10 Cadangan Reverse Camera Terbaik & di Syorkan

Admin Radarpena April 10, 2023

Tempat letak kereta ke belakang memerlukan ketepatan yang tinggi. Jika anda tidak berhati-hati, bahagian belakang boleh dipukul. Dengan menjangkakan ini, kini terdapat banyak kamera undur yang beredar dari kereta terbaik.

Terdapat dua jenis kamera kereta terbalik terbaik, iaitu sudut lebar dan jenis standard. Jenis standard akan memaparkan pandangan belakang kereta seperti sedia ada. Manakala jenis sudut lebar dilengkapi dengan fisheye supaya ia boleh memaparkan sudut sehingga 180 darjah.

Pilih kamera yang mampu memaparkan imej yang jelas walaupun pada waktu malam. Mari semak senarai cadangan di bawah!

1. GOQ T685 Car Camera Dual Lens Front Rear Dashcam

Produk pertama datang daripada jenama GOQ. Selain menghasilkan telefon pintar, jenama ini secara aktif menghasilkan produk elektronik lain, terutamanya kamera undur.

Kelebihannya ialah imej yang dihasilkan mempunyai resolusi HD 720P. Kamera direka untuk mempunyai sensitiviti yang tinggi supaya ia kekal terang siang dan malam.

Sudut tontonan mencapai 138 darjah untuk mengelakkan sudut buta di belakang kereta.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Camera Canon Terbaik di Malaysia

2. Car Camera 3D Seamless Surround View Camera AHD

Kamera undur kereta terbaik seterusnya ialah Seamless Surroind Berharga pada harga yang rendah sahaja dan termasuk kabel pemasangan.

Kelebihannya ialah ia dilengkapi dengan unit kepala dengan skrin besar. Saiznya kira-kira 672 x 520 piksel dan paparan sudut lebar.

Kamera kalis air lengkap dengan baki putih automatik. Paparan imej yang terhasil jelas walaupun dalam keadaan yang melampau.

3. Tomahawk Reverse Camera AHD CCD 1080P 4K Night Vision

Kelebihan kamera undur Tomahawk ialah ia mempunyai lensa dengan jenis ultrawide. Sudut tontonan mencapai 170 darjah dan penglihatan malam.

Selain itu terdapat sensor warna CCD cip dengan imej resolusi HD. Pin boleh meletakkan siri atau selari dengan mudah.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Action Camera Terbaik Malaysia

4. GOQ 1080P FHD Car Camera Recorder Front and Rear Dual Lens

GOQ 1080P FHD adalah salah satu kamera kereta terbalik terbaik. Resolusinya mencapai 330,000 piksel dengan lensa sudut lebar. Gambar tidak rosak dan kamera kalis air.

Terdapat pemasangan fleksibel supaya ia boleh diletakkan di pintu bagasi kereta atau pada bingkai plat lesen polis.

5. Mohawk MS Series AHD Reverse Camera MS-AHD 1080

Sudut tontonan adalah 90 darjah dan mempunyai penglihatan malam. Nakamichi NC-5L menggunakan jenis kanta standard dengan resolusi 510p x 492p.

Kamera ini dilengkapi dengan sensor CMD Warna supaya kualiti imej lebih baik. Produk ini telah diperakui IP68 anti habuk, kalis kejutan dan kalis air.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Tinted Kereta Terbaik & Paling Best

6. Soundstream Wide Angle Reverse Camera RX.N300

Walaupun begitu, julat sudut tontonan dapat mencapai 360 darjah.

Kamera mampu merakam bukan sahaja bahagian belakang tetapi kawasan sekitar kereta sama ada di hadapan, belakang, kanan atau kiri.

Resolusi kamera mencapai 1080 dan ia mempunyai penglihatan malam dan kalis air. Soundstream Wide Angel Super HD 360 Degree boleh digunakan dalam pelbagai jenis kereta.

7. Mondes 170° CCD Waterproof 3 IN 1 Super Night

Kelebihan Mondes ialah sudut tontonan yang mencapai 170 darjah.

Produk ini telah menerima penarafan IP67-IP68. Ini bermakna Mondes CCD Waterproff sudah mempunyai keupayaan kalis air. Gambar itu tetap jelas walaupun keadaan cuaca hujan.

Jom Baca : [Best] 9 Pengecas Bateri Kereta Terbaik Murah & Berkualiti

8. 70mai RC06 Rear Camera for A800

Terdapat juga jenama 70mai yang didakwa sebagai kamera kereta terbalik terbaik.

Di samping itu, ia dilengkapi dengan skrin paparan dan sensor. Terdapat empat sensor kalis air yang akan dipasang pada keempat-empat belah kereta. Apabila terdapat objek lain yang menghampiri, sensor akan menghantar isyarat untuk menghasilkan amaran.

Dengan cara itu Pin dapat mengelakkan hentaman. Tempat letak kereta semakin mudah di kawasan yang berbeza.

9. AZDOME Rear Camera for GS63H

Kelebihan kamera kereta terbalik terbaik Azdome ialah ciri wayarlesnya. Penghantaran video sangat mudah dan mempunyai rakaman pandangan terbalik pada skrin navigasi.

Di samping itu, rangkaian tanpa wayarnya mampu menghantar video sehingga 45 kaki untuk kawalan jauh.

Jom Baca : [Best] 10 Jenama Polish Kereta Terbaik, Murah & Berkualiti!

10. SAFECAM A33 Triple Lens 3 Camera 1080P

Safecam mampu merakam bahagian depan dan belakang kereta pada masa yang sama. Anda boleh melihat bahagian belakang dan depan kereta pada masa yang sama.

Sudut tontonan mencapai 120 darjah dengan resolusi 1280p x 720p. Saiznya kira-kira 315 mm x 80 mm x 35.8 mm pada harga RM119.00.

Dari pakej kamera, terdapat cermin tengah yang bergabung dengan skrin LCD. Fungsi skrin ini adalah sebagai cermin dan cermin tengah.

Leave a Comment

Artikel Terkait