[Terkini] 10 Cadangan Tonic Rambut Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Kadang-kadang, penggunaan syampu dan perapi sahaja tidak mencukupi untuk menjaga kulit kepala dan rambut bersih, sihat, dan kuat.

Tonik rambut tambahan diperlukan yang secara langsung boleh menyuburkan kulit kepala dan akar rambut.

Tonik rambut mengandungi banyak formula dan vitamin yang boleh berfungsi dengan baik untuk menyelesaikan pelbagai masalah rambut.

Termasuk masalah yang mungkin dialami oleh ramai orang paling kerap seperti penumpahan.

1. Natur Natural Hair Tonic Aloe Vera Extract

Tonik Rambut Ekstrak Semulajadi dibuat dengan ekstrak aloe vera yang berfungsi untuk menyuburkan rambut dari akar dan membantu mengekalkan kesuburan rambut. Supaya rambut kelihatan sihat dan padat.

Pembungkusan hair tonic terbaik untuk menebalkan rambut ialah dalam bentuk botol semburan praktikal supaya anda tidak perlu mencurahkan tonik di tangan anda, hanya semburkannya pada kulit kepala.

Jom Baca : 7 Jenama Pewarna Rambut Halal Jakim Paling Best

2. Garnier Neril Anti-loss Guard Hair Tonic

Tonik rambut Neril berfungsi dengan berkesan untuk melindungi rambut daripada kekurangan nutrien dan menjadikan rambut anda kuat, sihat, dan cantik.

Tonik rambut terbaik ini mengandungi pekat tumbuhan jelatang, chamomile, birch, gandum, dan horsetail yang dirumus khas untuk melindungi dan menjaga saluran darah kapilari di kulit kepala yang penting untuk pertumbuhan rambut.

Diperkaya dengan vitamin, protein, dan methol, pekat ini akan menyuburkan dan mengekalkan kekuatan akar rambut anda.

3. Kerastase Specifique Stimuliste Hair Loss Tonic

Kerastase Specifique Spray Stimuliste adalah jenama tonik rambut yang bagus untuk menangani keguguran rambut.

Pelebat rambut terbaik ini boleh menggalakkan pertumbuhan rambut dan menguatkan gentian rambut, sambil mengekalkan ketumpatan rambut yang menipis.

Formula yang terkandung dalam produk ini akan meresap untuk merangsang pertumbuhan rambut baru.

Rambut yang akan tumbuh juga dirangsang dengan pemakanan terbaik supaya ia lebih kuat dan tidak rapuh atau mudah pecah.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Pelurus Rambut Terbaik

4. Intense Ultimate Care Hair Tonic

Sengit Penjagaan Ultimate Hair Tonic adalah produk penjagaan rambut yang mengandungi 15 jenis asid amino.

Satu siri jenis asid amino diperlukan supaya rambut boleh tumbuh dengan sihat, tidak mudah jatuh, kuat, dan mencegah kerosakan rambut dan rambut retak.

Di samping itu, tonik rambut gugur terbaik ini juga memastikan bahawa rambut baru yang akan tumbuh mestilah lebih sihat dan kuat.

Untuk memaksimumkan penggunaan tonik rambut, anda boleh menggunakan Syampu Penjagaan Ultimate yang Sengit sebelum menggunakan tonik.

5. NR Hair Tonic

Ia popular sebagai produk penjagaan rambut yang hebat. Penggunaan produk ini boleh memastikan rambut sentiasa kuat, sihat, berkilat dan cantik.

Tonik rambut dari NR bukan sahaja berfungsi untuk menguatkan rambut, tetapi juga boleh merangsang pertumbuhan rambut supaya ia lebih cepat.

Tonik rambut ini juga boleh digunakan pada kulit kepala kering hingga berminyak dan boleh mengatasi kelemumur sambil membasmi kulat yang menyebabkan kelemumur dengan bahan aktif octopiroxnya.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik untuk Lelaki Best

6. Makarizo Salon Daily Redensifying Hair Tonic

Makarizo Salon Daily Redensifying Hair Tonic mempunyai fungsi 2-dalam-1 yang boleh membersihkan kulit kepala untuk menghapuskan dan mencegah kelemumur.

Ia mengandungi ekstrak daun lidah buaya dan akar ginseng untuk mengelakkan penipisan rambut dan meningkatkan kekuatan akar rambut.

Oleh itu menghasilkan rambut yang lebih kuat dan padat. Tonik rambut ini juga mengandungi mentol untuk memberikan rasa segar dan sejuk pada kulit kepala.

7. Shiseido Adenovital Scalp Tonic

Tonik rambut pelbagai fungsi ini boleh mencegah masalah kulit kepala dan keguguran rambut sambil menyuburkan rambut.

Tonik Kulit Kepala Shiseido Adenovital mengandungi ekstrak aprikot yang mampu membersihkan dan memulihkan kelembapan pada kulit kepala sambil mengekalkan pertumbuhan rambut menjadi lebih sihat.

Ia juga dirumus dengan pembaikan kutikula ekstrak restharrow dan korteks yang berfungsi untuk menyuburkan rambut supaya ia tidak mudah rosak.

Produk ini juga praktikal dan mudah digunakan, anda hanya perlu menyembur produk pada kulit kepala.

Jom Baca : 10 Shampoo Rambut Rosak, Gugur, Kering Terbaik Malaysia

8. Tonik Rambut Schwarzkopf Seborin Aktiv

Schwarzkopf Seborin Aktiv Hair Tonic terkenal dengan keupayaannya untuk menumbuhkan rambut dengan cepat dan berkesan.

Kandungan Pro-Vitamin B5, Ginger Root Extract boleh mempercepatkan pertumbuhan rambut dengan menggalakkan fungsi kulit kepala dan sel akar rambut, serta mengaktifkan peredaran darah.

Ia mempunyai ciri-ciri antiseptik untuk mengelakkan kelemumur, gatal-gatal dan keguguran rambut, serta menjadikan rambut anda sihat dan kuat.

9. Loreal Serioxyl Hair Tonic

Loreal Serioxyl Hair Tonic Hair Nourisher diperbuat daripada Stenoxydine dan Resvératrol.

boleh membantu menjaga pertumbuhan rambut, menyediakan nutrien, dan mengekalkan kekuatan akar rambut supaya mereka tidak mudah gugur.

Jom Baca : 10 Cadangan Mesin Potong Rambut Terbaik dan Berkualiti

10. Previa Organic Vitis Vinifera Meristem Cell Energising Leave-in Lotion

Previa Organic Vitis Vinifera Meristem Cell Energising Leave-in Lotion adalah tonik rambut yang mengandungi sel stem rogol, Bio-Liquefied Eruca Sativa dan Bio-Liquefied Green Walnut yang boleh memberikan nutrien kepada folikel rambut dan merangsang pertumbuhan helai rambut baru.

Sementara itu, kandungan formula kompleks pertahanan HL aktif berguna untuk mengekalkan kekuatan dan menyuburkan akar rambut supaya rambut kekal berkilat kuat dan tidak berminyak.

Dengan penggunaan biasa, tonik rambut ini boleh membuat akar rambut dan semua bahagian rambut lebih berkhasiat.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment