[Terkini] 10 Jenama Susu untuk Pesakit Kencing Manis Terbaik

Admin Radarpena

Anda tidak boleh cuai dalam memilih susu untuk diabetes kerana susu yang salah dikhuatiri menyebabkan gula darah meningkat.

Kerana, pesakit kencing manis tidak boleh membuat atau menggunakan insulin (hormon yang membantu mengawal gula darah) dengan berkesan.

Akibatnya, apabila insulin tidak melakukan tugasnya dengan betul, paras gula dalam darah boleh melompat.

Oleh itu, adalah penting bagi anda untuk mengawal pengambilan gula anda, termasuk yang terkandung dalam susu, supaya tidak menyebabkan masalah. Ini dia senarai makanan untuk pesakit kencing manis.

1. Nestle Nutren Diabetik Complete Nutrition 800g

Jenama susu di malaysia ini tinggi kalsium dan rendah lemak. Ia juga mengandungi pelbagai vitamin dan mineral yang baik untuk badan.

Di samping itu, tiada gula tambahan jadi ia mudah untuk dimakan oleh pesakit kencing manis.

Nestle Nutren mempunyai rasa yang lazat dan tidak berbau kacang. Susu ini juga sesuai untuk dimakan oleh anda yang tidak bertoleransi laktosa.

Harga jenama susu pesakit kencing manis terbaik nestle nutren diabetik complete nutrition 800g ini bermula dari RM91.70 – RM92.70 sahaja.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Susu Tulang Terbaik & Selamat!

2. Glucerna Diabetes-Specific Formula

Diformulasikan khusus untuk keperluan pemakanan pesakit kencing manis. Karbohidrat yang dikeluarkan dalam susu ini lebih perlahan supaya ia membantu mengawal glukosa.

Sementara itu, asid lemak monotaktepu dan asid lemak omega-3 di dalamnya boleh menyokong kesihatan dan peredaran saluran darah pada pesakit kencing manis.

Susu untuk gula darah tinggi juga diperkaya dengan kromium picolinate yang boleh menggalakkan metabolisme karbohidrat untuk mengawal berat badan.

Abbott Glucerna Triple Care Powder boleh menjadi alternatif yang baik untuk makan makanan ringan yang tidak sihat yang tinggi kalori dan rendah dalam pemakanan.

3. HEVISURE GOLD SUSU DIABETIC

Hevisure adalah jenama tenusu untuk pesakit kencing manis yang menawarkan pelbagai nutrien penting.

Pemakanan susu ini lengkap dan seimbang kerana ia diperbuat daripada campuran serat pemakanan dan karbohidrat kompleks yang boleh memberi tenaga kepada badan dan melindungi saluran pencernaan.

Di samping itu, senarai susu formula kurang gula Glucerna didakwa jadi ia berguna untuk mengawal paras gula dalam darah dan tidak mengandungi gluten.

Anda perlu minum susu untuk diabetes mengikut cadangan doktor dan memberi perhatian kepada dos penggunaannya.

Jom Baca : 7 Susu Formula Terbaik Untuk Bayi Tambah Berat Badan

4. Diabests Care Gold Diabests Milk

Diabetes Care adalah susu yang sesuai untuk pesakit kencing manis. Susu ini mempunyai kandungan serat pemakanan yang tinggi yang berguna dalam membantu mengekalkan fungsi saluran penghadaman, dan sumber protein yang boleh membina dan membaiki tisu badan.

Susu untuk diabetes ini mengandungi 11 vitamin yang diperlukan oleh tubuh, antaranya vitamin A, B2, B3, B6, C, dan sebagainya. Sementara itu, empat mineral termasuk kalsium, fosforus, iodin, dan selenium.

5. Susu Enersure 850g 

Dirumus untuk warga emas berumur 60 tahun ke atas yang menghidap diabetes atau pradiabetes.

Susu ini juga sesuai untuk mereka yang mempunyai komplikasi diabetes, seperti hipertensi, penyakit kardiovaskular, dan nefropati diabetes.

Kandungan karbohidrat yang dikeluarkan oleh susu ini adalah lebih perlahan supaya ia boleh membekalkan tenaga kepada badan tanpa menyebabkan lonjakan gula darah.

Appeton Wellness 60+ Diabetic juga mengandungi inulin dan serat yang boleh mengekalkan kesihatan sistem pencernaan.

Di samping itu, terdapat juga kandungan kasein dan omega 3 yang boleh membantu mengekalkan fungsi otot dan jantung yang normal.

Kelebihan lain susu ini ialah ia rendah natrium, bebas laktosa, gluten, dan bebas kolesterol.

Jom Baca : [Terkini] Susu Kambing Terbaik di Malaysia

6. Metabolic+ Sauver Complete Nutrition Drink

Susu adalah kurus, bebas gula, dan tinggi kalsium. Susu untuk diabetes dan kolesterol dianggap membantu mengekalkan tahap gula darah pesakit kencing manis normal dan mengehadkan penggunaan gula.

Susu Tropicana Slim untuk diabetes juga dilengkapi dengan phytosterols yang boleh mengurangkan penyerapan kolesterol dalam usus untuk menurunkan tahap kolesterol dalam darah.

7. SUSU SACHA INCI ORIGINAL 

Mempunyai kandungan karbohidrat, protein dan lemak yang betul untuk pesakit kencing manis.

Terdapat juga kandungan serat makanan yang boleh membantu mengawal gula darah.

Di samping itu, susu untuk diabetes ini ditambah dengan vitamin dan mineral tanpa penambahan gula pasir dan pemanis tiruan.

Jom Baca : Harga & Kebaikan Susu Fernleaf Malaysia Terkini!

8. APPETON Wellness 60+ Diabetic 900G 

Susu diabetes pertama yang menggunakan ekstrak kayu manis untuk mengawal gula dalam darah.

Susu ini juga mengandungi 10 vitamin dan 5 mineral yang boleh membantu memenuhi keperluan pemakanan pesakit kencing manis.

Di samping itu, kandungan kalium yang tinggi dianggap menstabilkan tekanan darah, manakala serat pemakanannya membantu menyerap tahap lemak darah, terutamanya trigliserida.

Selain berguna, susu untuk pesakit kencing manis juga mengisi, anda tahu!

9. JH NUTRITION ALPHA GOLD

Mengandungi gula tambahan supaya ia baik untuk dimakan oleh pesakit kencing manis pada masa dewasa.

Selain membantu mengawal gula darah, susu ini juga baik untuk kesihatan tulang, sendi, dan otot. Terdapat juga kandungan kalsium, protein, kolagen, dan serat.

Susu untuk pesakit kencing manis juga kurus supaya ia dapat mengekalkan tahap kolesterol dan tekanan darah.

Pengambilan tetap juga dianggap membantu anda menjalani kehidupan yang lebih sihat.

Jom Baca : 13 Senarai Susu Untuk Ibu Mengandung Terbaik dan Murah!

10. SUSU DIABETASOL

Susu Diabetasol boleh dimakan oleh pesakit kencing manis yang memerlukan nutrien khas untuk mengimbangi paras gula dalam darah.

Susu untuk diabetes ini mengandungi 11 vitamin, 6 mineral, serat, kalsium tinggi, bebas kolesterol, dan gula yang rendah.

Manfaat susu Diabetasol boleh membantu memenuhi pemenuhan pemakanan seimbang dalam program diet diabetes.

Jenama susu untuk pesakit kencing manis juga disahkan halal. Jika anda ingin membeli susu Diabetasol untuk gula darah.

Originally posted 2023-02-12 07:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment