10 Cadangan Jenama Baju Kurung Paling Best di Malaysia

Admin Radarpena

Apabila tiba Aidilfitri, orang ramai akan memakai baju kurung dengan pelbagai reka bentuk dan motif. Tidak jarang, penampilan pakaian kurung menjadi simbol di Malaysia.

Di pasaran sendiri, jenama pakaian parenthetical sangat pelbagai. Kali ini, radar pen akan cuba menyediakan pilihan jenama kurungan yang boleh dipakai pada hari cuti!

1. Elrah Exclusive

Jenama baju kurung terkenal di malaysia daripada Elrah Exclusive tidak pernah berasa membosankan. Dalam kategori teratas, jenama tempatan ini berfungsi pada pelbagai model t-shirt, daripada model bersaiz besar hingga berbutang. Di samping itu, terdapat juga barisan baju flanel dengan pelbagai motif menarik.

Tidak lupa, Elrah Exclusive juga menembusi pasaran untuk pakaian kurung dengan gaya sopan tetapi masih bergaya. Dengan jalur merah jambu di sepanjang dada ke lengan, baju ini kelihatan lebih menarik perhatian dengan sentuhan santai.

Bahan kapas yang digunakan dalam pakaian kurung terlaris ini juga agak lembut dan selesa pada kulit, jadi anda tidak akan berasa gatal atau jengkel. Bukan itu sahaja, jenama kurungan lelaki ini banyak saiz supaya anda lebih bebas semasa memilih.

Jom Baca : [Terkini] Senarai Harga Upah Jahit Baju & Seluar

2. Bulan Bintang

Bulan Bintang merupakan jenama pakaian yang memfokuskan kepada jenama baju kurung di malaysia. Tidak hairanlah koleksi itu terasa lebih istimewa.

Sebabnya, bukan sahaja model itu elegan dengan identiti sulaman tersendiri yang penuh dengan butiran, bahan yang digunakan juga berkualiti premium. Adem!

Salah satu perkara yang kami cadangkan untuk dipakai pada Hari Raya Aidilfitri ialah Baju Kurung. Gabungan motif abstrak dengan warna hitam menjadikan baju Aidilfitri penjual terbaik ini kelihatan begitu elegan dan mewah.

Sementara itu, dengan bahan yang mudah diserap, badan anda tidak akan mudah berasa lembap atau basah apabila memakainya. Badan juga akan berasa ringan kerana jenama kurungan lelaki ini tidak mempunyai berat badan yang ketara.

3. AuraMen Luxe

AuraMen Luxe merupakan jenama baju kurung malaysia. Kelangsungan hidup yang panjang ini pastinya bukan tanpa sebab. Jenama baju kurung Malaysia sentiasa berminat untuk membaca trend pasaran pakaian lelaki. Semua jenis model pakaian lelaki boleh didapati dalam katalog. Kurungan tidak terkecuali.

Mengamalkan rupa tradisional, pakaian parenthetical ini sesuai digabungkan dengan pelbagai untuk menghasilkan rupa yang ringkas dan sopan secara keseluruhan.

Tanda kurung ini nipis, tetapi anda tidak akan berasa panas atau marah apabila anda memakainya. Dengan berpakaian merah gelap, anda akan kelihatan lebih berwibawa dan penuh kebajikan memakai baju kurung lelaki jenama ini.

Jom Baca : 10 Jenama Baju Terkenal Malaysia Populer Masa Kini!

4. Emmer Zecna

Emmer Zecna adalah salah satu senarai butik baju kurung online terbesar yang produknya mengedarkan sepanjang jalan ke kedai serbaneka. Pakaian kurung jenama ini sentiasa mengekalkan piawaiannya dengan menggunakan bahan terpilih berkualiti tinggi dan jahitan yang kuat dan kemas.

Apabila pakaian kurung biasanya menggunakan bahan kapas atau poliester, kurungan berikut yang dibuat oleh Emmer Zecna menggunakan bahan denim yang menjadikannya kelihatan lebih kontemporari dan bergaya. Kerana warna biru denim agak gelap, menjadikan penampilan baju koko ini kelihatan lebih segar dan baru.

Model kurta ini, yang diguna pakai oleh baju kurung penjual terbaik dengan lengan 3/4, akan menjadikan peredaran udara dalam badan anda mengalir lebih baik. Di samping itu, anda akan diberikan kebebasan untuk memilih saiz yang ada.

5. Zoe Arissa Luxe

Zoe Arissa Luxe ialah jenama baju kurung terkenal di malaysia yang koleksinya berbaloi dengan lirik anda. Barisan kurungan sejuk dan bergaya moden, sesuai untuk kontemporari. Terdapat pelbagai pilihan model, kedua-dua lengan pendek dan lengan panjang.

