10 Cadangan Jenama Pencuci Lantai Terbaik & di Syorkan

Admin Radarpena

Pembersihan lantai adalah salah satu perkara yang kini agak dibimbangkan oleh ramai orang.

Sebabnya tidak boleh dipisahkan dari penularan virus maut yang tinggi, jadi semua orang dikehendaki memberi perhatian kepada kebersihan di sekeliling mereka.

Terutama di rumah, kerana ia rumah itu dikehendaki sentiasa bersih. Malah, bukan sahaja untuk pembersihan, pembersih lantai sebenarnya juga mempunyai beberapa kegunaan lain.

Pembersih lantai boleh digunakan sebagai cecair pembasmi kuman untuk membunuh kuman, bakteria dan virus.

Walau bagaimanapun, pembersih lantai juga mempunyai bahan asas sendiri mengikut penggunaannya. Nah, bagaimana rasanya? Berikut adalah 10 cadangan pembersih lantai terbaik.

1. Super Pell Floor Cleaner Fresh Lemon Ginger

Pembersih lantai ini menggunakan formula bernama Cif Advance Shine yang mampu membuat lantai terlihat lebih berkilau.

Bahkan pembersih lantai ini juga diklaim membuat lantai yang sudah kusam sejak lama menjadi lebih berkilau.

Kelebihan lainya adalah aroma yang ditawarkan. Super Pell hadir dengan wangi cherry rose yang bisa membuat rumah terasa lebih nyaman.

Jom Baca : 17 Jenama Sabun Mandi Terbaik dan Optimum untuk Kulit Kering

2. Dettol Multi Action Cleaner 

Pembersih lantai ini dikatakan disyorkan oleh profesional perubatan.

Pembersih lantai ini mempunyai empat kebolehan, yang bukan sahaja gloss lantai, tetapi juga dapat membunuh kuman, menghilangkan kotoran degil, dan memberikan aroma segar sepanjang hari.

Dengan kelebihan ini, pembersih lantai Dettol Multi Action dikatakan sesuai untuk keluarga yang sangat prihatin terhadap kesihatan.

Harga pencuci lantai terbaik di Malaysia dettol multi action cleaner bermula dari Rm30.90 sahaja.

3. Mr. Muscle Mold & Mildew Spray and Refill (500ml)

Untuk tapak semaian, pembersih lantai Mr. Muscle patut dipertimbangkan.

Sebabnya ialah pembersih lantai ini menggunakan formula yang selamat, mesra kulit dan tidak meninggalkan sisa yang boleh membahayakan kanak-kanak.

Pembersih lantai Mr. Muscle menggunakan antiseptik semula jadi yang berasal dari minyak pokok teh, menjadikan lantai selesa untuk kanak-kanak bermain.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Pencuci Tandas Terbaik di Malaysia

4. HIZERO Hard Floor Cleaning Solution

Pembersih lantai ini mempunyai bahan aktif yang agak keras, jadi penggunaannya memerlukan perhatian khusus.

Produk ini bertujuan untuk mengeluarkan skala atau kotoran yang melekat pada lantai bilik mandi atau permukaan seramik di dapur.

Pembersih lantai HIZERO Hard Floor Cleaning Solution mengandungi bahan aktif berasid (HCl), yang dapat membersihkan pelbagai noda di lantai bilik mandi, dapur, porcelen, dan sebagainya.

Penggunaannya hanya perlu disembur, tunggu sebentar, kemudian berus dan siram dengan air untuk menjadikan lantai berkilat lagi.

5. Ajax Fabuloso Apple Multi Purpose Floor Cleaner

Kelebihan pembersih lantai ini ialah ia boleh digunakan di hampir semua jenis lantai. Jadi bukan sahaja di lantai seramik, produk ini juga berkesan untuk membersihkan lantai marmar, malah lantai kayu.

Selain dapat membersihkan kotoran di lantai, formula yang digunakan oleh pembersih lantai ini juga berkesan untuk menjadikan lantai kelihatan berkilat.

Tambahan pula pembersih lantai ini juga mempunyai bau lavender yang selesa.

Jom Baca : [Terkini] 8 Cadangan Jenama Pewangi Tandas Terbaik

6. EazyClean Floor Cleaner

Untuk rumah dengan lantai , maka pembersih lantai ini patut dipertimbangkan.

Sebabnya ialah produk ini dibuat khas untuk dapat menghilangkan kotoran yang melekat pada lantai. Pangkalan pembersihan lantai ini menggunakan minyak badam pelembap.

Penggunaan EazyClean Floor Cleaneruga mampu mengembalikan keindahan dan kilauan semula jadi lantai.

7. Ganso Floor Cleaner Apple

Selain membersihkan lantai, produk ini juga mempunyai kebolehan yang unik.

Pembersih lantai SOS juga mengandungi minyak serai yang mampu menghalau serangga. Akibatnya, bukan sahaja bersih, lantai juga boleh bebas daripada serangga.

Bukan itu sahaja, pembersih lantai ini juga telah diuji secara klinikal untuk membunuh bakteria seperti E.coli, S.aureus, P.aeruginosa dan S.typhimurium.

8. Bio-Home Baby Safe Floor Cleaner

Lantai yang bersih akan menjadi lebih selesa jika aroma juga menenangkan, seperti yang ditawarkan oleh pembersih Bio-Home Baby Safe Floor Cleaner.

Jadi bukan sahaja ia menjadikan lantai bersih dan bebas kuman, pembersih lantai ini juga mempunyai spa aromatik.

Aroma berasal dari minyak pati yang biasa terdapat dalam lilin aroma terapeutik. Akibatnya, selepas dibersihkan dengan pembersih lantai ini, rumah akan berasa selesa terima kasih kepada spa aromatik.

9. Tineco Original Multi-Surface

Jika lantai yang digunakan diperbuat daripada marmar atau granit, maka Tineco Original Multi-Surface boleh dicuba.

Bukan sahaja pembersihan, produk ini juga dapat menyediakan lapisan pelindung yang akan melindungi lantai marmar daripada calar objek tajam atau tumit kasut.

Di samping itu, penggunaan Tineco Original Multi-Surface uga akan menjadikan lantai marmar sentiasa kelihatan baru dan berkilat.

10. MAGICLEAN Floor Cleaner Fresh Floral

Siapa yang tidak biasa dengan pembersih lantai ini. Aromanya yang tersendiri menjadikan produk ini juga dapat menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.

Hanya percikan MAGICLEAN Floor Cleaner Fresh Floral di kawasan yang berbau busuk. Bagi membersihkan lantai dan membunuh kuman, campurkan Magiclean dengan air.

Dengan aroma yang tersendiri, pembersih lantai ini boleh digunakan untuk membersihkan lantai di bilik mandi, garaj, untuk menghilangkan bau di tong sampah dan pembetung.

Jadi anda boleh mengatakan Magiclean adalah pembersih lantai serba boleh.

Originally posted 2023-02-13 01:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment