TERKINI 10 Senarai Acne Patch Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Tompok jerawat terbaik adalah yang berkesan untuk menghilangkan jerawat yang meradang.

Patch jerawat adalah plaster jelas bahan hidrokolloid yang dilampirkan pada jerawat untuk menyerap cecair nanah sekali gus mempercepatkan penyembuhan.

Di samping itu, patch jerawat juga melindungi jerawat daripada pendedahan kepada bakteria, cahaya matahari, dan kesan luaran, termasuk menghalang anda daripada menyentuh jerawat dengan tangan anda. tangan cuba menyentuhnya.

Senarai Acne Patch Terbaik di Malaysia

Berikut ialah maklumat acne patch terbaik di Malaysia.

1. Avarelle Acne Pimple Cover Patch 

Tampalan cne Nexcare terdiri daripada tiga varian, iaitu Acne Cover Thin dengan bentuk bulat, Pek Keseronokan dengan kepingan bintang dan berbentuk hati, dan Minyak Pokok Teh Patch Jerawat.

Ketiga-tiga jenis plaster jerawat ini menggunakan hidrokolloid-bukan kimia yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Minyak Pokok Teh Patch jerawat menggunakan minyak pokok teh tambahan untuk menjadikannya lebih berkesan dalam menyembuhkan jerawat. Minyak Pokok Teh Patch Jerawat terbukti lebih baik dalam melegakan jerawat yang meradang.

Nexcare adalah salah satu tompok jerawat terbaik untuk menyerap nanah jerawat dengan cepat. Terutamanya varian Minyak Pokok Teh yang cepat mencairkan jerawat yang meradang.

Malangnya, kedua-dua belah pelekat jerawat Nexcare sama-sama melekit, menjadikannya sukar untuk digunakan dan mengeluarkannya. Di samping itu, plaster ini agak tebal supaya ia dapat dilihat dengan jelas di muka.

Jom Baca : Senarai Primer Makeup Terbaik & Selamat

2. Derma Angel

Derma Angel adalah salah satu tompok jerawat terbaik dengan ketebalan super nipis (hanya 0.01 cm) dan telus.

Tampalan jerawat ini mempunyai dua varian, iaitu Siang dan Malam. Varian Night berfungsi lebih cepat dan berkesan untuk menarik nanah jerawat sepanjang malam semasa tidur anda. Selepas bangun pada waktu pagi, jerawat nampaknya telah terpesong.

Sekarang untuk varian Day, kerana ia sangat nipis dan telus, anda boleh menulis ganti dengan solek dan tidak menyedari bahawa anda memakai pelekat jerawat. Kehadiran pelekat ini di muka tidak mengganggu hasil akhir solek anda.

Kelebihan lain ialah kedua-dua varian ini boleh melekat dengan kuat pada kulit sehingga 12 jam.

Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana takut terlepas kerana menggerakkan wajah anda atau kerana keadaan kulit berminyak atau berpeluh.

Tampalan Derma Angel dibungkus dengan plastik belakang yang boleh anda koyak dari tengah supaya anda tidak perlu mengupasnya dari tepi.

Harga Acne Patch ini bermula dari RM14.90 sahaja.

3. COSRX Acne Pimple Master

Satu lagi tampalan jerawat terbaik berasal dari produk Korea, iaitu COSRX.

Pelekat jerawat COSRX mempunyai dua varian iaitu Master Patch (bungkus merah) dan Clear Fit (bungkus hitam).

Kedua-dua varian ini sama-sama berkesan untuk menyerap nanah jerawat, melindungi jerawat daripada jangkitan selanjutnya, dan mempercepatkan penyembuhan jerawat.

Perbezaannya ialah, varian Clear Fit mempunyai ketebalan yang lebih nipis dan saiz pelekat yang lebih pelbagai untuk dipadankan dengan saiz jerawat anda.

Pembungkusan paling luar produk ini menggunakan klip untuk memastikan kedap udara pelekat dan dilindungi daripada pendedahan kepada habuk dan kotoran.

Malangnya, lokasi antara satu patch jerawat dan yang lain terlalu dekat jadi jika anda tidak berhati-hati, anda secara tidak sengaja boleh menarik keluar lebih daripada yang diperlukan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Double Cleanser Terbaik di Malaysia

4. Oxy Acne Patch

OXY adalah salah satu tampalan jerawat terbaik kerana ia mempunyai penyepit khas untuk mengambil plaster dari pakej untuk memastikan ia steril dan bersih.

Oxy Acne Patch menggunakan dua jenis saiz tampalan jerawat. Malangnya, kerana terdapat hanya dua, produk ini tidak cukup membantu untuk jerawat yang meradang besar.

Dalam mengeluarkan cecair dan kekotoran lain dalam jerawat, produk ini boleh berfungsi secara optimum kerana hidrokolloid perlu dilakukan untuk menyembuhkan luka.

5. Etude AC Clean Up Spot Patch

Etude AC Clean Up adalah salah satu tompok jerawat yang hebat untuk menyembuhkan jerawat kerana ia mengandungi asid salisilik

Di samping itu, kandungan pokok teh dan ekstrak kordata Houttuynia dalam pelekat ini juga berguna untuk mengurangkan keradangan, memerangi bakteria penyebab jerawat, dan membantu proses penyembuhan kulit lebih cepat.

Patch jerawat yang baik ini tidak menggunakan minyak wangi dan minyak mineral jadi ia sesuai untuk kulit sensitif.

6. Missha Speedy Solution Anti Trouble Patch Set

Ia adalah salah satu tompok jerawat terbaik untuk mengeluarkan cecair semasa menyembuhkan jerawat secara maksimum.

Ini kerana patch jerawat ini mengandungi asid salisilik untuk menyembuhkan jerawat, minyak pokok teh sebagai antibakteria dan mengurangkan keradangan, dan ekstrak biji anggur untuk melegakan kerengsaan.

Plaster jerawat ini juga mengandungi allantoin yang mempercepatkan penyembuhan luka dan menjadikan kulit berasa lembut.

Jom Baca : [Terkini] 10 Scrub Bibir Terbaik & Selamat Malaysia

7. Some By Mi 30 Days Miracle Acne Clear Spot Patch

Tompok jerawat terbaik ini nipis dan melekat teguh pada kulit, yang menjadikannya berkesan untuk menarik nanah serta menghilangkan jerawat.

Warna juga telus supaya anda boleh terus menggunakan solek dan ia tidak kelihatan seperti anda memakai tampalan jerawat.

8. Nourish Acne Plast

Pimple patch ini terdiri daripada dua varian, iaitu untuk lelaki dan wanita. Walau bagaimanapun, kedua-duanya diperbuat daripada hydrocolloids yang mampu menyerap kandungan jerawat dan mempercepatkan penyembuhan luka.

Kelebihan produk ini ialah plaster kalis air supaya apabila berpeluh, patch jerawat tidak mudah dikeluarkan.

9. Dododots Beauty Patch

NI adalah acne patch terbaik di watson. Tidak seperti kebanyakan tompok jerawat yang ingin kelihatan nipis dan jelas, produk ini sebenarnya menarik warna, tidak telus, dan berbentuk seperti bintang.

Walau bagaimanapun, produk ini masih sesuai digunakan di luar rumah kerana patch jerawat tidak berubah warna walaupun ia diisi sepenuhnya.

Jadi, anda tidak perlu risau tentang kesan “kotor” melihat nanah berkumpul di dalam pelekat.

Jom Baca : [Terkini] 10 Lipbalm Terbaik & Selamat di Malaysia

10. Nacific Fresh Herb Origin Clear Spot Patch

Produk dari Korea ini terbukti bersih kerana menggunakan dua pek pembungkusan, di luar adalah pembungkusan plastik tebal, di dalamnya terdapat kertas steril.

Di samping itu, produk ini juga serupa dengan Derma Angel, yang diambil dari tengah supaya bahagian dalam tidak disentuh oleh jari, dengan itu mengurangkan risiko jangkitan bakteria.

Plaster ini juga menggunakan teknik serong dengan potongan nipis dan serong supaya tampalan jerawat kelihatan samar apabila dilekatkan pada kulit yang terdedah kepada jerawat.

Kerana ia hanya diperbuat daripada hydrocolloids, jadi produk ini hanya menyedut cecair jerawat yang meradang, tidak menyembuhkan jerawat sepenuhnya, seperti jika anda menggunakan asid salisilik.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment