10 Cadangan Soundcard Terbaik Paling di Syorkan

Admin Radarpena April 6, 2023

PC bukan sahaja digunakan untuk permainan dan keperluan pejabat.

Tambahan pula, anda pasti memerlukan peranti komputer untuk tujuan audio, seperti melakukan rakaman audio.

Untuk itu, untuk menjadikan output bunyi yang dihasilkan lebih optimum, anda boleh menggunakan peranti tambahan yang dipanggil kad bunyi.

Kad bunyi atau juga boleh dipanggil antara muka audio ialah peranti yang membolehkan anda menukar bunyi digital anda supaya lebih jelas. Inilah sebabnya mengapa ramai pemuzik menggunakan kad bunyi.

Jenis itu sendiri berbeza-beza di mana jenis USB adalah yang paling mudah untuk disediakan atau dikendalikan.

Berminat untuk mencuba aksesori yang boleh dipercayai untuk keperluan audio yang satu ini?

Oleh itu, anda tidak salah membelinya, di sini kami meringkaskan 10 kad bunyi USB terbaik yang terdapat di pasaran Malaysia.

1. Vention Sound Card USB External Stereo Sound Adapter Audio Card 3.5mm

Kesukaran terbesar bagi pemburu kad bunyi adalah menentukan mana yang sesuai untuk keperluan mereka, terutamanya jika mereka masih tidak dikenali.

Sekiranya anda mencari kualiti yang terbukti, letakkan Vention Sound Card USB Externaldalam 2 Antara Muka Audio di dalam troli membeli-belah anda!

Ya, Vention Sound Card USB External ialah kad bunyi yang telah menjadi langganan pemuzik indie untuk mengerjakan muzik mereka supaya dari segi kualiti, ia dijamin.

Teknologi Pristine Converter menjadikan peranti ini mempunyai kualiti AD-DA licin.

Untuk kesambungannya sendiri, Vention Sound Card USB External bergantung pada kabel USB-C yang mudah digunakan apabila anda mula-mula menggunakannya.

Jom Baca : 10 Kedai Komputer di Wangsa Walk Murah & Berkualiti!

2. UGREEN Sound Card External USB Stereo Audio Card Adapter USB to Jack 3.5mm

UGREEN Sound Card datang sebagai kad bunyi yang kaya dengan ciri. Jika anda pengguna berbilang platform, peranti ini dijamin akan menjadikannya lebih mudah.

UGREEN Sound Card boleh dikendalikan melalui sambungan USB 2.0. Kelebihan kad bunyi murah ini adalah dalam reka bentuk padat dan ergonomiknya. Ia sesuai untuk anda yang mencuba antara muka audio buat kali pertama.

Kehadiran ciri bunyi dan penyelewengan yang tidak dapat didengar pada UGREEN Sound Card menghasilkan output bunyi yang sangat jelas tanpa gangguan sedikit pun dari bunyi objek lain.

Peranti ini seperti yang kami nyatakan, serasi dengan banyak OSes, malah MacOS.

3. Creative Sound Blaster Audigy FX PCIe 5.1 Sound Card

Pemasangan yang sukar sering menjadi halangan utama bagi pengguna kali pertama yang mempunyai kad bunyi.

Bagi anda yang baru mencuba sesuatu, bukan untuk menyokong keperluan profesional, Antara Muka Audio Blaster Audigy FX PCIe 5.1 patut dilihat.

Antara muka audio ini mematuhi cara “palam n main” berfungsi di mana anda tidak perlu menggunakan pemacu tambahan lagi.

Hanya sambungkan kabel USB pada kad bunyi ini ke komputer atau komputer riba, anda sudah dapat merasakan kualiti output bunyi yang jelas semasa merakam alat muzik di dalam bilik.

Jom Baca : TOP 10 Kedai Komputer Banting Terbaik dan Berkualiti!

4. GS F998 Sound Card Microphone Mixer

Mahu rakaman stereo berjalan lancar dengan output akhir HD? Anda boleh menjadikan GS F998 Sound sebagai salah satu pertimbangan. Menghasilkan instrumen dan vokal boleh ditampung oleh peranti antara muka audio ini dengan baik.

GS F998 Sound ialah kad bunyi yang akan memudahkan proses rakaman anda. Kehadiran mikrofon dwi pada satu produk menjadikan peranti ini optimum untuk semua keperluan.

Anda boleh mencipta kualiti rakaman 24-bit dan 96 Hz dengan GS F998 Sound.

Kesambungan juga menggunakan USB 2.0 untuk pemindahan data yang pantas. GS F998 Sound serasi dengan kedua-dua Windows dan MacOS.

5. Belkin ROCKSTAR 3.5MM AUDIO

Mahu menukar telefon pintar anda menjadi peranti audio gaya profesional? Berbentuk seperti pendrive, antara muka audio Belkin ROCKSTAR 3.5MM AUDIO ialah pilihan yang menarik bagi anda yang mencuba aksesori audio ini buat kali pertama.

Penukar, Belkin ROCKSTAR 3.5MM AUDIO disokong oleh fon kepala dan penguat pentas bunyi pelbagai yang berkebolehan.

Anda boleh mendapatkan kualiti audio yang sangat baik seperti rakaman studio melalui peranti ini.

Cara menggunakannya juga mudah. Anda hanya perlu menyambungkan Belkin ROCKSTAR 3.5MM AUDIO ke komputer riba, atau telefon pintar anda. Secara automatik, ia pasti akan menjadi sangat praktikal untuk dilepaskan.

Jom Baca : 10 Kedai Komputer Kluang Adakah Yang Paling Lengkap?

6. PLEXTONE GS3 Sound Card Virtual 7.1 Channel

Mengidamkan output rakaman HD seperti studio rakaman? Anda tidak sepatutnya terlepas cadangan ini untuk kad bunyi USB terbaik seterusnya.

Ya, PLEXTONE GS3 ialah peranti antara muka audio yang menyokong pelbagai ciri audio. Mencampurkan melalui peranti ini membolehkan anda mendapatkan kualiti bunyi yang sangat jelas.

Tidak hairanlah bahawa PLEXTONE GS3 dalah banyak pemuzik. Peranti ini menyokong apa yang diperlukan untuk mencipta demo muzik terbaik seperti tetapan EQ, penukar padang, kelewatan, pemampat atau pengehad, dan banyak lagi.

7. V V8 Plus Live Sound Card for Streaming

Untuk keperluan standard, hanya memaksimumkan prestasi audio, dengan harga rm50 anda boleh mempunyai kad bunyi.

Adakah V V8 Plus Live Sound Card, salah satu yang terbaik, yang layak untuk kacang betel anda.

UGreen sendiri adalah pengeluar aksesori telefon pintar yang namanya agak terkenal. Anda boleh menggunakan V V8 Plus Live Sound Card tanpa perlu memasang pemacu tambahan lagi, hanya “pasang dan main”.

Cara mudah untuk beroperasi adalah apa yang menjadikan V V8 Plus Live Sound Card sesuai untuk peranti kecil seperti telefon pintar.

Terdapat juga banyak sistem operasi yang disokongnya, mulai dari MacOS, iOS, Windows, dan juga Linux.

Jom Baca : TOP 10 Kedai Komputer Batu Pahat, Mana Yang Termurah?

8. Maono MAONOCASTER Lite AU-AM200

Murah tetapi berkualiti, Maono MAONOCASTER Lite AU-AM200 adalah pilihan lain bagi anda yang mencari kad bunyi.

Segmentasi pasaran produk ini adalah mereka yang memerlukan peranti tambahan untuk mencipta muzik.

Jadi, jika anda bekerja pada muzik, Maono MAONOCASTER Lite AU-AM200 sangat dipercayai. Resolusi audio itu sendiri berjalan pada maksimum 24-bit/192 kHz.

Penyesuaian suara lebih menyeronokkan terima kasih kepada iringan pelbagai ciri berkebolehan pada Focusrite Scarlett Solo generasi ketiga ini. Contoh ciri untuk memantau kelantangan dan ciri untuk meningkatkan kekerapan bunyi.

9. ORICO External USB Sound Card Stereo Mic

Murah tetapi berkualiti, ORICO External USB Sound Card adalah pilihan lain bagi anda yang mencari kad bunyi.

Segmentasi pasaran produk ini adalah mereka yang memerlukan peranti tambahan untuk mencipta muzik.

Jadi, jika anda bekerja pada muzik, Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen sangat dipercayai. Resolusi audio itu sendiri berjalan pada maksimum 24-bit/192 kHz.

Penyesuaian suara lebih menyeronokkan terima kasih kepada iringan pelbagai ciri berkebolehan pada Focusrite Scarlett Solo generasi ketiga ini.

Contoh ciri untuk memantau kelantangan dan ciri untuk meningkatkan kekerapan bunyi.

Jom Baca : TOP 10 Kedai Komputer Alor Setar Terbaik dan Dipercayai!

10. Yanmai X Meiyin P600pro Sound card

Yanmai X Meiyin P600pro Sound card yang sangat sesuai untuk peminat rakaman rumah. Tanpa perlu menambah banyak peranti lain, Yanmai cukup dipercayai untuk menyokong aktiviti anda.

Tidak seperti kebanyakan kad bunyi, Yanmai X Meiyin P600pro Sound card membawa reka bentuk yang agak lama aka sekolah lama.

Tetapi, jika anda seorang pencinta barangan vintaj, tidak sukar untuk jatuh cinta dengan produk ini.

Untuk sambungannya sendiri, Yanmai X Meiyin P600pro Sound card menggunakan port USB 2.0. Bukan yang terpantas, tetapi selepas tanda harga yan

Leave a Comment

Artikel Terkait