5 Wifi Extender Terbaik Malaysia Anti-Slow!

Admin Radarpena

Seperti yang kita tahu, extender atau repeater wifi adalah router WiFi yang mampu memperluaskan isyarat internet dari router utama ke kawasan yang lebih jauh.

Pemanjang Wi-Fi digunakan untuk memenuhi keperluan internet kediaman yang luas dan berbilang tingkat untuk memastikan isyarat kuat dan berpatutan dari mana-mana sudut.

Jika anda sedang mencari extender WiFi berkualiti tinggi yang masih mesra poket, berikut adalah lima extender wifi terbaik untuk rumah yang disyorkan atau pengulang pilihan yang boleh anda gunakan untuk memenuhi keperluan internet anda dengan isyarat yang lebih kuat.

Jom simak maklumat wifi booster terbaik berikut.

1. Xiaomi Mi AC1200

Xiaomi Mi AC1200 mampu meningkatkan dan mengoptimumkan signal WiFi dengan frekuensi dwi 2.5Ghz dan 5Ghz yang membolehkan kelajuan gabungan sehingga 1200 Mbps.

Di samping itu, WiFi repeater terbaik ini juga dilengkapi dengan smart signal indicator yang membantu anda mencari lokasi penempatan terbaik untuk julat yang lebih optimum.

Wifi range extender AC1200 dari Xiaomi ini juga boleh membuat hotspot anda sendiri!

Dengan menggunakan mod access point, anda hanya boleh menyambungkan extender ke router dan menukar sambungan internet berwayar ke tempat liputan WiFi peribadi untuk membuat rangkaian baru.

Mempunyai RAM 64MB, Xiaomi Mi AC1200 berharga RM38.

2. Mercusys MW300RE

Cadangan extender home wifi terbaik murah seterusnya ialah Mercusys MW300RE.

Produk ini dilengkapi dengan mod range extender yang berfungsi untuk meningkatkan isyarat wayarles ke kawasan yang sebelum ini tidak dapat dicapai dengan sempurna.

Di samping itu, repeater wifi terbaik ini juga dilengkapi dengan tiga antena eksternal dengan teknologi MIMO 300mbps yang menjadikan produk ini lebih unggul daripada produk extender lain.

Reka bentuknya yang kecil dan ringkas menjadikan Mercusys MW300RE mudah dipasang atau bergerak secara fleksibel.

WiFi Mercusys MW300RE juga mempunyai LED pelbagai warna yang boleh membantu mencari lokasi yang sesuai untuk menyediakan sambungan WiFi terbaik.

Sekiranya anda berminat, Mercusys MW300RE boleh didapati di laman web rasmi Mercusys Official dengan hanya RM42.

Jom Baca : Cara Pasang Wifi di Rumah| Prosedur dan Kos Terkini

3. TP-LINK TL-WR840N

Lanjutan WiFi yang disyorkan seterusnya yang tidak kurang canggih ialah TP-LINK TL-WR840N.

Produk ini adalah gabungan kabel atau rangkaian tanpa wayar yang direka khusus untuk keperluan rangkaian rumah kecil.

Extender wifi terbaik untuk di rumah ini mempunyai kawalan bandwidth berasaskan IP yang membolehkan administrator menentukan berapa banyak bandwidth yang diperuntukkan kepada setiap PC.

Di samping itu, peranti ini juga boleh digunakan sebagai  access pointwireless router, range extender, dan juga WISP supaya ia sangat berguna untuk pelbagai tujuan.

Dengan kelajuan sehingga 300mbps, TP-LINK TL-WR840N boleh dibeli dengan hanya RM69, anda tahu!

4. Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro

Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro juga menyertakan salah satu extender WiFi murah terbaik pada masa ini.

Dengan menggunakan peranti ini, dijamin bahawa tidak ada lagi sudut di rumah anda yang mengalami kesukaran mengakses rangkaian internet.

Produk ini mempunyai satu siri kelebihan, termasuk ia telah dilengkapi dual antena eksternal dengan kekuatan penghantaran sehingga 2dBi.

Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro ini mempunyai kelajuan transmisi 300Mbps dan menyokong sehingga 16 peranti secara serentak.

Untuk harga itu sendiri, Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro berharga HANYA RM78. Ia sangat murah, bukan?

Pilih pemanjang atau extender WiFi murah terbaik yang sesuai dengan keperluan rumah anda!

Pastikan ciri dan harga juga sesuai tanpa perlu menghabiskan belanjawan anda.

Jom Baca : 10 Modem Wifi Terbaik Malaysia 4G Terkini

5. Xiaomi Mi Amplifier 2

Xiaomi Mi Amplifier 2 mampu mengesan kehadiran signal sambungan tanpa wayar dengan mudah dan dapat menyelesaikan masalah liputan dengan lebih cekap.

Beratnya hanya 30g sesuai untuk dibawa bersama ketika travel serta menggunakan sambungan USB 2.0 sesuai untuk disambungkan terus pada komputer.

Cip yang digunakan iaitu Ralink menghasilkan penggunaan yang lebih cekap tanpa mudah panas.

Wifi extender terbaik 2020 ini menghasilkan kelajuan internet sehingga 300Mbps tanpa memerlukan tetapan khas. Pengguna juga hanya perlu mencucuknya pada laptop atau peranti yang mempunyai sambungan USB 2.0 dan hidupkannya, tanpa memerlukan driver! Ia juga boleh dicas semula untuk kegunaan On The Go.

Originally posted 2022-09-19 08:56:55.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment