7 Jenama Ubat Gigi Paling Selamat & Laris di Malaysia

Admin Radarpena February 10, 2023

Ubat gigi telah menjadi produk wajib yang mesti ada di bilik mandi. Produk kebersihan ini boleh membantu membersihkan dan mencerahkan gigi.

Di samping itu, memilih ubat gigi yang betul juga akan membantu menyegarkan nafas anda sepanjang hari.

Kini terdapat banyak pilihan ubat gigi terbaik yang menawarkan kualiti yang baik. Anda tidak perlu risau lagi tentang produk tersebut. Akibatnya, tiada lagi ubat gigi menggunakan pemutihan atau bahan berbahaya yang lain.

Beberapa jenama ubat gigi juga menawarkan sensasi rasa yang lazat ketika memberus gigi anda. Anda juga boleh membersihkan kotoran di jurang gigi dengan lebih selesa. Ayuh, ketahui jenama ubat gigi terbaik di bawah!

1. Pepsodent Cavity Fighter PH Toothpaste 190g

Pepsodent adalah salah satu jenama ubat gigi keluarga yang telah lama wujud. Formula yang digunakan mampu memberikan perlindungan pergigian sepanjang hari. Ubat gigi pepsodent mampu membaiki lubang kecil yang tidak kelihatan di dalam gigi.

Kerana ia sudah sangat popular, Pepsodent juga merupakan yang paling mudah dicari di kedai runcit ke pasar raya. Jenama ini menyediakan varian bersaiz besar kepada saiz perjalanan praktikal.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Susu Tulang Terbaik & Selamat!

2. Colgate Maximum Cavity Protection Toothpaste Fresh Cool Mint 175g x 3s

Jenama ubat gigi Colgate juga semakin mudah untuk masuk ke pasaran. Ini membuatkan ramai orang akhirnya beralih kepada ubat gigi yang satu ini. Walau bagaimanapun, kelebihannya bukan sahaja daripadanya.

Colgate juga mempunyai teknologi microcrystal untuk menjadikan gigi lebih bersih dan berkilat.

Di samping itu, kandungannya juga boleh menjadikan gigi lebih kuat. Anda boleh menarik nafas segar dengan memberus gigi dengan kerap menggunakan ubat gigi ini.

3. Fresh & White Toothpaste Natural Fresh Mint

Fresh & White Toothpaste Natural Fresh Mint menyediakan pelbagai varian ubat gigi untuk keperluan yang berbeza. Untuk memutihkan gigi anda.

Anda boleh memilih Fresh & White Toothpaste Natural Fresh Mint dengan bahan semula jadi yang boleh menjadikan gigi anda lebih cerah.

Di samping itu, terdapat juga Fresh & White Toothpaste Natural Fresh Mint yang selamat di dalam mulut, terutamanya untuk gigi sensitif.

Di samping itu, ubat gigi Fresh & White Toothpaste ini tidak menyebabkan banyak buih di dalam mulut. Anda juga boleh membersihkan pes yang tinggal dengan lebih mudah.

Ubat gigi Fresh & White ini juga boleh memberikan keberkesanan yang cepat, selagi ia digunakan secara teratur.

Jom Baca : Cara Guna Listerine Mengikut Cadangan Doktor

4. Darlie Double Action Toothpaste (175g x 2)

Terdapat juga ubat gigi yang formulanya didakwa dapat memberikan kesegaran ke mulut. Ubat gigi Darlie mengandungi spearmint dan pudina yang memberikan sensasi sejuk dan mencegah nafas berbau.

Di samping itu, Darlie juga mengandungi fluorida yang boleh menguatkan gigi sehingga ia sudah tua. Kandungan ini juga boleh menghalang karies atau tartar.

Gunakan berus lembut supaya anda boleh mencapai gigi yang paling dalam dengan ubat gigi Darlie.

5. Systema Sensitive & Gum Protection Toothpaste Fresh Mint 100g

Karies yang tidak dikeluarkan akan mencetuskan kerosakan sehingga merosakkan gigi sambil menyebabkan nafas berbau.

Systema mempersembahkan Nano Menthol Breeze sebagai ubat gigi untuk anda yang ingin merawat karies seawal mungkin.

Kandungan nano-kalsium yang tinggi juga boleh membantu mencegah penampilan lubang pada gigi dalam masa 14 hari penggunaan.

Di samping itu, tahap detergen yang disenaraikan di dalamnya hanya sedikit supaya ia tidak merasa terlalu sesat selepas memberus gigi.

Jom Baca : TOP 10 Senarai Susu Tanpa Laktosa Untuk Bayi Terbaik

6. Darlie Natural Whitening Enzyme Toothpaste

Bagi anda yang sedang mencari ubat gigi untuk memastikan nafas anda segar lebih lama,

Darlie Natural Whitening Enzyme Toothpaste menawarkan ubat gigi dengan kandungan spearmint dan pudina. Kedua-dua bahan ini akan membantu menyegarkan gigi dan mulut anda sehingga satu hari.

Anda juga boleh bergantung pada produk ini untuk mengelakkan nafas berbau. Diperkaya dengan kandungan tepung, ubat gigi ini juga berkesan dalam mencegah tartar daripada terbentuk. Formula agen pembersih superfinenya akan membersihkan kotoran tanpa sisa.

7. Oral-B Tooth and Gum Care Toothpaste Fresh Mint 100ml x 3s

Oral B Tooth & Gum Care Paste 100 ml adalah ubat gigi dengan kandungan natrium fluorida yang dirumus dalam aroma pudina segar untuk mengelakkan plak dan peronggaan gigi dan menjaga gigi dan gusi sihat.

Ubat gigi Oral-B adalah ubat gigi yang mengandungi natrium fluorida yang dirumus dalam aroma pudina segar untuk mengelakkan plak dan peronggaan gigi dan menjaga kesihatan gigi dan gusi.

Ia boleh menghalang penampilan plak dan peronggaan gigi, menjaga kesihatan gigi dan gusi, dan menjadikan mulut lebih segar.

 

Leave a Comment

Artikel Terkait