BEST 10 Senarai Jenama Plastik Sampah Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Beg sampah adalah bekalan pembersihan yang mesti anda miliki di rumah. Beg sampah memudahkan anda membuang sampah dengan lebih kemas atau mengasingkan sampah.

Sekarang beg sampah datang dalam pelbagai saiz, warna, dan harga, anda juga boleh mencari beg sampah mesra alam.

Kami akan memberi petua memilih beg sampah dalam artikel ini. Kami juga akan mengesyorkan pelbagai jenama beg sampah yang baik, iaitu Klinpak, Bagus, ke Demibumi yang mesra alam.

Selamat membaca dan mencari beg sampah plastik atau retak dengan saiz yang sesuai untuk digunakan!

Senarai Jenama Plastik Sampah di Malaysia

1. Grabbit Disposable Household Garbage Bag

Grabbit adalah jenama tempatan yang mengambil berat tentang alam sekitar. Anda boleh menemui pelbagai produk mesra alam dari Demibumi, salah satunya ialah beg sampah ini.

Gunakan Beg Sampah Grabbit Disposable untuk sisa organik anda. Di samping itu, anda boleh menyimpannya di dalam tanah supaya ia boleh menjadi kompos semulajadi untuk tumbuh-tumbuhan.

Kami mengesyorkan beg sampah ini untuk anda yang mengambil berat tentang alam sekitar dan menyokong gaya hidup hijau.

Jom Baca : [BEST] 10 Pisau Dapur Terbaik & Murah Masa Kini!

2. Casa Garbage Bag Oxo-Bio Grey

Selain terbiodegradasi oleh bakteria dari tumbuh-tumbuhan atau haiwan, plastik sisa dari Kris ini mempunyai kapasiti jumbo.

Kapasitinya ialah 60 L supaya ia dapat menampung banyak sampah di tempat anda. Bahannya kuat dan tidak mudah koyak. Di samping itu, beg sampah ini mempunyai warna hijau jadi mudah dilihat.

3. Proven Plastik Sampah Kuning

Beg plastik kuning memang berkait rapat dengan sisa perubatan. Jika anda memerlukan beg plastik untuk memegang sisa perubatan, pertimbangkan satu produk ini. Beg sampah ini boleh didapati dalam dua pilihan saiz.

Di samping itu, beg ini mempunyai ketebalan hanya 50 mikron. Ketebalan 50 mikron tidak terlalu tebal. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya untuk sisa perubatan yang cenderung lebih ringan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Induction Cooker Terbaik Malaysia

4. Rakuzen Premium Trash Bag Sakura Edition

Bau sampah yang tidak menyenangkan memang sangat menjengkelkan, terutamanya bagi anda yang tinggal di pangsapuri studio atau bilik asrama. Sebagai penyelesaian, anda boleh memilih beg sampah inovatif ini daripada Bagus.

Beg Sampah Premium Rakuzen ini mempunyai bau bunga ceri. Ramai pengguna menyatakan bahawa bau bunga ceri sangat wangi. Akibatnya, bilik anda akan dilindungi daripada bau sampah yang tidak menyenangkan.

5. Klinpak Kantong Sampah Extra Besar

Mempunyai perniagaan kecil mungkin membuat anda perlu meningkatkan kapasiti tong sampah, termasuk beg plastik sampah.

Kami mengesyorkan beg sampah dari Klinpak dengan kapasiti tambahan untuk anda. Bentuk beg sampah Klinpak sangat ergonomik dan tidak mudah koyak. Bagi pemilik perniagaan indekos, kapasiti plastik sisa ini sesuai untuk anda gunakan.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Pencuci Lantai Terbaik & di Syorkan

6. Trash Bag

Beg sampah dari Olaif lebih tebal daripada beg sampah biasa. Beg plastik sampah ini mempunyai tekstur di permukaannya. Membuka beg sampah juga lebih mudah terima kasih kepada tekstur bintik-bintik.

Produk ini sesuai untuk anda yang mencari beg sampah tanpa kebocoran. Bahan beg plastik lebih elastik, tebal, dan tahan air mata. Anda boleh menggunakannya untuk sampah basah yang cenderung lebih berat.

7. Premium Biodegradable Trash Bag

Jika anda sedang mencari beg sampah mesra alam pada harga yang juga mesra poket, kami mengesyorkan beg sampah ini. Beg sampah Regashi didakwa diperbuat daripada kanji jagung supaya ia mudah terbiodegradasi. Di samping itu, beg sampah ini juga tidak berbau.

Lebih-lebih lagi, beg sampah ini boleh didapati dalam empat pilihan warna. Dengan cara itu, anda boleh menyusun sampah di rumah dengan lebih baik. Bahannya juga tebal, kuat, elastik, dan tidak mudah bocor.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Pencuci Tandas Terbaik di Malaysia

8. Plastik Sampah Tali Serut

Beg sampah dengan tali dicukur mendapat permintaan yang tinggi kerana praktikal. Kehadiran tali yang dicukur pada beg sampah memudahkan anda mengikatnya dengan betul.

Sampah menjadi lebih kemas dan tidak pecah jika poket diikat. Jika anda sering merasa sukar untuk mengikat beg sampah, pilih produk ini daripada Med+.

Plastik sisa Med+ sebenarnya cenderung lebih nipis. Jadi, anda boleh menggunakannya untuk tong kecil hingga sederhana. Anda harus menggunakannya untuk sampah yang cenderung menjadi ringan.

9. Tempat Kantong Plastik Sampah Popok Serbaguna

Jika anda sering melancong atau melancong, anda boleh memilih beg sampah ini. Beg plastik disimpan dalam tiub dispenser bersaiz mini supaya mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

Di samping itu, di bahagian atas tiub terdapat cangkuk supaya anda boleh menggantungnya dalam beg.

Beg sampah ini sesuai untuk ibu-ibu yang ingin melakukan perjalanan dengan anak-anak mereka. Anda boleh membuang lampin dengan lebih kemas. Jika kandungannya habis, anda juga boleh membeli kandungan beg sahaja.

10. Kantong Plastik Kresek Hitam

Beg keresek hitam masih kelihatan sebagai pilihan kegemaran sebagai plastik sisa. Sekiranya anda ingin menyimpan stok beg retak plastik di rumah, kami mengesyorkan plastik Loco ini.

Plastik retak hitam ini boleh didapati dalam pelbagai pilihan saiz. Anda boleh memilih yang sesuai dengan saiz tong sampah di rumah anda.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment