yang elegan.

Sebagai tambahan kepada reka bentuk yang elegan, bahan kerusi ini juga agak kuat dan selesa dengan kulit sintetik berkualiti tinggi.

Kerusi Gaming Rexus 101 dilengkapi dengan tempat letak tangan empat dimensi, memudahkan anda untuk bersandar tangan anda ke semua arah.

Selain tu, kerusi gaming ini juga dilengkapi dengan lima roda diameter besar dan sandaran belakang yang boleh dilaraskan sehingga 180 darjah.

10. Imperion Phoenix 301

Boleh dikatakan bahawa kerusi gaming dari Imperion ini adalah yang paling murah dengan reka bentuk yang serupa dengan kerusi permainan yang mahal.

Spesifikasi kerusi gaming murah terbaik ini menggunakan struktur keluli, tempat letak tangan 2D boleh dilaraskan ke atas dan ke bawah, terdapat 4 jenis gaslift dan sandaran juga boleh dilaraskan sehingga 180 darjah ke belakang.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment