10 Cadangan Protein Whey Terbaik untuk Lelaki & Wanita!

Istinganah January 15, 2023

Dalam memilih cadangan produk protein whey, kami memilih jenis yang selamat dan mudah dicari mengikut ketersediaan mereka di pasaran. Untuk itu, kami memilih protein whey dengan jenis pekat dan terpencil.

Di samping itu, kami juga memberi perhatian kepada kandungan protein dalam setiap dos produk. Kami memilih produk protein whey yang dalam setiap hidangan mengandungi tidak lebih daripada 30 gram protein.

Kerana, menurut seorang pakar diet yang pendapatnya diterbitkan di halaman Klinik Cleaveland, tubuh manusia biasanya hanya boleh mencerna 20-40 gram protein pada satu masa.

Oleh itu, kami masih mengesyorkan agar tidak mengambil terlalu banyak suplemen protein whey tanpa nasihat doktor atau pakar profesional lain.

Di sini kami telah merumuskan cadangan produk protein whey untuk menyokong pembentukan jisim otot anda. Jom simak!

1. Evolene Isolene

Produk jenis Isolene dari Evolene menjadi salah satu jenama whey protein terbaik di malaysia yang boleh anda dapatkan dengan mudah.

Produk protein whey ini mempunyai kandungan mengasingkan protein whey 100% yang dituntut supaya anda boleh mendapatkan komposisi protein yang tinggi dengan tahap laktosa yang rendah.

Bagaimana untuk memprosesnya, tuangkan satu hidangan ke dalam 200-300 ml air sejuk atau suhu normal, kemudian kacau sehingga dibubarkan.

Produk ini yang mengandungi 27 gram protein dalam setiap hidangan boleh dimakan maksimum 2 hidangan sehari apabila anda bangun dan selepas bersenam.

Jom Baca : [TERKINI] 10 Jenama Glucosamine Terbaik di Malaysia

2. L-Men Advanced Whey Protein

L-Men Advance Whey Protein boleh menjadi pilihan suplemen protein tinggi dengan whey dan L-Carnitine untuk membantu mengoptimumkan bangunan jisim otot anda.

Whey protein malaysia terbaik ini dalam setiap hidangan mengandungi 15 gram protein untuk memaksimumkan prestasi badan dalam mencapai bentuk badan olahraga.

L-Men Advance Whey Protein boleh didapati varian choco vanila dan cappucino yang boleh anda pilih mengikut citarasa anda.

3. PURO WPRO Whey Protein

PURO WPRO Whey Protein mengandungi 4.7 gram BCAA yang boleh membantu merangsang pertumbuhan otot.

Whey protein terbaik di malaysia ini juga boleh menjadi pilihan protein whey terbaik malaysia untuk diet kerana ia tidak mengandungi gula tambahan dan bebas gluten.

Dalam setiap hidangan PURO WPRO Whey Protein mengandungi 20 gram protein yang boleh membantu memenuhi keperluan protein harian anda dan mengekalkan jisim otot anda.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Double Cleanser Terbaik di Malaysia

4. BSN Syntha-6 Isolate

Agak berbeza dengan produk lain, BSN Syntha-6 Isolate menggabungkan mengasingkan protein whey dengan mengasingkan protein susu yang diambil dari susu skim.

Pengasingan protein susu jenis ini cenderung untuk diserap dengan lebih perlahan oleh badan supaya ia membuat anda kenyang lebih lama dan pastinya sesuai untuk diet.

Terdapat 25 gram protein dalam setiap hidangan BSN Syntha-6 Isolate yang terdapat dalam perisa coklat, vanila, dan strawberi.

5. Muscle First Gold Pro Isolate

Pilihan protein whey terbaik seterusnya datang dari jenama Muscle First yang didakwa tidak mengandungi gula, lemak, dan karbohidrat.

Muscle First Gold Pro Isolate didakwa mempunyai penyerapan maksimum supaya ia boleh membantu mengoptimumkan pertumbuhan otot.

Dalam setiap hidangan terdapat 27 gram protein disertai dengan serat pemakanan supaya ia memberikan kesan kenyang yang lebih lama.

Bagi anda yang ingin mendapatkan otot sambil mengekalkan berat badan, produk ini boleh menjadi tulang belakang.

Jom Baca : [Terkini] 7 Cadangan Susu Tulang Terbaik & Selamat!

6. FITlife WPRO Concentrate

FITlife WPRO Concentrate menggunakan bahan mentah yang tidak ditambah kepada campuran seperti gula, creatine, dan glutamin.

Dengan cara itu, produk ini mempunyai kandungan kalori yang rendah dan kandungan karbohidrat dan selamat untuk digunakan oleh pengguna yang menderita diabetes.

Produk ini yang mengandungi 20 gram protein dalam setiap hidangan harus dipilih sebagai protein whey terbaik.

7. Rimbalife Whey

Rimbalife Whey dirumus untuk memenuhi keperluan protein harian anda yang boleh didapati dalam bentuk serbuk supaya praktikal untuk digunakan.

Kandungan protein 25 gram dalam setiap hidangan boleh mempercepatkan proses pemulihan otot dan mencegah otot daripada mengecut.

Bagaimana untuk berkhidmat, campurkan 1-2 sudu dengan 250 ml air, kemudian goncang sehingga dibubarkan.

Jom Baca : TOP 10 Jenama Probiotik Yang Bagus Pengiktirafan KKM

8. Optimum Nutrition Gold Standard Whey

Nutrisi optimum Gold Standard Whey mengandungi 5 gram BCAA dan 4 gram glutamin yang sangat larut dalam air dan dicerna oleh badan.

Produk ini boleh membantu otot anda pulih selepas mengamalkan senaman fizikal seperti mengangkat berat.

Dalam 1 hidangan Optimum Nutrisi Gold Standard Whey, terdapat 24 gram protein yang akan menjadikan proses pembinaan otot lebih optimum.

9. The Protein Works

Satu lagi produk protein whey terbaik yang perlu anda pilih, iaitu The Protein Works.

Protein Works mempunyai 25 gram protein dalam setiap hidangan yang sesuai untuk anda yang ingin memperbaiki bangunan otot.

Cara berkhidmat, campurkan 1 sudu produk dengan air sejuk atau suhu biasa 300-400 ml. Anda boleh mengambilnya pada waktu pagi dan selepas bersenam.

10. Titan Whey Protein

Titan Whey Protein menggunakan bahan-bahan berkualiti yang diperolehi daripada lembu yang diberi makan rumput jadi kualiti dijamin.

Bukan itu sahaja, Titan Whey Protein juga tidak diberi gula tambahan dan pewarna.

Dalam setiap hidangan terdapat 22 gram protein yang boleh membantu memenuhi keperluan protein harian anda dan meningkatkan jisim otot anda.

Leave a Comment

Artikel Terkait