[Terkini] 10 Lip Tint Terbaik & Paling di Syorkan

Istinganah March 10, 2023

Wanita mesti biasa dengan produk kosmetik untuk bibir dari Korea, iaitu lip tint.

Walau bagaimanapun, hanya mengetahui tidak mencukupi. Walaupun ia terkenal kerana berasal dari Korea, tidak semua jenama lip tint mempunyai kualiti terbaik.

Untuk itu, jangan cuai dalam memilih produk lip tint.

Kerana dengan menggunakan kualiti terbaik dan jenama lip tint tahan lama, anda akan mengubah penampilan anda menjadi lebih menawan dan menarik sepanjang hari.

Kali ini, terdapat cadangan untuk 10 jenama lip tint terbaik, dan tentu saja tahan lama.

1. Labiotte Lip Tint

Labiotte adalah jenama lip tint terbaik di watson dan juga unik.

Produk utama Labiotte ialah Labiotte Chateau Wine Lip Tint dengan pembungkusan berbentuk seperti botol wain.

Kandungan cecair warna bibir ini juga mengandungi ekstrak wain dari Perancis.

Labiotte Chateau Wine Lip Tint adalah warna bibir terbaik untuk anda yang suka perkara comel.

2. Wardah Everyday Cheek and Lip Tint

Terkenal dengan jargon “Halal”, Wardah tidak mahu ketinggalan dalam mempersembahkan produk lip tint yang baik yang dipanggil Wardah Everyday Cheek dan Lip Tint.

Produk ini merupakan salah satu jenama terbaik di watson. Jenama ini juga paling popular di Malaysia serta menawarkan 3 varian warna yang juga disertai dengan aroma buah.

Kelebihan Wardah Everyday Cheek dan Lip Tint adalah penggunaannya yang boleh digunakan pada pipi, atau berfungsi sebagai pemerah pipi.

3. Lip Tint Benefit

Jenama lip tint benefit mempersembahkan produk warna bibir yang dipanggil Benefit Lollitint Lip & Cheek Stain.

Seperti namanya, lip tint ini mempunyai faedah lain untuk digunakan sebagai pemerah pipi.

Varian warna yang dibentangkan adalah warna yang lebih feminin yang cenderung lembut supaya ia sesuai untuk anda yang ingin muncul dengan kesan manis.

4. Tony Moly Delight Tint

Salah satu lip tint yang terbaik dan terkenal Tony Moly Delight Tint menawarkan kelebihan yang produk jenama lip tint lain tidak mempunyai, iaitu warna sengit yang dibentangkan supaya anda hanya perlu menyapu sekali di bibir.

Jika anda mempunyai kulit bibir kering, Tony Moly Delight Tint boleh digunakan sebagai penyelesaian kerana warna bibir ini mengandungi beberapa campuran minyak yang boleh menjaga bibir anda.

5. Emina Magic Potion Lip Tint

Salah satu jenama lip tint terbaik ialah Emina dengan produknya bernama Emina Magic Potion Lip Tint.

Penggunaan asas air tidak akan membuat anda berasa berat di bibir anda apabila anda ingin menggunakan warna bibir ini.

Warna-warna yang dibentangkan juga sangat sesuai dengan nada kulit kebanyakan orang Malaysia supaya anda boleh mencampurkannya dengan warna lain jika anda ingin kreatif menggunakan Emina Magic Potion Lip Tint.

Harga jenama lip tint terbaik di Malaysia ini bermula dari RM15.76 sahaja.

6. Etude Dear Darling Tint

Etude Dear Darling Tint sesuai untuk anda yang tidak suka produk kosmetik untuk bibir yang mempunyai tekstur melekit kerana warna bibir ini berasaskan air.

Kelebihan Etude Dear Darling Tint adalah bahawa produk ini sangat ringan apabila digunakan dan tidak mudah pudar walaupun ia digunakan sepanjang hari.

Di samping itu, 3 varian warna terang merah, merah jambu, dan oren adalah pilihan warna yang akan menjadikan wajah anda kelihatan sangat segar.

7. 3Ce Velvet Lip Tint

3Ce Velvet Lip Tint adalah salah satu produk jenama lip tint yang baik dan menawarkan tekstur berkrim supaya ia akan menghasilkan tekstur matte di bibir.

Varian warna yang dibentangkan juga sangat banyak dan ditambah dengan 4 warna edisi khas Summer Edition.

3Ce Velvet Lip Tint sesuai untuk semua jenis kulit kerana ia mengandungi pelembap yang tidak akan membuat bibir kering.

8. Lip Tint Odbo

Kelebihan yang ditawarkan oleh jenama lip tint Obdo ialah teksturnya mudah diserap supaya ia tidak akan meninggalkan kesan kotor apabila menggunakan pakaian putih.

Warna merah semula jadi yang dibentangkan juga merupakan kelebihan lain dari warna bibir Obdo, dan warna bibir ini juga boleh digunakan sebagai pemerah pipi.

Harga yang menjimatkan bukanlah alasan untuk lip tint obdo tidak memberikan ketahanan lip tint di bibir.

9. Maybelline Color Sensational Lip Tint

Jenama lip tint Maybelline dalam variannya Maybelline Color Sensational Lip Tint membentangkan kelebihannya dalam tekstur yang ringan dan lembut supaya ia boleh melembapkan bibir dengan baik.

Di samping itu, warna-warna terang yang dibentangkan oleh Maybelline Color Sensational Lip Tint juga akan memastikan wajah anda kelihatan segar sepanjang hari.

10. Peripera Airy Ink

Pembungkusan unik seperti botol dakwat bukan satu-satunya kelebihan yang dimiliki oleh Peripera Airy Ink.

Aroma segar kerana ia mengandungi ekstrak buah adalah satu lagi kelebihan yang dimiliki oleh salah satu daripada lip tint terbaik ini.

Bukan sahaja sesuai untuk aktiviti harian, Peripera Airy Ink juga sangat sesuai jika digunakan dalam pelbagai acara kerana kemasan separa matte yang dibentangkan.

Leave a Comment

Artikel Terkait