BEST 5 Senarai Mass Gainer Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena May 25, 2023

Keuntungan besar-besaran sangat melekat pada mereka yang menjalani program pembinaan badan. Satu produk ini boleh membantu meningkatkan masa badan supaya ia kelihatan lebih kenyang.

Pada masa kini, terdapat juga banyak produk keuntungan besar-besaran yang boleh diperolehi dengan mudah di pasaran.

Mereka yang mempunyai berat badan di bawah purata juga dinasihatkan untuk mengambil produk ini. Setiap produk menawarkan nilai kalori yang sangat tinggi untuk mendapatkan berat badan dengan lebih cepat. Nah, ketahui tentang keuntungan jisim terbaik di bawah,

Senarai Jenama Mass Gainer Terbaik di Malaysia

1. L-Men Gainmass

L-Men bukan lagi produk yang agak biasa di pasaran Indonesia. Terdapat banyak varian produk yang dibentangkan untuk pelbagai tujuan. Salah satunya ialah L-Men Gainmass Whey Protein dengan rasa coklat yang lazat.

Anda boleh mendapatkan sehingga 300 kcal dalam setiap hidangan. Terdapat juga kalium, kalsium, dan magnesium yang boleh merangsang perkembangan otot.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik untuk Lelaki Best

2. Muscle First Pro Gainer

Bagi anda yang ingin mendapatkan hasil segera, cuba ambil produk Muscle First Pro Gainer. Dalam setiap hidangan, anda boleh mendapatkan lebih daripada 1,000 kcal.

Oleh kerana kalori yang cukup tinggi ini, adalah dinasihatkan untuk mengambil selepas bersenam atau melakukan aktiviti fizikal yang lain.

Memandangkan kandungan kalori yang tinggi, adalah idea yang baik untuk mengambil sedikit terlebih dahulu pada mulanya. Biarkan badan membiasakannya sebelum meningkatkan bahagian.

3. MuscleMeds Carnivor Mass

Seperti namanya, Jisim Karnivor menggunakan protein yang berasal dari daging lembu. Nutrien ini dikatakan lebih mudah diserap oleh badan daripada protein whey. Kalori yang boleh diperolehi oleh badan agak tinggi kepada lebih daripada 700 kcal.

Pembungkusan produk ini juga agak besar dan sesuai untuk anda yang lebih serius tentang pembersihan badan.

Jom Baca : 10 Cadangan Protein Whey Terbaik untuk Lelaki & Wanita!

4. Optimum Nutrition Serious

Bukan sahaja ia meningkatkan jisim badan, minuman ini juga boleh meningkatkan kekuatan otot. Sesuai untuk anda yang memang menjalani program bina badan. Minuman ini juga mengandungi vitamin dan mineral yang agak lengkap.

Walau bagaimanapun, anda tidak mengambil minuman ini terlalu kerap. Kalori yang cukup tinggi bahkan boleh membuat anda berlebihan berat badan. Juga, pastikan latihan yang anda lakukan berada di peringkat lanjutan.

5. Puro Mass Gainer

Program penggemukan sering dihantui oleh penggunaan gula yang berlebihan. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau kerana produk ini tidak mengandungi gula. Walaupun begitu, anda masih boleh mendapatkan rasa manis dari minuman ini.

Di samping itu, kandungan kalori tidak terlalu tinggi. Sumber karbohidrat dari minuman ini berasal dari oat jadi ia cukup selamat untuk dimakan oleh sesiapa sahaja

Leave a Comment

Artikel Terkait