[Terkini] 10 Cadangan Face Mist Terbaik di Malaysia

Istinganah Pai

Face mist bukan sahaja berguna untuk orang dewasa, tetapi juga untuk remaja. Sebabnya, produk penjagaan kulit ini sangat berguna untuk menyegarkan dan melembapkan muka!

Produk ini sememangnya unik. Berbeza dengan produk penjagaan kulit yang lain, face mist digunakan dengan menyembur terus pada muka. Jadi, anda tidak perlu mencurahkan kabus muka ke kapas atau tangan anda terlebih dahulu.

Biasanya, kface mist digunakan selepas menggunakan solek untuk membuat solek tahan lebih lama. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakannya apabila kulit berasa kering.

Nah, terdapat beberapa jenama yang telah mengeluarkan face mist untuk remaja. Produk ini mempunyai formulasi ringan supaya ia sesuai untuk digunakan pada kulit remaja. Ayuh, lihat 10 cadangan berikut!

1. Emina Aloe Vera Face Mist

Kehebatan Emina dalam melancarkan produk penjagaan kulit remaja tidak boleh dipersoalkan. Buktinya ialah kabus muka yang mereka letakkan terbukti sesuai untuk remaja. Produk ini dipanggil Emina Aloe Vera Face Mist.

Seperti namanya, kabus muka ini mengandungi ekstrak aloe vera yang terkenal kerana dapat menghidrat kulit secara optimum. Terdapat juga kandungan penghidratan kuadruple yang menenangkan dan melembapkan kulit serta-merta.

Tidak berhenti di sana, Emina Aloe Vera Face Mist juga mengandungi alantoin sebagai pelindung kulit, antiirritant, dan memberikan kesan yang sejuk! Wangiannya juga segar!

Jom Baca : 10 Cadangan Maskara Terbaik di Watson & Wanita Malaysia

2. Pixy Aqua Beauty Protecting Mist

Malah, tidak semua kabut muka dapat menahan solek untuk bertahan lama. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukannya, anda boleh memilih Pixy Aqua Beauty Protecting Mist! Produk ini diperkaya dengan kunci solekan yang boleh menghalang solek anda daripada pudar sehingga 8 jam!

Seperti produk Pixy lain, kabus muka ini juga sesuai untuk remaja. Terdapat kandungan aloe vera yang boleh melembapkan dan menenangkan kulit.

Di samping itu, terdapat juga antioksidan yang akan melindungi kulit daripada pendedahan cahaya matahari.

3. Mineral Botanica Face Mist

Mineral Botanica Face Mist datang dalam dua variasi, iaitu Penjagaan Jerawat dan Mencerahkan. Pada asasnya, kedua-dua jenis produk berfungsi untuk melembapkan dan menyegarkan kulit.

Walau bagaimanapun, Acne Care mempunyai keupayaan lain untuk membantu mengurangkan jerawat. Sementara itu, Brightening boleh menjadikan wajah anda kelihatan lebih cerah!

Semasa menggunakan kabus muka ini, jangan takut solek anda pudar, rakan-rakan Shopee! Mineral Botanica Face Mist dilengkapi dengan teknologi kabus udara nano yang menjadikan bijirin cecair sangat lancar.

Jom Baca : Senarai Primer Makeup Terbaik & Selamat

4. Wardah Lightening Face Mist

Suka penjagaan kulit dan solek praktikal? Jika ya, anda mesti mencuba Wardah Lightening Face Mist.

Produk ini dipanggil kabus 3-dalam-1, kerana anda boleh menggunakannya sebagai primer solek, semburan penetapan, serta kabus muka yang menyegarkan!

Di dalamnya, terdapat kandungan niacinamide maju yang dapat mencerahkan kulit dan melindunginya daripada kesan negatif cahaya biru. Kabus muka sesuai untuk remaja dengan sebarang jenis kulit.

Produk ini merupakan face mist terbaik di watson.

5. Herborist Beauty Face Mist Aloe Vera

Terdapat satu kabus muka untuk remaja yang datang pada harga yang berpatutan, iaitu Herborist Beauty Face Mist Aloe Vera.

Seperti namanya, produk ini mengandungi aloe vera yang memberikan rasa sejuk pada kulit. Aroma juga berbau sangat semula jadi dan segar!

Di samping itu, kabus muka Herborist ini juga mengandungi vitamin E yang dipercayai dapat menyuburkan kulit.

Untuk hasil yang maksimum, anda boleh menggunakannya sebelum menggunakan solek atau sebelum mengubah solek!

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Double Cleanser Terbaik di Malaysia

6. Aiken Prebiotic Hydra Face Mist

Pond’s mempunyai satu produk kabus muka untuk remaja, iaitu Pond’s Antibacterial Face Mist Spray. Walaupun saiznya kecil, iaitu hanya 50 ml, faedah produk ini tidak dapat dipersoalkan, rakan-rakan Shopee!

Kabus muka ini mengandungi 100% ekstrak mawar organik yang memberikan aroma halus apabila disembur. Kemudian, wajah anda akan berasa segar, bersih, dan bercahaya!

Menariknya, Pond’s Antibacterial Face Mist Spray didakwa mampu melawan 99% kuman! Sangat sesuai digunakan semasa pandemik Covid-19, bukan?

7. Khayla Beauty Face Mist

Khayla Beauty Face Mist adalah salah satu kabus muka yang paling popular. Sebabnya, produk jenama tempatan ini diperbuat daripada 100% bahan semula jadi terbaik!

Face mist ini selamat digunakan pada semua jenis kulit, termasuk untuk remaja. Beberapa faedah utama adalah menyegarkan, melembapkan, mengekalkan keseimbangan pH, mengurangkan liang-liang, dan melegakan kerengsaan ringan di muka.

Cara menggunakannya adalah mudah! Anda hanya perlu mencuci muka anda, kemudian semburkan kabus muka 2-3 kali dan tepuk sehingga ia menyerap.

Jom Baca : [Terkini] 10 Micellar Water Terbaik Wanita Malaysia

8. Miseoul Aloe Vera Face Mist

Cadangan face mist seterusnya ialah Miseoul Aloe Vera Face Mist.

Produk ini mengandungi bunga pic dan ekstrak aloe vera yang akan menghalang kulit daripada kesan buruk pencemaran. Kedua-dua bahan ini juga boleh melindungi kulit anda daripada sinaran UVA dan UVB!

Setelah disembur, wajah anda akan segera berasa lembap dan licin!

9. Eucerin Hyaluron Face Hydration Mist Spray

Cadangan face mist selanjutnya iaitu Eucerin Hyaluron Face Hydration Mist Spray.

Pada pandangan pertama, penampilan produk ini sangat berbeza dengan kabus muka umum. Kebanyakan kabus muka dibungkus dalam botol plastik.

Walau bagaimanapun, produk Eucerin Hyaluron Face Hydration Mist Spray ini dibungkus dengan elegan menggunakan botol dalam tin!

Mengapa produk ini dipanggil selamat untuk remaja? Sebabnya, face mist ini adalah vegan, bebas kekejaman, dan bebas alkohol. Produk ini juga telah diuji secara dermatologi untuk dapat menyegarkan dan melembapkan kulit.

Jika disembur di muka anda, anda akan mendapat kemasan semula jadi embun. Juga merasakan sensasi sejuk, ya. Segar!

Jom Baca : [Terkini] 10 Lip Serum Terbaik & Murah di Malaysia

10. Melvita Organic Rose Floral Water

Hampir semua kabut muka di atas datang dalam pakej kecil. Nah, jika anda mahukan kabus muka dalam pakej besar, Melvita Organic Rose Floral Water adalah untuk anda!

Menariknya, kabus muka ini berfungsi sebagai toner pada masa yang sama. Jadi, anda boleh menggunakannya sebelum menggunakan satu lagi siri penjagaan kulit.

Produk Melvita Organic Rose Floral Water ekstrak organic rose yang diproses melalui teknologi Aloe Vitalizing Energy.

Ini menjadikan face mist ini sesuai untuk remaja kerana ia ringan dan berkesan dalam melembapkan kulit!

Baca Pula

Leave a Comment