[Terkini] 10 Micellar Water Terbaik Wanita Malaysia

Admin Radarpena

Micellar Water telah menjadi produk penjagaan kulit pelbagai fungsi yang sangat disukai oleh pencinta penjagaan kulit.

Micellar Water adalah produk pembersihan muka berasaskan air yang berfungsi untuk menghilangkan solek dan menyegarkan muka.

Pada masa ini, terdapat banyak jenama kecantikan yang telah mengeluarkan produk micellar water terbaik mengikut jenis kulit dan kelebihan lain.

Nah, jika anda keliru tentang mana yang hendak dipilih, radarpena mempunyai beberapa cadangan untuk micellar water terbaik yang boleh anda pilih, anda tahu.

Berikut adalah pilihan micellar water terbaik yang boleh anda cuba selesaikan dengan faedah dan harga.

1. L’Oréal Micellar Water Refreshing

L’Oréal nampaknya telah menjadi pilihan ramai orang dalam memilih produk kecantikan.

Kini, jenama kecantikan Perancis ini mempunyai L’Oreal Micellar Water Refreshing Blue Makeup Remover sebagai cadangan micellar water terbaiknya. Apakah faedahnya?

Produk ini mampu menyegarkan dan melembapkan kulit dan menguatkan lapisan kulit terima kasih kepada kandungan mineral di dalamnya.

L’Oréal Micellar Water Refreshing Blue Makeup Remover juga dikatakan sesuai untuk kulit berminyak, kulit kombinasi, dan kulit sensitif.

Didatangkan dalam pakej 400 ml, L’Oréal Micellar Water Refreshing Blue Makeup Remover berharga RM20.80 – RM35.09

Jom Baca : [Terkini] 10 Lipbalm Terbaik & Selamat di Malaysia

2. Bioderma Sebium H2O

Bioderma Sebium H20 adalah micellar water untuk kulit gabungan serta kulit berminyak dan jerawat yang boleh menjadi pilihan.

Sebabnya, produk ini mempunyai kandungan yang menyerupai komposisi semula jadi kulit.

Oleh itu, selebihnya solek di muka boleh diangkat tanpa merosakkan tisu kulit.

Di samping itu, terdapat juga kandungan Fluidactiv® yang membantu meningkatkan kualiti sebum supaya liang kulit tidak tersumbat.

Kandungan zink gluconate dan tembaga sulfat di dalamnya boleh membantu membersihkan kulit dan menentang pengeluaran minyak berlebihan atau sebum di muka

Jika anda berminat untuk mencuba micellar water Bioderma, anda perlu berbelanja agak mendalam, iaitu sekitar RM32.90.

3. BIORE Perfect Cleansing Water Oil Clear

Bagi pemilik kulit berminyak, mencari produk micellar water yang betul kadang-kadang sering mendapati ia sukar.

Tetapi sekarang, anda tidak perlu risau kerana terdapat BIORE Perfect Cleansing Water Clear Oil yang boleh menjadi pilihan micellar water untuk kulit berminyak.

BIORE Perfect Cleansing Water Oil Clear bebas minyak dan dirumus dengan Teknologi Cerah Licin Jepun supaya ia bukan sahaja membersihkan solek dan kotoran yang terperangkap dalam liang-liang, tetapi juga melicinkan dan mencerahkan kulit.

Datang dalam saiz 90 ml, Biore micellar air dijual pada harga RM31.00

Jom Baca : [Terkini] 7 Krim Anti Aging Terbaik & Selamat Malaysia

4. Garnier Micellar Cleansing Water

Mencari produk micellar water jenama tempatan? Anda boleh melihat Garnier Micellar Cleansing Water.

Selain berfungsi untuk menghilangkan dan membersihkan solek kalis air, produk ini juga diperkaya dengan centella, skullcap, chamomile, likuoris, dan ekstrak rosemary yang dapat melembapkan kulit.

Pukul micellar water terlebih dahulu sebelum digunakan supaya kandungannya bercampur-campur.

Untuk kawasan mata, tekan pad kapas perlahan-lahan dan tahan selama beberapa saat sebelum menggosok perlahan-lahan.

5. SAFI Micellar Water

SAFI Micellar Water adalah produk pembersihan muka yang mengandungi 100% bahan aktif semula jadi bagi mengekalkan lembapan, keanjalan serta menyihatkan kulit secara semulajadi.

Kedua-dua bahan ini dikatakan berkesan berfungsi untuk melembutkan solek muka, termasuk mata, muka, dan bibir, yang kalis air.

Selain disahkan halal, produk ini telah diuji secara dermatologi dan oftalmologi supaya ia selamat digunakan untuk semua jenis kulit dan kawasan mata.

Menariknya micellar water terbaik untuk kulit berjerawat, SAFI Micellar Water tidak menyebabkan rasa melekit dan berminyak di muka selepas itu.

Jom Baca : 5 Serum Terbaik Untuk Lelaki, Auto Glowing dan Muda!

6. Simple Kind To Skin Micellar Cleansing Water

Simple Kind To Skin Micellar Cleansing Water adalah salah satu jenama kecantikan yang popular di kalangan pencinta produk penjagaan kulit.

Jenama micellar water terbaik malaysia ini mempunyai produk micellar water terbaik yang dipercayai selamat, praktikal, dan tidak perlu dibilas.

Bukan sahaja dapat membersihkan muka dari solek dan kotoran, Simple Kind To Skin Micellar Cleansing Water boleh membuat kulit berasa segar, licin, dan lembap.

Untuk faedah maksimum, anda boleh menggunakan produk ini sejurus selepas menggunakan susu pembersih.

7. SENKA All Clear Micellar Water Fresh

Sekiranya anda mencari cadangan untuk micellar water terbaik yang bebas alkohol? SENKA All Clear Micellar Water Fresh adalah jawapannya!

Ya, produk ini bebas daripada kandungan alkohol jadi ia sesuai untuk anda yang mempunyai kulit sensitif dan mudah jengkel oleh kulit.

Bahan-bahan yang terkandung di dalamnya termasuk Essence White Cocoon dan asid Hyaluronik sebagai agen pencerah kulit.

SENKA All Clear Micellar Water Fresh mampu membersihkan solek di muka, termasuk yang kalis air.

Kandungan asid hyaluronik di dalamnya boleh mengekalkan kesihatan kulit dan membuat kulit berasa lembut.

Jom Baca : [Best] 10 Foundation Terbaik Untuk Kulit Kering Wanita Malaysia

8. Wardah Nature Daily Seaweed Cleansing Micellar Water

Satu lagi jenama tempatan pilihan micellar water ialah Wardah Seaweed Cleansing Micellar Water.

Micellar water Wardah mengandungi bahan-bahan semulajadi, seperti ekstrak rumpai laut dan timun yang dapat menenangkan muka, meremajakan kulit, dan menghapuskan bintik-bintik gelap dan parut jerawat.

Bukan itu sahaja, Nature Daily Seaweed Cleansing Micellar Water juga mampu menghilangkan solek sisa dan kotoran pada permukaan kulit dengan lembut dan praktikal terima kasih kepada formula multiaction dan pembersihan bio aktif yang diperoleh daripada minyak zaitun.

Berminat untuk mencuba micellar water terbaik pada yang satu ini? Anda hanya perlu membelanjakan sekitar RM9.90 – RM14.99

9. Garnier Oil-Infused Micellar Cleansing Water

Cadangan Garnier micellar water ini mungkin dicuba untuk membersihkan solek kalis air dan mengeluarkan minyak dan kotoran di muka.

Garnier Oil-Infused Micellar Cleansing Water adalah produk micellar water yang menggabungkan teknologi micellar dengan minyak argan.

Manfaat minyak argan adalah baik untuk menyuburkan, melembapkan, mengekalkan keanjalan, dan mengurangkan tanda-tanda kulit penuaan.

Menariknya, salah satu micellar water terbaik Garnier sesuai untuk semua jenis kulit muka dan tidak meninggalkan rasa melekit pada kulit.

Anda boleh mendapatkan Air Pembersih Micellar Garnier Oil-Infused pada harga RM11.90 – RM17.50 (saiz pakej 125 ml).

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Contact Lens yang Selamat di Malaysia

10. Emina Micellar Water Drop Cleanser Bright Stuff

Cadangan micellar water terbaik seterusnya ialah Emina Micellar Water Drop Cleanser Bright Stuff.

Selain dapat menanggalkan solek dan kotoran yang melekat pada muka selepas melakukan aktiviti harian, produk ini didakwa mencerahkan dan menyegarkan kulit.

Ini adalah terima kasih kepada agen pembersih dan ekstrak plum musim panas di dalamnya yang dapat membantu wajah anda menjadi lebih segar dan lebih cerah.

Micellar water Emina sesuai untuk semua jenis kulit. Harga juga tidak perlu berbelanja terlalu mendalam, iaitu hanya sekitar RM10.00

Baca Pula

Leave a Comment