10 Cadangan Jenama Lampu Suluh Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Lampu suluh adalah alat penting yang selalu kita perlukan semasa kecemasan, contohnya semasa kegagalan kuasa. Kehadiran lampu suluh mampu memberikan pencahayaan sementara.

Oleh itu, adalah wajib bagi anda untuk mempunyai sekurang-kurangnya satu lampu suluh di rumah.

Mencari lampu suluh di pasaran, pilihannya adalah pelbagai. Lampu suluh LED adalah yang paling laris dan layak untuk anda sendiri. Mengapa lampu suluh LED popular?

Lampu suluh jenis ini didakwa tidak mudah dipanaskan walaupun anda menggunakannya selama berjam-jam. Di samping itu, ia juga cekap kuasa.

Untuk menjadikannya tahan lama dan memuaskan, adalah penting untuk mengetahui petua untuk memilih lampu suluh LED, salah satunya adalah dari jenama. Kapasiti besar bateri ke jarak jauh yang telah ditangkap juga memegang tangan besar.

1. Swat Flashlight

Tidak perlu membelanjakan lebih banyak belanjawan untuk mempunyai lampu suluh LED yang berkebolehan. Swat Flashlight adalah salah satu yang terbaik, terutamanya jika anda sering bersentuhan dengan aktiviti luar.

Ya, penamaan Swat Flashlight memang tertumpu pada keperluan luar. Lampu suluh LED ini sedia untuk menampung aktiviti penggambaran anda pada waktu malam.

Apa yang menarik tentang Swat Flashlight ialah ia telah dilengkapi dengan penapis khas supaya cahaya yang dikeluarkan tidak akan mempesonakan mata.

Harga lampu suluh Swat Flashlight ini bermula dari Rm12.30 saja

Jom Baca : Saiz Lampu Pendaflour dan Harga Lampu Pendaflour Terkini!

2. LED Flashlight Senter LED Joyko FL-91

Keperluan anda agak standard? Jadikan lampu suluh LED Flashlight LED Joyko FL-91 sebagai pertimbangan! Selain murah, produk ini juga sangat berguna melalui saiznya yang padat.

Anda boleh membeli lampu suluh LED ini yang dibuat oleh Joyko pada harga tidak lebih daripada 50 ribu. Menarik, bukan? Cahaya yang dihasilkan oleh lampu suluh ini sendiri mampu mencapai sehingga 50 meter.

Diperbuat daripada bahan aluminium, LED Flashlight LED Flashlight Joyko FL-91 mempunyai kualiti binaan yang kukuh dan kukuh. Terdapat 3 mod pencahayaan yang boleh anda laraskan mengikut keperluan.

3. Lampu Suluh LED Cree XHP50

Mempunyai saiz jumbo, Cree XHP50 sangat sesuai untuk kegunaan luaran. Jika anda sedang mencari lampu suluh LED yang boleh dipercayai untuk semua keadaan, produk ini berbaloi.

Cree XHP50 menggunakan LED HALOGEN 20W, menjamin cahaya super terang. Walaupun kecerahan yang tinggi, lampu suluh ini masih cekap kuasa. Inilah yang menjadikannya disyorkan untuk dibeli.

Produk ini berfungsi dengan bateri litium berkapasiti besar pada 3600mAh supaya anda tidak perlu mengecasnya terlalu kerap. Walaupun saiznya besar, beratnya masih agak ringan.

Jom Baca : 10 Senarai Kedai Elektrik Sungai Petani Murah dan Berkualiti!

4. SmilingShark K808 XHP100

Suka melancong? Jangan lupa membawa lampu suluh yang kemudiannya akan sangat berguna dalam keadaan kecemasan. Agar tidak menjadikan beg galas atau beg pakaian anda lebih berat, anda boleh menjadikan lampu suluh mini ini sebagai pilihan.

Ya, dengan saiz hanya 9.5 x 2 x 2.5 cm, lampu suluh LED ini sangat kecil, walaupun hampir seperti rantai kunci. Terdapat lapisan anti-gelincir yang menjadikannya tidak licin apabila anda memegangnya, meminimumkan lampu suluh daripada jatuh dan rosak.

Lampu suluh LED mini terbaik ini mudah alih. Anda boleh mengecasnya semula menggunakan kabel USB yang disediakan dalam pakej pembelian. Ia juga dilengkapi dengan kotak storan khas.

5. Hedeli

Ada rancangan perkhemahan untuk hujung minggu ini? Untuk memaksimumkan masa yang menarik, pastikan anda telah menyediakan apa yang diperlukan, termasuk lampu suluh dengan betul. Lampu suluh LED jenis tanglung akan sangat membantu semasa berkhemah.

