BEST 10 Senarai Facemask Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena

Bagi wanita, masker adalah seperti perkara yang tidak dapat dipisahkan lagi. Jantina yang adil mahu mempunyai kulit muka yang bersih, sihat, dan cerah.

Sekiranya wanita sudah mempunyai ini, tahap keyakinan diri akan meningkat dengan sendirinya. Ini membuatkan wanita sanggup melakukan rawatan hampir setiap hari, terutamanya menggunakan topeng muka.

Facemask sendiri dapat memberikan banyak faedah untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Seperti pemutihan, mengeluarkan bintik-bintik gelap parut jerawat, untuk menjadikan kulit lebih muda.

Nah, untuk anda yang mencari jenis masker wajah terbaik yang sesuai untuk jenis kulit anda, berikut adalah cadangan terbaik!

Senarai Facemask Terbaik di Malaysia

1. Masker Wajah Mustika Ratu

Jenama Mustika Ratu telah lama terkenal sebagai face mask terbaik di watson kerana baik untuk penjagaan muka dan badan.

Terutama bengkoang mempunyai kandungan yang baik untuk kulit. Kerana ia dipercayai menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan bersih.

Pelitup muka ini mengandungi bengkoang tambahan dan vitamin C yang berguna untuk mengetatkan kulit dan menghilangkan bintik-bintik gelap.

Harga jenama facemack terbaik di malaysia masker wajah mustika ratu ini bermula dari RM8.90 – RM18.50 sahaja.

Jom Baca : [Terkini] 10 Lip Gloss Terbaik & Berpanjangan di Malaysia

2. Ovale Facial Mask

Mask muka terbaik Ovale ini sesuai untuk jenis kulit yang rawan jerawat kerana kandungan neem dan kunyit yang dipercayai boleh membersihkan dan membantu mengawal jerawat supaya ia tidak timbul dengan mudah.

Topeng ini juga mempunyai faedah menyejukkan dan menenangkan kulit, menyerap minyak, serta memperbaiki tekstur kulit, dan menjadikan kulit kelihatan lebih cerah.

3. Krem Masker Jerawat Sariayu

Mempunyai kulit muka berminyak menjadikan jerawat lebih mudah muncul. Sebilangan besar jerawat pasti akan membuat keyakinan wanita berkurangan.

Tetapi, anda tidak perlu risau. Kerana krim mask muka terbaik di watson untuk jerawat dari Sariayu boleh membantu banyak.

Produk ini dipercayai membuat jerawat kurang terdedah kepada muncul, menyerap minyak berlebihan dan menenangkan kulit kerana jerawat.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Loose Powder Terbaik Malaysia

4. La Tulipe Face Mask

Produk sleeping mask terbaik ini bertujuan untuk jenis kulit wanita Indonesia. Masker ini dipercayai dapat menjadikan kulit lebih licin dan lebih kukuh, membantu anda sentiasa kelihatan muda.

Facemask muka La Tulipe sesuai untuk semua jenis kulit, sama ada kulit normal atau sensitif. Satu lagi kelebihan topeng ini ialah ia dapat mengurangkan minyak berlebihan yang akan menyebabkan jerawat.

5. Wardah Lightening Face Mask

Produk face mask terbaik di watson tempatan ini juga tidak kalah dengan produk import lain. Jika anda ingin mempunyai kulit yang lebih cerah, topeng ini mungkin salah satu pilihan anda.

Wardah Lightening Face Mask menggunakan bahan-bahan yang selamat supaya ia sesuai untuk semua jenis kulit. Di samping itu, harga yang lebih berpatutan tetapi berkualiti adalah salah satu tulang belakang produknya.

Jom Baca : 10 Cadangan Maskara Terbaik di Watson & Wanita Malaysia

6. Emina Masquerade Face Mask

Bukan sahaja popular dengan produk kosmetiknya, malah Emina juga mempunyai produk penjagaan kulit yang terdiri daripada pencuci muka, toner hingga masker muka.

Nama itu sudah begitu popular, jadi kualiti dan keberkesanannya tidak dapat dipersoalkan.

Emina mengeluarkan produk sheet mask terbaik di watson yang sepadan dengan jenis kulit. Terutamanya Emina Masquerade Face Mask yang mempunyai faedah menjadikan kulit lebih cerah dan licin.

7. Viva Face Mask

Produk kecantikan dari Viva telah lama terkenal dengan baik untuk kulit muka. Viva mempunyai mask muka terbaik di guardian jenis bengkoang yang terkenal untuk menjadikan kulit kelihatan lebih cerah secara semula jadi.

Bahan-bahan dari Viva juga selamat, kerana mereka menggunakan rempah biasa. Jadi topeng ini sesuai untuk semua jenis kulit.

Jom Baca : Senarai Primer Makeup Terbaik & Selamat

8. Innisfree Sheet Mask

Innisfree adalah produk sleeping mask terbaik malaysia dari Korea yang selamat dan menggunakan bahan organik. Topeng Innisfree mempunyai banyak varian seperti Pokok Teh, Strawberi, Delima, Bija, dan Mawar.

Adalah dipercayai bahawa penggunaan biasa sekali seminggu akan segera menjadikan wajah kelihatan lebih cerah, lembut dan sihat.

9. Laneige Sleeping Mask

Topeng Laneige ini digunakan pada waktu malam untuk membantu proses penjanaan semula kulit untuk menjadikannya kelihatan lebih lembut.

Masker ini sesuai untuk jenis kulit biasa. Penggunaan topeng ini boleh digunakan sebagai pengganti krim malam.

Jika digunakan dengan kerap, dipercayai bahawa kulit muka akan menjadi lebih cerah, licin, dan lembap. Anda juga akan menjadi lebih segar setiap kali anda bangun pada waktu pagi.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Double Cleanser Terbaik di Malaysia

10. Etude Sheet Mask

Topeng lembaran dari Etude Sheet Mask mempunyai pelbagai jenis yang terdiri daripada kulit yang terdedah kepada jerawat yang sesuai untuk menggunakan topeng lembaran varian minyak pokok teh dan jenis kulit kering yang sesuai untuk menggunakan varian zaitun dan lain-lain.

Topeng ini adalah dalam bentuk topeng lembaran supaya ia lebih praktikal apabila digunakan dan memudahkan anda yang ingin melakukan rawatan muka di mana sahaja dan bila-bila masa.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment