7 Jenama Pewarna Rambut Halal Jakim Paling Best

Admin Radarpena February 11, 2023

Nampaknya pencelupan rambut sudah menjadi sebahagian daripada gaya hidup yang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan orang.

Akses mudah untuk menukar warna rambut menjadikan semakin ramai orang mengekspresikan diri mereka melalui warna unik untuk rambut mereka.c

Tetapi, tidak semua produk pewarna rambut selamat, anda tahu. Terutamanya jika anda beragama Islam, sudah tentu anda perlu lebih selektif dan anda perlu memilih cat Halal.

Untuk itu, pada kesempatan ini, radarpena akan berkongsi 10 pewarna rambut halal untuk anda kenali.

1. LUCIDO Hair Color One Push Type

Salah satu jenama cat rambut yang mempunyai banyak varian warna yang telah merangkul label halal ialah Lucido Hair Color.

Jenama bleach rambut halal ini mempunyai pigmentasi yang sangat baik dengan variasi yang agak pelbagai dari abu, oren, hingga hijau.

Lucido juga mendakwa bahawa produk ini dilengkapi dengan perapi yang akan mengurangkan kekeringan dan kerosakan pada rambut.

Untuk rekod, jika anda ingin mendapatkan warna yang kelihatan lebih nyata, anda harus melunturkan rambut anda terlebih dahulu.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik untuk Lelaki Best

2. Quick Touch 1 Minute Hair Color 40 Medium Brown Instant Hair Colour Hair Dye

Jenama cat rambut ini didakwa mampu memberikan hasil warna rambut seperti pencelupan oleh profesional.

Walaupun begitu, ia masih praktikal dan menjimatkan dan boleh digunakan oleh pengguna sendiri.

Quick Touch Pewarna Rambut Profesional juga mempunyai formula yang dipertingkatkan, jadi ia akan menjadikan warna rambut lebih tahan lama dengan pigmentasi yang agak tinggi. Rambut juga akan lebih berseri dan lembut apabila disentuh.

3. Mise en Scene Hello Bubble Hair Color

Ia harus digunakan sebagai rujukan apabila mencari produk penjagaan rambut. Pewarna rambut ini sahaja dilengkapi dengan banyak bahan semula jadi yang boleh memberikan pantulan warna terbaik.

Terdapat minyak argan, vitamin C dan E, pro vitamin B5, delima organik, teh hijau dan Vegetal Keratin Complex.

Mise en Scene Hello Bubble Hair Color juga dikatakan menggunakan teknologi warna dari Itali yang boleh memberikan pigmentasi sengit dengan kesan berkilat yang menakjubkan. Jadi selain pewarna, produk ini juga akan mengekalkan kesihatan rambut.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Pelurus Rambut Terbaik

4. Garnier Color Naturals Creme Riche Hair Color

Jangan buat kesilapan, walaupun ia adalah pewarna rambut kekal, Garnier Color Natural Crème Riche sudah disahkan halal.

Pewarna rambut ini bukan sahaja berfungsi untuk menutup rambut kelabu dan rambut pewarna mengikut warna yang dikehendaki, tetapi juga boleh menyuburkan rambut.

Kandungan 3 minyak semula jadi, iaitu alpukat, zaitun, dan badam yang dicampur dengan perapi dan vitamin buah boleh menjadikan warna rambut lebih berkilat sehingga 5 kali.

Dan tentu saja, rambut akan menjadi lebih rapi dan cantik. Warna Garnier Color Natural Crème Riche juga agak berbeza dengan nada gelap.

5. L’Oreal Paris Excellence Fashion Hair Color 

Apa yang biasanya berlaku jika anda mewarnakan rambut anda menggunakan cat berasaskan kimia yang boleh anda temui dengan mudah di pasar raya?

Rambut kering, kaku dan bau ammonia pedas? Anda tidak akan mengalami apa-apa jika anda menggunakan L’oreal Paris Excellence.

Jom Baca : 10 Shampoo Rambut Rosak, Gugur, Kering Terbaik Malaysia

6. LIESE Hair Creamy Bubble Color

Dalam kandungan pewarna rambut ini, terdapat ekstrak bunga matricana yang boleh menguatkan akar rambut sambil mencegah kelemumur. Menarik, bukan?

Sudah tentu, untuk halal, produk ini telah disahkan. Itulah sebabnya produk ini termasuk dalam kategori pewarna rambut halal.

7. Magicboo Naturalis Vegan Permanent Hair Color Cream 7.7

Ia diperkaya dengan sentuhan sutera, vitamin C dan E yang juga menjaga dan menyuburkan helai rambut, selain memberikan warna.

Bukan sahaja ia membentangkan pelbagai warna dan keupayaan untuk menutup rambut kelabu, apabila digunakan, produk ini juga mengeluarkan wangian natural yang menenangkan, menjadikan pengalaman pewarna rambut lebih santai dan tenang.

Leave a Comment

Artikel Terkait