Salah satu produk yang boleh anda lirik ialah Hedeli. Cadangan lampu suluh LED terbaik ini muncul 2 dalam 1, bahagian atas adalah tanglung, manakala di bahagian bawah terdapat lampu suluh LED.

Seperti tanglung klasik, produk ini dilengkapi dengan pemegang. Bahan yang digunakan adalah aluminium supaya ia berdaya tahan dan memberi kesan.

6. Krisbow Senter Cree Led Mini

Lampu suluh LED super terang bersaiz mini seterusnya datang daripada produk yang dibuat oleh Krisbow. Dengan nama siri Cree Led Mini, lampu suluh ini adalah pilihan yang menarik bagi anda yang enggan membawa lampu suluh yang besar semasa dalam perjalanan.

Seperti namanya, lampu suluh ini menggunakan sejenis lampu LED Cree yang didakwa cekap kuasa. Julat cahaya cukup jauh untuk saiz lampu suluh mini, maksimum pada 30 meter. Terdapat 3 mod pencahayaan yang boleh anda pilih, iaitu tinggi, rendah dan strob.

Dalam pakej pembelian, anda telah mendapat 2 bateri jadi anda tidak perlu membelinya lagi secara berasingan.

7. TaffLED L2 XHP50

Lebih suka lampu suluh LED dengan bateri terbina dalam? Untuk penggunaan yang lebih cekap tanpa perlu mengeluarkan bateri, anda boleh meletakkan TaffLED L2 XHP50 pada senarai hajat.

Menggunakan badan aluminium, TaffLED L2 XHP50 berasa kukuh menjadikannya sesuai untuk kegunaan luaran. Dilengkapi dengan lampu LED 25W, lampu suluh jarak jauh ini dapat memaparkan cahaya yang sangat terang tetapi tidak mudah panas.

Cengkaman apabila dipegang berasa selesa. Jika anda berminat dengan paparan lampu suluh minimalis, tanpa aksen warna yang berlebihan, TaffLED L2 XHP50 yang dibalut dengan warna hitam layak menjadi pilihan.

8. JETBeam Headlamp HR30

Terdapat beberapa jenis lampu suluh LED. Selain tanglung, terdapat juga lampu depan LED yang khusus untuk keperluan caving. Dengan harga kurang daripada 500 ribu, JETBeam Headlamp HR30 adalah pilihan lampu depan LED murah yang boleh anda lirik.

Kelebihan JETBeam Headlamp HR30 adalah dalam keupayaan lampu LED yang anda boleh berputar sehingga 160 darjah. Ciri ini pastinya akan memudahkan caving di mana anda tidak perlu lagi menyesuaikan kedudukan cahaya dengan menggerakkan kepala anda.

Beliau juga telah memperoleh pensijilan IPX7 supaya kalis air maksimum pada kedalaman 1 meter. Tidak hairanlah ia adalah optimum untuk aktiviti yang melampau.

9. PowerLite Senter Lentera Rechargeable

Tidak seperti lampu LED yang kami tempah sebelum ini, produk yang dibuat oleh PowerLite ini dilengkapi dengan reka bentuk moden. Bagi anda yang tidak menyukai rupa sekolah lama, ia patut mempertimbangkan salah satu lampu tanglung terbaik.

Bahan ini menggunakan bahan plastik ergonomik dan mesra alam. Ia juga ringan jadi sesuai untuk anda membawanya bersama anda dan meletakkannya di mana ia berada, sama ada di dalam kereta api, ke kubikel anda.

Bukan sahaja lebih baik dari segi reka bentuk, tetapi penggunaan kuasa juga memuaskan. Lampu ini boleh bertahan sehingga maksimum 8 jam pada satu kes bateri.

10. Krisbow Lentera Led 250 Lm 4Xaa

Anda boleh menggunakan rasuk LED untuk mencantikkan ruang. Krisbow Lentera Led 250 Lm 4Xaa dilengkapi dengan reka bentuk yang bergaya, sesuai untuk anda letakkan di dalam rumah atau mengiringi kem.

Apa yang menarik tentang Krisbow Lentera Led 250 Lm 4Xaa sudah tentu reka bentuknya. Di samping itu, anda juga boleh menyesuaikan tahap kecerahan cahaya supaya ia tidak mengganggu keselesaan tidur.

Sekiranya penamaan itu berkhemah, tenang, Krisbow Lentera Led 250 Lm 4Xaa mampu mendedahkan cahaya sehingga 360 darjah dengan jari maksimum 10 meter. Kehadiran slinger pada tanglung LED ini membolehkan anda menggantungnya di mana sahaja.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment