10 Cadangan Jenama Water Jet Terbaik Terbaik & di Syorkan

Admin Radarpena

Pembersih jet atau enjin wap adalah salah satu penyelesaian terbaik untuk mencuci kereta untuk membersihkan permaidani. Tidak hairanlah bahawa terdapat begitu banyak enjin pembersih jet yang ada.

Pada masa memilih mesin stim, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa perkara. Anda perlu melihat sama ada tekanan air dari alat ini tinggi atau tidak kepada kuasa tenaga yang akan ditempatkan di rumah.

Di samping itu, penyelenggaraan mesin stim perlu dijalankan supaya ia boleh digunakan untuk masa yang lama. Bagi anda yang berminat, anda boleh melihat barisan enjin pembersih jet yang disyorkan untuk keperluan rumah anda!

1. K2050 High Pressure Washer

Sekiranya anda memerlukan enjin pembersih jet terbaik pada harga yang berpatutan, Mesin Basuh Tekanan Tinggi Karcher K2050 boleh menjadi pilihan.

Alat ini mempunyai panjang kabel dan hos sehingga 5 meter dengan sistem tembaga karbon. Harga water jet ini bermula dari RM299.00.

Ia boleh menghasilkan daya semburan sehingga 70 bar dan aliran air sehingga 5 liter seminit. Anda juga boleh membawa alat ini ke mana-mana terima kasih kepada roda di bahagian bawah alat.

Jom Baca : [Terkini] 10 Water Pump Rumah & Aquarium Terbaik

2. H&L High Pressure Cleaning ABW VGS 70 Jet Cleaner

Seterusnya, terdapat Pembersih Jet ABW VGS 70 Pembersihan Tekanan Tinggi H&L dengan berat 6 kg. Dimensi alat ini ialah 26 cm x 43.5 cm x 20 cm dan menghasilkan aliran air sebanyak 5.7 liter / minit.

Tekanan jet air mesin ini mampu mencapai 65-105 bar. Harga water jet sangat berpatutan. Sementara itu, penggunaan kuasa enjin stim ini mencapai 700-850 watt pada voltan 220v / 50Hz.

3. Lakoni Laguna 70

Dilengkapi dengan ciri sistem teratas, pembersih jet jenama Laguna ini boleh mematikan enjin apabila berlaku masalah semasa pemasangan. Sebaliknya, alat ini memerlukan kuasa elektrik 500 W dengan tekanan udara sehingga 100 bar.

Permainan Laguna 70 juga menawarkan dua mod pecah serta reka bentuk khas pada hujung hos. Dengan cara itu, anda boleh membersihkan garis sisi yang sukar dicapai.

Jom Baca : Cara Tentukan Saiz Tangki Air Rumah ! Jom Simak

4. Krisbow KW1800723

Krisbow KW1800723 adalah enjin pengukus jet yang direka sedemikian rupa dengan berat ringan. Alat ini disokong oleh hos 5 meter dan tekanan udara sehingga 100 bar. Akibatnya, jet air juga terasa ketat dan tepat.

Bagaimana tidak, aliran udara yang boleh dilepaskan boleh mencapai 6 liter / minit. Walau bagaimanapun, kuasa motor yang diperlukan agak tinggi, iaitu sekitar 1600 watt.

Walaupun begitu, anda sudah boleh mendapatkan pengukus dengan perlindungan haba untuk mengelakkan haba yang berlebihan. Malah, Krisbow melengkapkan alatnya dengan pemegang yang memudahkan Pin menggerakkan pengukus.

5. Bosch AQT 100 Easy Aquatak

Enjin pembersih jet terbaik Bosch cemerlang dalam mengawal tekanan air. Sebabnya, mekanisme pecah alat ini boleh diselaraskan sehingga 360 darjah. Jadi, pecah yang terhasil adalah keras dan sengit, serta merebak ke seluruh permukaan.

Reka bentuknya seperti beg kecil, tetapi ia dapat meliputi seluruh kawasan. Alat ini mampu menjana tekanan sehingga 100 bar pada kuasa 1200 watt. Dilengkapi dengan hos sepanjang 3 meter dan pelepasan aliran air 300L / J.

Suhu air mencapai 40 darjah yang berharga pada harga jet air yang berpatutan. Anda juga boleh menggunakan alat ini untuk membersihkan permaidani ke kenderaan kotor.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Jenama Pemanas Air Mandi Terbaik

6. Apache TurboSpray® HM4411 High Pressure Washer

Apache TurboSpray® HM4411 Mesin Basuh Tekanan Tinggi menunjukkan kuasa pecah mencapai 70 bar. Apache TurboSpray® HM4411 Mesin Basuh Tekanan Tinggi boleh mengalirkan kira-kira 6 liter air seminit dengan berat sekitar 12 kg. Harga water jet termasuk murah

Panjang hos mencapai 5 meter dan penggunaan kuasa elektriknya ialah 880 watt. Selain dapat membersihkan kenderaan, ia dapat membantu membersihkan penghawa dingin jenis tingkap.

7. Black & Decker PW1450TD High Pressure Washer

Pembersih jet terbaik seterusnya ialah Mesin Basuh Tekanan Tinggi Black & Decker PW1450TD. Alat ini mampu menyampaikan 6.2 liter seminit dengan hos 5 meter dan kuasa elektrik mencapai 900 watt.

Sementara itu, kuasa semburan agak tinggi antara 70 hingga 105 bar. Harga water jet sangat berpatutan. Bahagian muncung boleh ditetapkan untuk mod stim pecah nipis atau ketat.

Bahagian pencetus senjata mempunyai sistem automatik. Sekiranya tidak ditekan, ia tidak akan melepaskan air dan mempunyai 3 sendi. Suhu air maksimum mencapai 50 darjah Celsius.

8. Kyodo Jet Cleaner Prowash 100 Mesin Steam

Kyodo mempunyai hos dengan panjang 6 meter, manakala kabel adalah 5 meter. Enjin pembersih jet terbaik Kyodo mampu menghasilkan pelepasan air sebanyak 5.7 liter seminit.

Penggunaan kuasa elektrik mencapai 850 watt pada voltan 220v / 50Hz. Tekanan air yang terhasil ialah 70 bar atau bersamaan dengan 1015 Psi. Julat harga water jet sangat berpatutan.

9. STANLEY Pressure Washer STPW1400-B1

Stanley mempunyai hos sepanjang 5 meter. Pembersih jet terbaik Stanley mampu menghasilkan aliran air sebanyak 6.5 liter seminit. Penggunaan elektrik yang diperlukan adalah kira-kira 1400 watt.

Kelebihannya ialah terdapat ciri pistol yang boleh digunakan untuk mencapai kawasan sempit. Oleh itu, anda boleh membersihkan bahagian bawah kereta dengan jurang yang sukar dicapai. Harga water jet adalah berpatutan.

10. BOSSMAN BPC-117

Terakhir. Terdapat BOSSMAN BPC-117 yang dijual pada harga RM149.00 – RM185.00. Tekanan udara yang dihasilkannya ialah 100 bar dan menghasilkan aliran air sebanyak 5.5 liter / minit. 

Keperluan untuk kuasa elektrik mencapai 950 watt pada voltan 220-240V dan frekuensi 50/60Hz. Kuasa elektrik yang digunakan ialah 1000 watt.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment