10 Cadangan Bola Futsal Terbaik Piawaian FIFA

Admin Radarpena April 1, 2023

Bola futsal terbaik pastinya mempunyai kualiti binaan terperinci, bermula dari pemilihan bahan, hingga reka bentuk yang tidak ketinggalan zaman.

Futsal adalah sukan yang popular, kerana ia hampir sama dengan bola sepak tetapi dimainkan dalam saiz padang yang cenderung lebih kecil, oleh itu bola yang digunakan adalah berbeza daripada yang digunakan dalam bola sepak.

Dalam perkara berikut, kami telah menyediakan senarai cadangan bola futsal terbaik dari pelbagai jenama yang pastinya mempunyai produk yang mempunyai kualiti kemenangan.

1. Molten VANTAGGIO 2600

Jika anda bermain di padang dengan cahaya minimum, pertimbangkan untuk menggunakan produk bola futsal Molten Vantaggio ini.

Molten Vantaggio Ball 2600 mempunyai warna perak dan gabungan motif yang boleh memberikan pantulan cahaya. Ini berfungsi untuk memastikan bola kelihatan walaupun dalam keadaan gelap.

Jom Baca : Saiz Bola Tampar Standard Kebangsaan dan Antarabangsa!

2. Fustal Ball World Cup Soccer

Cadangan bola futsal pertama ialah Ball World Cup Soccer yang membentangkan produk dengan panel dan warna yang cenderung mudah.

Bukan itu sahaja, bola futsal ini juga mempunyai warna neon yang menarik, dan sesuai untuk anda menggunakan permainan futsal dalaman dan luaran.

3. Bola Futsal Adidas

Adidas sememangnya dikenali sebagai jenama dengan spesifikasi produk sukan terbaik, dan kualitinya juga tidak dapat dipersoalkan, kerana tahapnya sudah antarabangsa.

Mereka mempunyai produk bola futsal yang sejuk, dan telah menerima lesen dari FIFA, reka bentuk itu juga diilhamkan oleh bola yang digunakan pada acara bola sepak Piala Dunia pada tahun 1970 di Mexico.

Khususnya, produk ini mempunyai tekstur lembut dan ringan, jadi sangat selesa apabila digunakan dalam latihan futsal, di padang dalaman dan luaran.

Jom Baca : Saiz Bola Jaring sesuai MNA & Antarbangsa!

4. Puma Evospeed Futsal Ball Size 4

Bula futsal seterusnya ialah Puma Evospeed, ini adalah produk yang dibuat oleh Puma. Bola ini sangat lembut dan lembut, kerana ia diperbuat daripada bahan PVC.

Walaupun lembut, Puma masih mempunyai lantunan rendah seperti bola futsal secara umum. Kelebihan ini menjadikan produk ini sesuai untuk berlatih mengetuai bola.

5. Micasa futsal Ball

Produk bola futsal seterusnya ialah Micasa Futsal Ball yang merupakan salah satu produk terbaik untuk anda.

Bola futsal dilengkapi dengan kualiti Pro dengan lapisan buih lembut, jadi lebih mudah untuk mengawal dan empuk apabila digunakan menendang dan menuju.

Jom Baca : Saiz Bola Keranjang Standar Kebangsaan Antarabangsa

6. Nike Futsal Size:4

Seterusnya adalah produk tempatan yang terkenal dengan produk sukan yang sejuk, iaitu Nike Futsal Ball.

Nama produk adalah Nike Futsal Ball Ball, ini adalah bola futsal terbaik dengan gabungan kulit sintetik yang kuat dan dilengkapi dengan pad yang sangat lembut, ia pasti akan selesa apabila dipakai.

Terdapat beberapa produk warna yang boleh digunakan, seperti putih-biru, kuning-merah, dan putih-oren.

7. Decathlon Football Ball

Decathlon dikenali sebagai jenama yang memberi tumpuan kepada pengeluaran produk sukan, termasuk bola futsal yang mereka namakan Bola Futsal Decathlon.

Walaupun ia adalah produk tempatan, kualitinya tidak boleh dipandang rendah.

Bola futsal ini dilengkapi dengan reka bentuk moden dan sporty, terdapat dua pilihan warna untuk dipilih, iaitu merah dan biru, kedua-duanya mempunyai kawah sejuk.

Jom Baca : Saiz Bola Sepak Mengikut Piawaian FIFA Internasional

 8. CONELI Bola Futsal Ball

Bola futsal terbaik berikutnya adalah Coneli yang merupakan produk lokal dengan teknologi terbaik dan desain yang modern.

Bagian luar produk menggunakan material polyurethane premium dan dilapisi dengan canvas serta bagian sablon yang anti gores.

Produk ini sangat cocok dipakai untuk pemula hingga professional sekalipun.

9. Nike Strike Ball

Dari antarabangsa seterusnya terdapat Nike yang mempunyai produk kasut futsal terbaik yang dipanggil Menor X.

Reka bentuk kelihatan klasik dan warnanya sangat berbeza, yang menjadikan bola ini begitu menarik perhatian.

Anda mesti bersetuju, jika produk yang dikeluarkan oleh Nike sentiasa mempunyai kualiti yang tidak perlu diragui, dan reka bentuk yang berbeza dari umum, salah satunya ialah produk bola futsal Strike.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Shuttlecock Terbaik di Malaysia

10. Molten VANTAGGIO 1500

Produk bola futsal terbaik seterusnya ialah Molten F9V Ventaggio 1500 yang menggunakan bahan poliuretana, bahan ini diketahui sangat kuat dan tahan lama untuk digunakan pada simen, vinil dan gelanggang tilam.

Leave a Comment

Artikel Terkait