[Terkini] 10 Senarai Aplikasi Edit Gambar Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Adakah anda suka swafoto dan memuat naik foto di media sosial?

Jika ya, maka anda mesti mempunyai aplikasi penyuntingan foto.

Bukan hanya sebarang aplikasi, berikut adalah senarai aplikasi edit gambar terbaik yang boleh menjadikan foto anda lebih sejuk dan berbeza.

Bersedia untuk memasangnya pada telefon anda!

1. Adobe Photoshop Express

Jika anda agak kerap dan suka mengedit foto, maka mungkin anda sudah biasa dengan aplikasi yang satu ini.

Adobe Photoshop Express adalah apps edit gambar terbaik dari Adobe yang sangat terkenal dengan ciri penyuntingan dan kemudahan operasi.

Dengan aplikasi ini, anda boleh mengedit foto seperti pro melalui telefon pintar sahaja. Menarik, kan?

Jom Baca : [Kemaskini] 10 Senarai Apps Azan Terbaik Malaysia

2. PhotoDirector

App edit gambar terbaik di Android, Dengan aplikasi ini, anda juga boleh mengedit dengan ciri penyuntingan pro seperti lengkung RGB dan juga alat HSL.

3. VSCO Cam

Nah, aplikasi VSCO Cam ini sesuai untuk anda yang suka mengedit foto ke dalam rupa vintaj atau kotor tangan.

Anda lihat, aplikasi edit gambar terbaik ini menawarkan ciri penyuntingan foto yang kelihatan gelap dan ‘kuno’ yang dijamin menjadikan daya tarikan foto anda lebih misteri dan kelihatan mewah.

Jom Baca : 7 BEST Apps Terbaik Untuk Android TV Malaysia

4. Snapseed

Bukan sahaja ia menyediakan ciri penyuntingan foto standard, aplikasi Snapseed juga menyediakan penapis yang boleh menjadikan foto anda kelihatan lebih sejuk seperti Retrolux, Vintage, Tilt Shift, Grunge, Drama, dan kesan penapis sejuk yang lain.

Perkara yang menyeronokkan ialah, anda boleh mengakses semua ciri dalam aplikasi ini secara percuma tanpa perlu risau tentang terganggu dengan kemunculan iklan.

5. Cymera

Ini adalah apps edit gambar terbaik yang menyediakan lebih daripada 20 penapis, 7 kanta dan 4 mod rakaman, menawarkan perkongsian foto yang mudah.

Oleh itu, selepas anda selesai mengedit foto dalam aplikasi ini, anda boleh segera berkongsinya ke akaun media sosial seperti Facebook, Twitter, dan juga Tumblr.

Jom Baca : 10 Senarai iPhone Terbaik untuk Dimiliki

6. Enlight

Aplikasi ini sesuai untuk anda yang ingin mengedit foto dengan sentuhan mudah untuk sentuhan artistik.

Dijamin, foto yang anda edit menggunakan aplikasi ini akan kelihatan lebih artistik seperti gambar profesional.

7. Mexture

Mahu foto anda menjadi lebih unik? Kemudian jangan ragu untuk menggunakan aplikasi Mexture ini.

Sebabnya, aplikasi edit gambar terbaik yang satu ini menawarkan ciri penyuntingan foto seperti pelbagai tekstur, bijirin, dan kebocoran cahaya.

Perkara yang menyeronokkan ialah, anda boleh menggabungkan semua ciri penyuntingan ini untuk menghasilkan foto yang menarik.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Dashcam Terbaik Malaysia Untuk Kerata

8. TouchRetouch

Bagi anda yang tidak mahu atau tidak menyukai proses penyuntingan foto yang rumit, maka aplikasi yang satu ini sesuai untuk anda miliki.

Hanya dengan menekan butang ‘Mula’ pada skrin telefon pintar anda, aplikasi akan secara automatik mengedit kawasan yang anda mahu ubah atau mencantikkan bentuk dan rupanya.

9. SKRWT

Aplikasi SKRWT menawarkan ciri penyuntingan yang boleh menjadikan paparan foto lebih luas, kerana aplikasi ini menawarkan ciri kanta sudut lebar yang boleh membantu meningkatkan penampilan objek supaya ia menjadi lebih menarik dan ‘luas’.

Dengan aplikasi edit gambar terbaik, anda boleh mengedit penyelewengan dan meluruskan garis penumpuan yang muncul dalam foto anda dengan lebih mudah dan cepat.

10. AfterFocus

Jangan terkejut jika suntingan foto daripada aplikasi ini akan kelihatan seperti hasil kamera DSLR.

Sebabnya, aplikasi AfterFocus ini menawarkan kedalaman cetek ciri kesan medan yang biasanya anda dapati pada kamera DSLR.

Menariknya, app edit gambar terbaik ini menawarkan reka bentuk antara muka yang sangat mudah supaya sesiapa sahaja boleh mengedit foto dengan aplikasi yang satu ini.

Baca Pula

Leave a Comment