3 Cara Buat Link Whatsapp Nama Sendiri & Otomatis

Ertugrul

Pada masa ini WhatsApp digunakan secara meluas untuk tujuan perniagaan, sebagai jambatan pelanggan yang berhubung dengan pemilik perniagaan dalam masa nyata, kemudahannya adalah terima kasih kepada fitur click to chat yang boleh diaktifkan secara manual atau automatik melalui penjana pautan WA seperti www whatsapp link. Jadi, bagaimana untuk menggunakannya?

Link WA pautan ialah alat yang boleh menukar nombor WA kepada pautan, yang kemudian pautan boleh mengaktifkan fitur click to chat di WhatsApp, supaya pelanggan hanya mengklik pautan untuk berkomunikasi dengan pemilik perniagaan.

Dengan fitur click to chat tidak lagi perlu menambah nombor hubungan WA secara manual, malah pengguna boleh menambah teks mesej ke pautan, jadi tidak perlu menulis mesej secara manual atau menyalin mesej tampal untuk dihantar kepada ramai pelanggan.

Salah satu pautan Link WA yang dapat mengaktifkan fitur click to chat whatsApp adalah whatsapp.my link, dilengkapi dengan fitur yang membolehkan pengguna menjadikan pautan WhatsApp lebih unik dan menarik, dan membantu memudahkan komunikasi.

Fitur Link WhatsApp Automatik dengan Whatsapp Generator

Jika anda ingin buat link whatsapp supaya anda boleh menggunakan fitur click to chat, maka anda boleh melawat penjana tapak pautan WA wa.link yang menawarkan Fitur ungu untuk memudahkan aktiviti harian, terutamanya aktiviti perniagaan dalam talian.

Fitur yang terkandung di laman web create.wa.link termasuk membuat pautan WhatsApp dengan dapat menambahkan mesej secara automatik dan fitur kod QR nombor WA pengguna.

Dengan kedua-dua fitur, pengguna tidak perlu berkongsi nombor WA atau menulis mesej pada sembang secara manual.

Kelebihan laman web ini mempunyai rupa yang mudah dan tidak ada iklan sama sekali, termasuk cara menggunakannya sangat mudah, pengguna hanya perlu memasukkan nombor WA dalam bidang yang terdapat di laman web penjana penyedia pautan wa.

Dengan fitur click to chat yang boleh dicipta oleh pengguna di laman web ini, ia boleh memudahkan perniagaan menarik pelanggan dengan berkongsi pautan WhatsApp sebagai medium untuk komunikasi pantas dan praktikal. Berminat untuk mencubanya?


JOM BACA :


Sekiranya anda ingin mencuba fitur ini untuk membuat pautan WA dengan mesej tambahan di medan sembang secara automatik dan fitur kod QR, lawati laman web ini.

Kemudian pautan yang telah dibuat boleh dikongsi ke media sosial atau laman web yang anda ada.

Cara Buat Whatsapp Link

Untuk cara buat whatsapp link malaysia bisa guna laman pembekal pautan WA Generator atau wa me yang boleh memudahkan untuk mengaktifkan fitur click to chat boleh diakses secara percuma, mempunyai paparan mudah supaya ia boleh digunakan dengan mudah, walaupun oleh pemula. Bagi cara menggunakannya seperti berikut:

  • Buka penyemak imbas pada telefon anda
  • Kemudian pergi ke tapak https://create.wa.link/
  • Seterusnya klik Buat wa.link percuma
  • Dalam bahagian Taipkan nombor telefon WhatsApp anda, masukkan nombor WA anda dengan awalan +62
Sumber Gambar : Sebuahutas.com
  • Selepas itu, anda boleh mengisi mesej tersuai. Isi dengan mesej yang anda ingin sampaikan secara automatik dalam kolom chat
  • Kemudian klik Preview, untuk memastikan pautan berfungsi
Sumber Gambar : Sebuahutas.com
  • Jika ia sesuai, klik Generate wa.link saya

Laman pautan penjana WA wa.link terdapat pilihan perkhidmatan berbayar dan percuma, sebagai permulaan cuba terlebih dahulu secara percuma.

Hanya fitur yang ditawarkan tidak lengkap seperti yang berbayar, pengguna hanya dapat menikmati fitur untuk membuat pautan klik ke sembang, mesej sembang tersuai, dan kod Qr yang dapat dikongsi ke media sosial.

Walau bagaimanapun, jika anda mahukan fitur lengkap maka anda boleh memilih yang berbayar atau Walink Premium.

Di mana anda boleh menyesuaikan pautan wa seperti yang anda mahukan, mendapatkan maklumat pautan kemas kini, membuat pautan katalog penjualan di WA, dan banyak fitur menarik lain.

Cara Buat Link Whatsapp Nama Sendiri

Apabila anda ingin ubah link whatsapp guna nama sendiri anda bisa gunakan Bit.Ly untuk buat link whatsapp nama sendiri, berikut kami kongsikan carannya.

1) Anda tekan butang Create untuk membina link menggunakan nama anda sendiri

2) Anda masukkan link nombor whatapps yang telah anda buat melalui whatsapp business, contohnya https://wa.me/6012339566

3) Selepas itu anda tetapkan apakah nama yang ingin digunakan pada link pautan bitly, bit.ly/namaandasendiri

Cara Nak Buat Link Whatsapp di Tiktok dan IG

Apabila anda sudah berjaya buat link pautan sendiri untuk whatsapp anda anda sudah boleh mula promosikan di IG ataupun di Tiktok dengan mudah dan senang.

Penutup

WhatsApp telah menjadi sesuatu yang tidak boleh dipisahkan dalam aktiviti harian, terutamanya dalam membantu pelaku perniagaan memasarkan produk mereka, dengan membentangkan fitur click to chat supaya komunikasi antara pelanggan dan penjual lebih pantas dan lebih praktikal.

Oleh itu, penjelasan yang berkaitan dengan cara buat link whatsapp malaysia yang dapat digunakan untuk meningkatkan produktiviti perniagaan yang dibina, semuanya dapat dilakukan secara automatik dan bersepadu. Mudah-mudahan berguna dan menantikan kemas kini menarik yang lain.

Originally posted 2022-05-21 11:24:00.

Baca Pula

Leave a Comment