TOP 10 Jenama Susu Tepung Rendah Lemak di Malaysia

Admin Radarpena

Susu rendah lemak baik untuk mereka yang sedang menjalani diet kerana kalori yang lebih rendah. Cadangan ini untuk susu rendah lemak dan kalsium tinggi pada harga yang berpatutan mungkin membantu apabila ia datang untuk menurunkan berat badan.

Susu rendah lemak mempunyai kandungan lemak dalam lingkungan 1-2% sahaja, berbanding susu biasa biasanya melebihi 3.25%.

Jika anda memerlukan lebih sedikit kalori untuk aktiviti, anda perlu mengambil rendah lemak atau rendah lemak untuk membantu anda menurunkan berat badan.

Susu rendah lemak jenis ini diperkaya dengan vitamin D, jadi ia adalah baik untuk membantu mengawal berat badan sambil menjaga tubuh sihat selagi ia seimbang dengan senaman yang kerap.

Walaupun ia rendah lemak, ia tidak bermakna ia boleh dimakan berkali-kali berlebihan kerana masih tidak akan membantu mengurangkan berat badan kemudian. Ia cukup untuk mengambil sekurang-kurangnya dua hingga tiga gelas sehari atau kira-kira 250 cc sehari.

Senarai Jenama Susu Tepung Rendah Lemak di Malaysia

1 Dutch Lady Low Fat UHT Milk

Dutch Lady menghasilkan susu berkualiti mengikut keperluan anda. Dengan kepakaran generasi dan semangat pertanian, syarikat itu ingin menyediakan anda dengan susu yang lazat dan berkhasiat.

Susu yang penuh dengan nutrien ini sangat penting dan diperlukan oleh badan. Di samping itu, cahaya dalam kedudukan, Dutch Lady Low Fat High Calcium Milk penuh dengan nutrien seperti Protein, Kalsium dan Vitamin untuk anda dan keluarga anda.

Baca Pula : [Terkini] 10 Jenama Susu Untuk Pesakit Kencing Manis Terbaik


2. Fernleaf UHT Milk Low Fat

Sediakan semua nutrien yang diperlukan oleh keluarga anda dalam bentuk susu rendah lemak yang lazat dari Fernleaf! Dibuat dengan 100% susu dari New Zealand, tidak ada susu yang lebih baik daripada ini!

Ia sangat baik jika dimakan setiap hari atau sebagai bahan tambahan untuk sarapan pagi yang sihat, contohnya digabungkan dengan oatmeal.


3. Goodday UHT Low Fat Milk

Goodday UHT Low Fat Milk diperbuat daripada lembu yang ceria & sihat. Satu tegukan susu ini akan membuatkan anda gembira kerana rasanya yang lazat dan berkrim.

Didatangkan daripada lembu Australia, hanya satu teguk sahaja susu ini dapat menjadikan ia minuman kegemaran anda. Selain itu, susu ini juga rendah lemak dan diperkaya dengan Vitamin D, kalsium dan protein yang bermanfaat untuk tubuh anda.

Baca Pula : [Terkini] 7 Cadangan Susu Tulang Terbaik & Selamat!


4. Marigold UHT Milk Low Fat

Marigold UHT Milk adalah minuman berkhasiat yang ideal untuk semua orang pada setiap masa sepanjang hari. Lebih-lebih lagi, Marigold UHT Milk diperkaya dengan kalsium, protein dan formulasi BonePlus unik Marigold.

Mulakan pagi anda dengan segelas pemakanan sarapan pagi dan tamatkannya dengan yang lain sebelum tidur.
Dengan Marigold UHT Milk, anda akan menikmati kerja hari yang baik dan rehat malam yang baik!


5. Nestle Low Fat Milk

Dengan 100% bahan import, Nestle Low Fat Milk mengandungi kebaikan semula jadi kalsium dan protein dalam setiap titisan dengan kurang daripada 2% lemak untuk menyokong perkembangan tulang, gigi dan pertumbuhan otot anda yang kuat.

Ia juga diproses dengan berhati-hati bagi memelihara semua kebaikan semula jadi agar dapat diserap oleh badan anda.

Baca Pula : 7 Susu Formula Terbaik Untuk Bayi Tambah Berat Badan


6. Promex UHT Low Fat Milk

Promex UHT Low Fat Milk dibuat dengan susu New Zealand iklim yang sederhana & banyak air dan udara bersih yang sangat baik untuk pertanian tenusu. Susu dari lembu yang diberi makan rumput 96% daripada diet utama lembu kita adalah rumput.

Lembu kita menghabiskan 97% masa mereka di padang rumput. Tinggi Kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat.

Diperkaya dengan Vitamin D membantu badan menggunakan kalsium dan fosforus. Simpan pada suhu bilik (25-30 darjah Celsius). Sebaik sahaja dibuka, simpan peti sejuk dan makan dalam masa 3 hari.


7. Living Planet Organic Dairy Milk Low Fat

Living Planet Organic Dairy Milk Low Fat adalah 100% semulajadi. Semua produk Planet Hidup dihasilkan tanpa menggunakan racun perosak, organisma yang diubahsuai secara genetik, hormon, atau bahan kimia berbahaya yang lain. Kami melakukan yang terbaik untuk memastikan makanan tenusu organik berkualiti tinggi dan lazat.

Lembu sedia ada tidak dirawat dengan hormon pertumbuhan dan mereka diberi makan diet vegetarian organik. Mereka bebas berkeliaran di paddock, dan sentiasa mempunyai bekalan air bersih yang besar.

Baca Pula : 10 Susu Formula Terbaik Untuk Bayi Sembelit Yang Selamat


8. Magnolia Sterilised Low Fat Cal Milk

Susu Kalsium Tinggi Magnolia tinggi kalsium, ringan dan berkhasiat, menjadikan ia merupakan minuman alternatif yang sihat untuk keluarga yang mementingkan kesihatan.

Magnolia Sterilised Low Fat Cal Milk 890ML x 15 Menikmati kebaikan susu yang diperkaya dengan hi-kalsium, vitamin A dan D, dalam gred tinggi, titisan yang boleh ditutup semula dan botol mudah atau pek kanak-kanak.


9. FARMHOUSE UHT Low Fat Milk

Susu premium dalam kategori susu segar, Farmhouse mengandungi 100% susu segar Australia dan terkenal dengan rasa susu semulajadi yang berkualiti tinggi dan tulen.

Untuk rasa kesegaran Australia, hubungi Farmhouse Fresh Milk, Farmhouse Low Fat Hi Calcium, Farmhouse Chocolate dan Farmhouse Omega hari ini.

Baca Pula : [Terkini] Susu Kambing Terbaik Di Malaysia


10. Harvey Fresh Low Fat UHT

Susu merupakan sumber kalsium terbaik bagi badan kita. Kalsium yang dibekalkan dapat menguatkan struktur gigi dan tulang kita. Susu lembu keluaran syarikat ini sungguh lazat dan setiap tegukannya anda dapat berasa kesegarannya.

Selain kaya dengan kalsium, susu juga mempunyai vitamin D yang dapat mencegah daripada kerosakan gigi. Disebabkan itu, susu disyorkan kepada kanak-kanak sewaktu mereka melalui proses tumbesaran.

Anda boleh mendapatkan beberapa cadangan susu rendah lemak di atas di Shopee. Pastikan untuk mengambilnya seperti yang disyorkan dan tidak berlebihan supaya anda masih boleh mengawal berat badan sambil membantu mengurangkannya.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment