BEST 10 Senarai Mop Tingkat Terbaik Malaysia

Puteri

Rumah yang bersih adalah kunci kepada tempat yang selesa dan sihat untuk hidup. Walaupun remeh, membersihkan rumah dengan kerap sangat diperlukan supaya tidak ada habuk, bakteria, dan mikrob lain yang terkumpul dan mempunyai kesan negatif terhadap kesihatan.

Bukan itu sahaja, malah kebersihan rumah juga secara tidak langsung mencerminkan watak pemiliknya.

Nah, salah satu aktiviti pembersihan rumah yang tidak boleh dilepaskan ialah memotong lantai. Aktiviti ini kadang-kadang mudah letih, tetapi sudah tentu mop yang baik dan selesa akan menjadikan kerja rumah ini lebih mudah dan cepat.

Untuk menjadikan rumah lebih cantik, berikut adalah cadangan untuk mop lantai yang baik. Lihat butiran di bawah!

Senarai Mop Lantai Terbaik di Malaysia

1. Spray Mop Ultima Bolde

Anda boleh membersihkan rumah dengan lebih praktikal menggunakan mop Ultima Bolde Spray Mop. Alat pembersihan rumah ini terdiri daripada baldi dan mop tekan automatik supaya anda tidak perlu bersusah payah memerah mop.

Kelebihan mop yang baik ini adalah ciri semburan yang boleh mencapai tempat yang kecil. Jangan risau kerana semburan air tidak akan membuat lantai berlumpur. Rumah ini juga dibersihkan dengan lebih cepat dengan mop ini.

Harga mop lantai yang baik ini hanya sekitar RM68.50 – RM69.50 sahaja. Bagaimana dengan anda, cukup murah untuk jenis mop automatik ini kan? Sudah tentu, ya, apa yang anda tunggu lagi, mari cepat dan beli sekarang!

Baca Pula : BEST 10 Senarai Periuk Stainless Steel Terlaris Di Malaysia 2023


2. Microfiber Mops for Floor Cleaning, With 2 Reusable Microfiber Pads

Lantai kering basah dan panjang kadang-kadang sangat menjengkelkan dan boleh membahayakan orang lain, terutamanya apabila terdapat kanak-kanak atau orang tua di rumah.

Di samping itu, keadaan lantai basah juga sering menjadikan mop tidak bersih kerana terdapat kesan tempat letak kaki atau langkah kaki. Ini sangat mengecewakan, bukan?

Nah, Microfiber Mops for Floor Cleaning, With 2 Reusable Microfiber Pads yang baik dapat menyelesaikan masalah ini dengan baik.

Mop yang baik ini mempunyai kadar penyerapan yang tinggi dengan tentakel yang menyerap air dengan cepat. Anda juga boleh menggunakan mop ini dalam keadaan kering, anda tahu!

Ini kerana tentakel mop diperbuat daripada bahan mikrofiber yang boleh mengikat kotoran dan habuk. Untuk harga, mop jenis ini biasanya disandarkan pada RM29.99.


3. GM Bear Ultra Mop Cleanze 1027

Teknologi semburan nampaknya popular di produk mop lantai. Banyak mop yang baik mempunyai ciri ini, seperti pada GM Bear Ultra Mop Cleanze 1027 ini.

Sama seperti produk sebelumnya, mop ini boleh digunakan dalam keadaan basah atau kering. Jadi, pelbagai fungsi sebagai mop serta penyapu.

Ciri tambahan dalam bentuk penyembur boleh menyembur cecair pembersih lantai apabila mopping. Jadi lantai rumah menjadi lebih bersih dan bersih. Anda juga tidak perlu bersusah payah membawa baldi air seperti dalam mop konvensional.

Jika Anda berminat dengan produk ini, Anda hanya perlu membeli mop lanjutan ini pada harga RM143.50.

Baca Pula : 10 Jenama Kipas Dinding Terbaik Dan Tahan Lama!


4. Homeque Mr Black Series Super Spin Mop

Cadangan mop yang baik ini sangat popular dan digunakan secara meluas. Sebabnya adalah kerana harganya murah dan berpatutan, dan memudahkan orang yang memotong lantai.

Apabila menggunakan mop ini, Anda tidak perlu memerah kain dan hanya menghidupkan kain pada peras automatik pada baldi. Harga produk ini ialah RM266.90 sahaja, sangat murah, bukan?


5. Homme HM-Z1 Flat Mop

Reka bentuk alat mop ini kelihatan sangat menarik dan unik. Tidak seperti mop lain, Homme HM-Z1 Flat Mop mempunyai tuil pembersihan pada baldi. Anda cukip tarik tuil untuk membersihkan mop dan keringkannya, sangat praktikal, anda kan?

Kelebihan lain ialah tuil yang boleh berputar ke mana-mana sisi sehingga 360 darjah. Dijamin untuk mencapai pelbagai sudut rumah dan membersihkan habuk maksimum. Harga mop yang baik ini ialah sekitar RM81.98 – RM141.83.

Baca Pula : 12 Jenama Mesin Basuh Mini Terbaik Malaysia


6. Bolde Super Mop Volante

Sebenarnya, tidak banyak yang istimewa tentang mop yang satu ini. Tetapi, reka bentuk yang elegan dan minimalis menjadikannya sering pilihan suri rumah. Selain itu, mop ini boleh didapati dalam pelbagai warna menarik, seperti kuning air, merah jambu, biru, dan sebagainya.

Walaupun kelihatan mudah, Bolde Super Mop Volante mempunyai ciri-ciri yang agak lengkap. Kain mop diperbuat daripada microfiber berkualiti tinggi dan batang mop diperbuat daripada keluli tahan karat yang kukuh.

Di samping itu, ia juga mempunyai botol dispenser dan topi getah saliran yang dipasang pada baldi. Anda boleh memberikan mop ini untuk RM161.50.


7. Home New Mop Murah With Microfiber

Apabila anda mencari mop dengan harga yang menjimatkan dan berkualiti, Home New Mop Murah With Microfiber Pad Self Wash And Squeeze Dry Flat Mop With Bucket 2 Mop Pads 2 In 1 ialah pilihan yang tepat.

Alat mopping tingkat pertama ini hanya sekitar RM2.48 – RM14.48 tetapi kelebihan yang ditawarkan tidak boleh dilepaskan.

Home New Mop Murah With Microfiber Pad Self Wash And Squeeze Dry Flat Mop With Bucket 2 Mop Pads 2 In 1 mempunyai baldi yang tidak terlalu lebar dan cenderung tinggi, menjimatkan storan.

Mop mempunyai penyerapan yang tinggi, lembut, dan dapat membersihkan lantai dengan cepat. Mop ini juga sangat pelbagai fungsi kerana ia boleh digunakan dalam keadaan kering atau basah.

Baca Pula : 15 Jenama Tilam Terbaik Paling di Syorkan!


8. Flat 360 Microfiber Rotating Spin

Cadangan mop yang baik seterusnya ialah Mop Fesyen Baru Homme HM-L2. Jenama ini mempunyai lubang dalam baldi mop dengan bentuk seperti keran air supaya Anda dapat mengeluarkan air dengan lebih mudah.

Mop yang dibilas juga menjadi lebih bersih kerana baldi mop direka untuk membuat kotoran berkumpul di kawasan lubang longkang.

Sementara itu, mop diperbuat daripada bahan mikrofiber berkualiti dengan saiz yang agak luas. Jadi, ia boleh membuat aktiviti mopping lantai lebih cepat dan lebih praktikal. Harga mop ini adalah sekitar RM7.90 – RM24.75, mengikut ciri-ciri yang ditawarkan.


9. Z One Ready Stock

Alat mop lantai inovatif ini biasa bagi kita semua. Hanya dengan harga sekitar RM3.80 – RM7.60, Anda sudah boleh membeli mop berkualiti tinggi ini.

Mop Lantai 180 Degree Rotatable Adjustable Triangle Cleaning Mop Lazy Cleaning Mop Dinding mempunyai reka bentuk minimalis dan moden dan kelihatan canggih.

Mop direka untuk mengeringkan lantai dengan cepat, jadi anda tidak perlu risau tentang lantai basah dan berlumpur selepas mopping.


10. Vacuum Mop Head Dyson

Jika anda tidak keberatan membelanjakan lebih banyak untuk mop berkualiti, maka anda boleh mempertimbangkan untuk membeli Umeda U-Stik Electric Mop.

Mop ini dengan reka bentuk Jepun moden mempunyai 4 fungsi sekaligus, ia boleh digunakan untuk vakum, mop, lilin dan penggilap lantai. Sangat menarik, bukan?

Mop sejuk ini mempunyai ciri Dual Spinning Mops yang menjadikan mops berputar pada kelajuan putaran 200x seminit.

Lantai rumah anda dijamin bersih dan berkilat dengan mop yang bagus ini. Harga pastinya mengikut kualiti yang ditawarkan, iaitu sekitar RM135.66.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment