[Terkini] 10 Cordless Vacuum Terbaik & Murah Malaysia

Admin Radarpena October 7, 2022

Perbezaan antara pembersih Cordless Vacuum dan yang biasa ialah ketiadaan wayar dalam operasinya. Cordless Vacuum ini ringan dan mudah alih.

Ada juga yang dikendalikan melalui aplikasi dari telefon pintar. Sekiranya anda berminat untuk membelinya, Jom lihat cadangan cordless vacuum terbaik di bawah! Terdapat dalam pelbagai jenama dan varian harga.

Senarai Cordless Vacuum Cleaner Terbaik Malaysia

1. Midea VC-HWR0301

Midea telah menjadi jenama vacuum terbaik yang cukup dipercayai di Malaysia. Salah satu yang boleh dipercayai ialah produk cordless vacuum cleaner terbaik ini.

Kuasa sedutan yang dimiliki oleh alat ini boleh menghilangkan hama, bakteria, dan habuk yang melekat pada perabot rumah.

Midea VC-HWR0301 juga agak padat untuk dibawa dan disimpan. Kuasa elektrik yang diperlukan juga agak cekap, hanya 450 watt.

2. Mamibot UL-LITE100 Cordless UV Dust Mite

Kelebihan vacuum cleaner ini adalah cordless atau tanpa wayar. Dengan cara itu, anda boleh mencapai bahagian yang sukar di sudut rumah tanpa bimbang.

Dust mite vacuum terbaik ini menggunakan kuasa bateri yang boleh dicas semula. Dalam satu caj selama kira-kira 4 jam, anda boleh menggunakan alat ini sehingga 25 minit.

Kuasa sedutan vacuum heavy duty terbaik ini juga cukup kuat untuk membunuh lebih daripada 99% tungau di dalam perabot.

Sudah tentu, alat ini sesuai untuk anda yang tinggal di pangsapuri atau rumah yang tidak terlalu besar.

Jom Baca : 10 Vacuum Robot Terbaik, Bye Habuk dan Kotoran

3. Sharp Vacuum Cleaner Mite Catcher

Bercakap tentang elektronik, Sharp tidak boleh dipisahkan dari pandangan.

Jenama vacuum cordless terbaik dan murah ini juga mempunyai pilihan vacuum cleaner yang sesuai untuk membasmi hama di tilam dan sofa rumah anda.

Bukan itu sahaja, vacuum cleaner ini juga boleh menghilangkan bau yang tidak menyenangkan yang melekat padanya dengan mengeluarkan ion Plasmacluster.

Kelebihan lain, kuasa elektrik yang diperlukan oleh peranti elektronik ini tidak terlalu besar, hanya kira-kira 360 watt. P

enggunaannya juga agak mudah dan ringkas. Vacuum cleaner cordless terbaik 2021 ini boleh didapati dengan harga sekitar Rm545,92

4. Cooger Portable Cordless Vacuum Cleaner

Kuasa sedutannya mencapai 4.5 kPa dengan bahan ABS. Beratnya hanya kira-kira 0.5 kg sahaja dan mempunyai dimensi 11.5 cm x 35.5 cm.

Reka bentuknya sangat padat dan praktikal kerana kekurangan komponen tambahan.

Hayat bateri mencapai 18 minit dan sudah mempunyai penapis HEPA. Terdapat penapisan pelbagai lapisan yang dapat mencegah pencemaran sekunder. Harga handheld vacuum cleaner terbaik ini sendiri bermula dari rm242,63.

Jom Baca : 15 Petua Cara Jimat Elektrik, Anti-Membazi

5. Deerma VC20 Plus Cordless Vacuum Cleaner

Vacuum cordless ini boleh dilaraskan dengan panjang pendek pemegang sokongan.

Terdapat dua mod reka bentuk yang tersedia, iaitu pegang tangan dan tongkat. Tahap kebisingan kurang daripada 75 dB dan mempunyai kuasa sedutan 8000Pa.

Bateri adalah ion litium terbina dalam yang mudah dicas semula dengan ketahanan yang kuat. Hayat perkhidmatannya lebih lama serta mempunyai beberapa kepala berus.

Kapasiti tangki habuk ialah 0.6 liter dan rintangan dengan mod standard sehingga 30 minit.

Apabila menggunakan mod sedutan yang kuat, ia hanya boleh bertahan selama 18 minit. Harga vacuum cordless terbaik 2020 ini bermula dari rm300 seunit.

6. Kurumi KV 05 Cordless Vacuum Cleaner

Vacuum cordless Kurumi disokong oleh 150 watt kuasa motor dan dua mod kelajuan. Kuasa sedutannya mampu mencapai 5000Pa dan 12000Pa. Terdapat dua kepala vakum untuk menutup kawasan tertentu.

Vacuum cordless Kurumi KV 05 mempunyai pendakap dinding yang memudahkan untuk menyimpan dan mengambil vakum apabila digunakan. Di samping itu, berus mempunyai dua jenis bulu yang berbeza.

Ada yang digunakan untuk membersihkan lantai seramik. Ada yang digunakan untuk membersihkan permaidani.

Kurumi juga mempunyai lampu LED supaya mereka dapat melihat habuk di tempat yang gelap.

Jom Baca : 14 Jenama Peti Sejuk Terbaik, Cekap Elektrik dan Tahan Lama!

7. Philips Bagless Vacuum PowerPro Compact FC9330/09

Apakah kelebihan vacuum terbaik untuk rumah ini? Dengan muncung TriActive dan kuasa sedutan yang tinggi, ia menjanjikan sehingga 99.9 peratus lif habuk, malah yang licin.

Di samping itu, teknologi PowerCyclone 5 mempercepatkan aliran udara di ruang silinder untuk memisahkan habuk dari udara, kata Philips di laman web rasminya.

Seperti namanya, Muncung TriActive boleh membersihkan dengan teliti dalam tiga arah.

Soleplate yang direka khas menghilangkan habuk dari permaidani, pembukaan depan yang besar untuk vakum adalah besar, serta saluran udara dan berus di kedua-dua belah muncung bertanggungjawab menghisap kotoran dan habuk di dinding atau perabot.

Motor 900W dengan kuasa sedutan yang tinggi boleh menangkap zarah debu halus, rambut haiwan kesayangan, debunga, hingga hama habuk.

8. Samsung Canister VC15K4110VR

Tidak ketinggalan, Samsung mengeluarkan Canister VC15K4110VR, vacuum wet and dry terbaik malaysia dengan teknologi daya siklon dengan turbin anti-penyambung.

Matlamatnya adalah untuk mengelakkan rambut atau rambut daripada terjebak semasa menghisap.

Oleh kerana ia adalah 25 peratus lebih ringan daripada vacuum cleaner lain, kita boleh membersihkan rumah dengan lebih cepat.

Di samping itu, bekas pelupusan mudah dibersihkan dan kosong. Kapasiti kanister itu sendiri adalah kira-kira 1.3 liter.

Vacuum mop cordless terbaik ini agak senyap dengan tahap bunyi 86 dBA. Dengan kuasa sedutan 390W dan penggunaan maksimum 1,500W.

Jom Baca : 8 Jenama Barang Elektrik Terbaik dan Terbesar di Dunia

9. Jaco Ez Hoover Turbo JC-999

Produk Jaco agak berat, iaitu sekitar 3.5 kg dan mempunyai hayat bateri selama 60 minit.

Keistimewaannya vacuum kereta terbaik ini ialah ia mempunyai 5 kepala berus dan disokong oleh sistem siklon pro.

Teknologi ini membolehkan alur angin jerami berputar. Dengan cara itu kotoran dalam penapis boleh dibersihkan dengan cepat.

Harga vacuum cleaner terbaik Jaco Ez Hoover Turbo JC-999 bermula dari rm758,22. Vacuum cleaner terbaik 2019 ini tahan lama dan tidak mudah rosak.

10. Samu Giken Wireless Rechargeable Portable Car Vacuum Cleaner Dry

Simpan satu vacuum untuk kereta anda, supaya keadaan kereta sentiasa bersih dan meningkatkan kualiti udara dalam kereta anda. 

Vacuum portable dari Samu Giken direka khas untuk menyedut habuk-habuk degil celahan kusyen kereta anda. 

Dilengkapi dengan berus jenis muncung dan hose panjang bagi memudahkan anda mencapai sudut kereta yang sempit. 

Power suction vacuum kecil ini amat kuat iaitu 3000pa. Sebarang kotoran kasar mahupun duit syiling mampu ditarik. Hati-hati.

Malah, anda juga boleh gunakan vacuum untuk membersih sofa rumah, keyboard komputer dan banyak lagi sudut-sudut tersorok yang sukar dicapai. 

Harga vacuum portable Samu Giken cukup murah, memang sesuai untuk disimpan satu didalam kereta.

Leave a Comment

Artikel Terkait