Bagi anda yang ingin kelihatan meriah pada hari cuti, kami mengesyorkan pakaian kurung Zoe Arissa Luxe ini dengan jalur. Anda akan melihat aksen garis hitam yang tidak teratur yang menjadikan baju ini kelihatan meriah dan berbeza daripada kebanyakan baju koko.

Plus warna putih terang, penampilan anda akan menjadi lebih bergaya serta penuh keseronokan. Bahan kapas yang digunakan juga akan mengekalkan suhu badan anda untuk terus terjaga semasa bergerak memakai baju dari jenama kurungan ini.

Jom Baca : Senarai Saiz Baju dan Cara Mengukur Saiz Baju Malaysia Terkin

6. Kurta House

Pakaian kurta House berasa lebih istimewa daripada banyak produk lain kerana mereka berkahwin dengan reka bentuk pakaian koko konvensional dengan motif yang sangat tersendiri. Selain itu, bahan yang digunakan adalah berkualiti premium dan dijahit dengan kemas.

Untuk cadangan, kurungan berwarna semula jadi yang ditutup dengan sulaman batik berbentuk seperti akar. Item penjual terbaik ini kelihatan sangat menawan dan tenang.

Bahan pakaian yang sejuk dan sejuk akan menjadikan badan anda tidak terlalu panas atau marah. Di samping itu, pakaian koko daripada baju kurung jenama ini agak mudah dicuci dan warna sedia ada tidak akan mudah pudar.

7. Maryam Maravill

Produk Maryam Maravill terkenal dengan kualitinya. Bagaimana tidak, koleksi jenama yang telah mengalami lebih daripada 40 tahun telah dieksport secara meluas ke pelbagai negara. Di Malaysia, produk Maryam Maravill juga telah menembusi gedung beli-belah.

Baju kurung ini sesuai dipakai oleh anda yang yakin dengan bentuk badan anda. Bahan kapas selesa dan lengan pendek supaya anda boleh berasa lebih sejuk dan tidak mudah berpeluh.

Di samping itu, warna bersulam yang menarik menggabungkan dengan warna putih dan kelabu untuk menjadikan penampilan anda lebih dominan.

Anda juga boleh memilih secara bebas kerana pakaian kurungan jenama ini menyediakan saiz yang agak banyak.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Seluar Jeans Lelaki Paling Best

8.  Moff Collection

Koleksi Moff menjual pelbagai jenis pakaian kurungan. Bukan sahaja reka bentuk sejuk dan bahannya premium, harga produk pakaian lelaki dari Koleksi Moff juga mesra dengan kandungan dompet.

Baju kurung ala Koleksi Moff ini yang kami cadangkan dilengkapi dengan bahan-bahan anti-haba dan agak mudah untuk menyerap peluh dari badan anda. Jahitan yang kemas dan tersembunyi akan menambah kekemasan pada penampilan anda semasa memakainya.

Warna tenang yang diberikan kepada pakaian jenama pakaian kurung ini menggambarkan kesan Islam yang santai dan kuat. Bukan itu sahaja, terdapat beberapa butang ketat supaya anda boleh bergerak dengan bebas dan tidak takut melepaskannya.

9. Songket Dunia

Bagi kategori fesyen pakaian kurung pula, Songket Dunia merupakan jenama yang tidak boleh dilepaskan untuk digembar-gemburkan. Koleksi ini lengkap dan juga mempunyai koleksi pakaian koko sejuk!

Cadangan kami untuk pakaian Koko Songket Dunia adalah elastik dan tidak mudah koyak, jadi anda tidak perlu takut menyimpannya di pelbagai tempat. Di samping itu, bahan yang digunakan juga tahan lama dan tidak menyimpan terlalu banyak bau peluh badan.

Di samping itu, warna yang diberikan juga agak terang, terang, dan tidak mudah pudar apabila dibasuh. Anda juga tidak mempunyai terlalu banyak masalah apabila memakainya kerana berat pakaian dari kurungan jenama ini ringan.

10. FashioHub.co

Jenama terakhir dalam senarai cadangan kami kali ini kembali menjadi pakar untuk fesyen kasual. FashioHub.co menawarkan pelbagai pakaian kurungan yang tidak akan gagal untuk menyokong penampilan anda dalam semua saat, termasuk Aidilfitri.

Rupanya santai tetapi masih sopan, dijamin tidak membuat anda merasa masin (pakaian yang salah) pada hari cuti. Perkara yang menyeronokkan adalah, kerana ia tidak khusus untuk kurungan, anda juga boleh memakainya pada saat-saat lain.

Motif abstrak yang dibalut dengan baju kurung berwarna coklat daripada jenama baju kurung ini boleh dipasangkan dengan pelbagai jenis seluar dan kasut. Selain itu, harganya yang agak condong tidak akan memberi tekanan terlalu banyak pada dompet anda.

Originally posted 2023-02-19 01:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment