15 Senarai Peti Sejuk Samsung Terbaik & di Syorkan

Admin Radarpena

Sebagai pengeluar peranti elektronik, Samsung nampaknya tidak mahu ketinggalan dalam mengeluarkan produk peti sejuk.

Perabot rumah, yang mempunyai peranan penting, adalah barang yang mesti ada di setiap rumah.

Selain itu, peti sejuk Samsung mempunyai teknologi terkini dalam menyimpan bahan makanan supaya tahan lama dan tahan lama.

Terdapat beberapa varian peti sejuk yang dihasilkan oleh Samsung, dari peti sejuk Samsung 4 pintu hingga varian peti sejuk dengan teknologi pintar yang mempunyai keupayaan dispenser.

Nah, kerana terdapat begitu banyak variasi peti sejuk yang dimiliki oleh pengeluar Korea, kami telah membuat senarai cadangan peti sejuk Samsung terbaik yang boleh menjadi pilihan anda. Ingin tahu tentang bagaimana rasanya? Mari lihat ulasan berikut.

Senarai Senarai Peti Sejuk Samsung Terbaik di Malaysia

1. Samsung Kulkas 1 Pintu RR18R1000SA

Cadangan pertama peti sejuk jenama Samsung 1 pintu ialah Samsung RR18R1000SA.

Peti sejuk ini telah dilengkapi dengan ciri bebas penstabil yang boleh membuat mesin automatik yang boleh membuat kuasa elektrik stabil.

Di samping itu, peti sejuk ini juga dilengkapi dengan rak kaca terbaja yang boleh menahan beban sehingga 150 kg. Peti sejuk ini berharga pada harga yang sangat murah dan berpatutan.

Baca Pula : 15 Jenama Peti Sejuk Terbaik, Cekap Elektrik Dan Tahan Lama!


2. Samsung RT19 All-around Cooling

Cadangan kedua ialah peti sejuk jenama Samsung 2 pintu, iaitu Samsung RT19, yang berharga sepenuhnya pada harga yang berpatutan.

Di samping itu, peti sejuk ini juga telah dilengkapi dengan teknologi penyongsang digital dengan 7 tahap peraturan sejuk, yang boleh membuat bahan makanan di dalam peti sejuk dapat menyejukkan sama rata.

Di samping itu, peti sejuk ini juga dilengkapi dengan ciri meterai antibakteria & kedap udara. Harga peti sejuk Samsung 2 pintu tanpa bunga ais ini sangat berpatutan dengan semua ciri dan teknologi yang dimiliki oleh peti sejuk satu ini.


3. Samsung RT29 Twin Cooling Plus

Sekiranya terdapat soalan, mengenai berapa watt yang ada pada peti sejuk jenama Samsung 2 pintu? Sudah tentu, jawapannya berbeza-beza dan pelbagai.

Tetapi ia biasanya berkisar antara 100 – 150 watt. Termasuk Samsung RT29 Twin Cooling Plus, yang berharga pada harga yang berpatutan.

Peti sejuk ini boleh memuatkan bahan makanan sehingga 300 liter, dengan dimensi peti sejuk 600 x 1635 x 672 mm. Ciri-ciri peti sejuk ini adalah penyejukan berkembar ditambah, pelindung antibakteria dan penyongsang digital.

Peti sejuk ini sesuai untuk Sedulur yang ingin mendapatkan kelembapan untuk menyimpan bahan makanan sehingga 70%.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Telefon Samsung Murah Dan Terbaik


4. Samsung RT32 Twin Cooling Plus

Seterusnya ialah penyejukan berkembar ditambah peti sejuk varian jenis, berbeza dengan peti sejuk jenama Samsung 2 pintu sebelah menyebelah, peti sejuk Samsung RT32 ini telah dilengkapi dengan konvensyen pintar yang dapat menyesuaikan fungsi petak mengikut keperluan.

Teknologi ini mampu menjadikan peti sejuk menjadi sejuk biasa. Peti sejuk ini berharga pada harga yang berpatutan, dengan dimensi peti sejuk 600 x 1715 x 672 mm 600 Ɨ 672 cm Ɨ 1715 mm


5. Samsung RT62 Twin Cooling Plus

Cadangan seterusnya ialah peti sejuk jenama Samsung 2 pintu jumbo dengan jenis RT62 Twin Cooling Plus, masih daripada varian Twin Cooling Plus.

Peti sejuk dengan kapasiti yang besar, yang mampu memuatkan barangan runcit sehingga 620 liter. Ia sesuai digunakan oleh anda yang sering menyimpan bahan makanan untuk masa yang lama dan berkala.

Peti sejuk ini berharga pada harga yang berpatutan. Cukup berpatutan dengan teknologi dan ciri yang sangat maju.

Baca Pula : 9 Punca Peti Ais Tak Sejuk, Jom Boleh DIY Sendiri Di Rumah!


6. Samsung RT46 Twin Cooling Plus

Bagi anda yang ingin membeli peti sejuk jenama samsung dengan dua pintu dan mempunyai ciri dan teknologi lengkap. Samsung RT46 Twin Cooling Plus adalah pilihan yang tepat.

Dengan teknologi penyejukan berkembar, ia dapat membuat bahan makanan bertahan lama dan telah dilengkapi dengan pelindung anti-bakteria yang boleh menapis bakteria dan bau yang tidak menyenangkan dalam makanan.

Di samping itu, peti sejuk ini juga dilengkapi dengan sistem penyejukan yang berasingan, baik untuk peti sejuk dan peti sejuk. Anda masih dapat mengekalkan kesegaran makanan.


7. Samsung RS62 SBS All-around Cooling

Cadangan peti sejuk seterusnya dari Samsung adalah jenis RS62 SBS. Peti sejuk ini telah dilengkapi dengan ciri pembekuan kuasa yang dapat mempercepatkan proses pembekuan makanan, minuman, daging dan keperluan asas lain. Di samping itu, terdapat juga ciri sejuk kuasa yang boleh menyejukkan makanan dengan cepat.

Di samping itu, spesifikasi peti sejuk penyongsang digital Samsung ini adalah peti sejuk jenis sampingan yang berukuran 912 x 1780 x 716 mm. Kelebihan lain, peti sejuk ini dapat memuatkan 700 liter barangan runcit.

Baca Pula : 8 Cara Mudah Repair Peti Sejuk Dengan Betul!


8. Samsung RS64 SBS SpaceMax Technology

Cadangan seterusnya adalah peti sejuk jenama Samsung dengan banyak ciri menarik serta kapasiti yang sangat luas. Iaitu peti sejuk dengan jenis Samsung RS64 SBS Space Max Technology. Peti sejuk ini mempunyai dua sisi pintu dengan kapasiti maksimum 676 liter.

Peti sejuk ini juga telah dilengkapi dengan teknologi penyejukan di sekeliling yang boleh membuat bahan-bahan makanan yang disimpan di dalam peti sejuk boleh kekal segar dan bertahan lama.

Di samping itu, ciri kegemaran peti sejuk ini ialah pembuat ais automatik atau mesin pembuat kiub ais automatik. Jadi Sedulr akan menjadi sangat praktikal apabila membuat minuman sejuk.


9. Samsung RT50 Twin Cooling Plus

Peti sejuk terakhir yang boleh menjadi cadangan untuk anda ialah Samsung RT50 Twin Cooling Plus. Peti sejuk ini telah dilengkapi dengan teknologi coolpack, yang boleh memastikan makanan sejuk dan memastikan makanan segar supaya ia dapat bertahan lama.

Di samping itu, peti sejuk ini juga dilengkapi dengan teknologi penyejukan berkembar atau mesin penyejukan dua, yang boleh membuat bahan makanan bertahan lama.

Di samping itu, walaupun kuasa elektrik dipadamkan, peti sejuk ini masih dapat memastikan makanan segar dan tahan lama. Sesuai untuk anda yang sering menyimpan barangan runcit untuk masa yang lama.


10. Samsung RS6500 FSR Twin Cooling Plus 575 liter

Adakah anda memerlukan peti sejuk dengan kapasiti besar yang boleh menampung semua makanan, buah-buahan, dan sayur-sayuran di rumah? Samsung RS6500 FSR Twin Cooling Plus ini mungkin penyelesaiannya!

Peti sejuk jenama samsung ini dengan kapasiti 575 liter pasti dapat memenuhi banyak keperluan di dalamnya. Dengan warna perak yang lembut, ia sangat sesuai untuk diletakkan di dapur sambil menambah kesan moden bilik.

Ciri Twin Cooling Plus yang disediakan oleh Samsung boleh memastikan makanan segar dua kali lebih lama daripada peti sejuk konvensional biasa.

Di samping itu, ciri Pelindung Anti-bakteria yang terdapat dalam peti sejuk Samsung RS6500 FSR Twin Cooling Plus akan sentiasa memastikan udara di dalam bersih dan bersih. Anda juga tidak perlu risau tentang ancaman bakteria dan bau yang tidak menyenangkan.

Tambahan pula, peti sejuk ini juga membawa sistem pencahayaan menggunakan lampu LED. Sistem pencahayaan akan menjadi lebih cekap, cekap tenaga, dan lampu akan lebih tahan lama dan lebih cerah daripada pencahayaan di peti sejuk lain di pasaran.


11. Samsung Twin Cooling RT62K7005BS

Samsung Twin Cooling Plus 2 Pintu Peti Sejuk Inverter 710L RT62K7005BS adalah peti sejuk yang sangat luas dan berkapasiti besar. Dengan kapasiti kotor sebanyak 710L dan kapasiti bersih sebanyak 620L, peti sejuk ini mampu menyimpan banyak makanan dan minuman dengan mudah.

Teknologi Twin Cooling Plusā„¢ memastikan makanan tetap segar dan tahan lebih lama. Selain itu, teknologi Digital Inverter membolehkan peti sejuk ini beroperasi dengan tenaga yang lebih jimat, membantu anda mengurangkan kos elektrik.

Anda juga boleh dengan mudah menukar peti sejuk kepada mode yang sesuai dengan keperluan anda berkat ciri Smart Conversion. Selain itu, jaminan selama 20 tahun untuk kompresor dan 2 tahun jaminan umum memberikan ketenangan fikiran kepada anda.

Peti sejuk ini tidak hanya menawarkan prestasi yang cemerlang, tetapi juga memberikan kemudahan dalam penghantaran. Penghantaran dilakukan oleh pasukan penghantaran kami sendiri untuk kawasan-kawasan tertentu, dan pemasangan sendiri yang mudah.

Dengan saiz yang mengagumkan, W: 836mm H: 1862mm D: 788mm, ia sesuai untuk dapur dengan ruang terhad. Dapatkan Samsung Twin Cooling Plus 2 Pintu Peti Sejuk Inverter 710L RT62K7005BS pada harga RM3,160.00 dan nikmati manfaatnya untuk jangka masa yang panjang.


12. Samsung Bottom Mount FreezerĀ 500LĀ RL4323RBABS

Samsung Bottom Mount Freezer 500L RL4323RBABS merupakan peti sejuk dengan kapasiti besar yang sesuai untuk menyimpan makanan dan minuman dengan mudah.

Dengan kapasiti kotor sebanyak 500L dan kapasiti bersih sebanyak 432L, peti sejuk ini menawarkan ruang yang luas untuk memenuhi keperluan harian anda.

Warna Black Inox pada permukaan peti sejuk ini memberikan sentuhan moden dan elegan kepada dapur anda. Selain itu, Power Deodorizer membantu mengekang bau tidak sedap dan menjaga makanan tetap segar lebih lama.

Teknologi Digital Inverter memastikan peti sejuk beroperasi dengan tenaga yang lebih jimat, membantu anda mengurangkan bil elektrik dan menjimatkan wang. Selain itu, reka bentuk ergonomik memudahkan anda mengambil makanan dengan mudah tanpa perlu bersusah payah.

Peti sejuk ini juga dilengkapi dengan peti ais di bahagian bawah, menjadikan penyusunan makanan lebih teratur dan kemas. Anda boleh dengan mudah menyusun makanan dalam kotak-kotak peti ais yang besar.

Penghantaran produk ini disediakan oleh pasukan penghantaran kami sendiri untuk kawasan-kawasan tertentu, memastikan anda menerima produk dengan selamat dan tepat pada masanya.

Dengan saiz yang sesuai untuk kebanyakan dapur, W: 700mm H: 1850mm D: 705mm, Samsung Bottom Mount Freezer 500L RL4323RBABS menawarkan prestasi yang cemerlang dengan harga RM2,640.00. Dapatkan segera untuk keselesaan dan kecekapan dalam menyimpan makanan anda.


13. Samsung Digital Inverter 661L RS62T5F01B4/ME

Samsung Digital Inverter Side By Side Refrigerator with Family Hub 661L RS62T5F01B4/ME adalah peti sejuk yang canggih dan berkapasiti besar yang sesuai untuk keluarga.

Dengan kapasiti kotor sebanyak 661L dan kapasiti bersih sebanyak 628L, peti sejuk ini mempunyai ruang yang luas untuk menyimpan pelbagai jenis makanan dan minuman.

Teknologi Digital Inverter memastikan peti sejuk beroperasi dengan tenaga yang lebih jimat, membantu anda mengurangkan kos elektrik dan menjaga alam sekitar.

Pintu peti sejuk ini diperbuat daripada keluli tahan karat (stainless steel) yang menambahkan keanggunan kepada reka bentuknya.

Pencahayaan LED putih memberikan sinar terang dan jelas, memudahkan anda melihat kandungan peti sejuk walaupun pada waktu malam.

Teknologi SpaceMaxā„¢ memberikan lebih banyak ruang untuk menyimpan makanan, sementara laci besar memberikan kemudahan dalam penyusunan makanan.

Walaupun rak anggur tidak disediakan, peti sejuk ini dilengkapi dengan Family Hub yang inovatif. Family Hub membolehkan anda menguruskan makanan, berkomunikasi dengan ahli keluarga, menikmati hiburan, dan mengintegrasikan gaya hidup digital dalam kehidupan harian anda.

Teknologi All-around Cooling memastikan suhu sejuk berada di sudut ke sudut peti sejuk, menyimpan makanan segar dan tahan lebih lama.

Dengan penghantaran dan pemasangan oleh pasukan kami sendiri untuk kawasan-kawasan tertentu, anda dapat memastikan peti sejuk ini tiba dengan selamat dan dipasang dengan betul.

Dengan saiz W: 912mm H: 1780mm D: 716mm, Samsung Digital Inverter Side By Side Refrigerator with Family Hub 661L RS62T5F01B4/ME menawarkan prestasi unggul pada harga RM6,920.00.

Dapatkan segera untuk pengalaman menyimpan makanan yang lebih pintar dan berkomunikasi dengan keluarga dengan lebih mudah.


14. Samsung Side by SideĀ (670L) RS63R5561M9/ME

Samsung Side by Side Inverter Fridge (670L) RS63R5561M9/ME adalah peti sejuk jenis side by side yang inovatif dengan teknologi inverter. Dengan kapasiti kotor sebanyak 670L dan kapasiti bersih sebanyak 634L, peti sejuk ini memberikan ruang yang luas untuk menyimpan makanan dan minuman dengan mudah.

Fungsi Power Cool dan Power Freeze memungkinkan makanan segera menjadi sejuk dan beku dengan cepat, menjaga kesegaran dan kualiti makanan. Teknologi Mono Cooling memastikan suhu yang seragam di dalam peti sejuk, menjadikan makanan lebih tahan lama dan segar.

Dengan lampu LED interior, anda dapat dengan mudah melihat kandungan peti sejuk pada waktu malam. Mesin pembuat ais manual di dalam peti sejuk ini memudahkan anda untuk mendapatkan ais yang diperlukan.

Fungsi Door Alarm memastikan anda tidak pernah lupa untuk menutup pintu peti sejuk dengan selamat, menjaga kestabilan suhu dan mengurangkan pembaziran tenaga. Kompressor Digital Inverter memastikan peti sejuk beroperasi dengan cekap dan tenang, membantu anda mengurangkan kos elektrik.

Peti sejuk ini dilengkapi dengan 3 pintu, memberikan kemudahan akses kepada makanan dalam peti sejuk. Terdapat juga mode percutian yang membolehkan anda mengurangkan penggunaan tenaga ketika tidak digunakan untuk jangka masa tertentu.

Dengan berat bersih sebanyak 103 kg dan dimensi W 912 x H 1780 x D 716 mm, Samsung Side by Side Inverter Fridge (670L) RS63R5561M9/ME menawarkan prestasi unggul pada harga RM3,978.00. Dapatkan segera untuk pengalaman penyimpanan makanan yang lebih baik dan efisien.


15. Samsung 640L RH62A50E16C/ME

Samsung 640L Side by Side Refrigerator | RH62A50E16C/M adalah peti sejuk jenis side by side yang hebat dengan banyak ciri-ciri canggih.

Dengan ciri Food Showcase, anda boleh menyimpan dan mengatur pelbagai barang dengan lebih efektif berkat ruang penyimpanan yang serbaguna. Teknologi SpaceMaxā„¢ memastikan anda dapat menyimpan lebih banyak makanan dengan ruang dalaman yang sangat luas, iaitu sebanyak 617 liter*.

Teknologi All-Around Cooling memastikan kesemua makanan anda mendapat penyejukan yang baik, di mana sahaja ia berada dalam peti sejuk ini. Ciri-ciri ini memastikan makanan anda tetap segar dan tahan lebih lama.

Teknologi Digital Inverter (DIT) menjadikan peti sejuk ini lebih cekap dan tahan lama, menjimatkan tenaga dan menjaga suhu yang stabil.

Dengan harga RM5,199.00, anda dapat memiliki peti sejuk yang hebat ini untuk pengalaman penyimpanan makanan yang lebih baik dan praktikal.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment