[Terkini] 10 Jenama Kurta Lelaki Paling di Syorkan

Admin Radarpena

Bulan suci Ramadan atau bulan puasa merupakan salah satu bulan dalam takwim hijrah. Kedatangan Ramadan sentiasa dinanti-nantikan kerana hanya sekali setahun.

Bulan ini dipercayai membawa keberkatan kerana ia merupakan bulan suci bagi umat Islam. Selepas bulan Ramadan berakhir, maka datang hari yang lama ditunggu-tunggu, iaitu hari kemenangan.

Hari kemenangan ini ialah Hari Raya Aidilfitri yang biasanya disambut sekali setahun. Di Malaysia, terdapat tradisi khas untuk menyambut hari Aidilfitri ini.

Tradisi atau adat resam ialah membeli pakaian untuk digunakan apabila Aidilfitri tiba. Pakaian yang dibeli biasanya pakaian Muslim.

Terdapat begitu banyak jenama fesyen Muslim di Malaysia. Bukan sahaja untuk wanita, jenama fesyen Muslim juga menawarkan banyak fesyen lelaki Muslim.

Adakah anda ingin tahu tentang jenama fesyen lelaki Muslim terbaik dan berkualiti di Malaysia? Untuk itu, jangan ketinggalan pembentangan di bawah!

1. Samase

Cadangan pertama untuk jenama fesyen Muslim lelaki ialah Samase. Samase adalah jenama fesyen Muslim anti-arus perdana. 

Ini kerana produk yang dikeluarkan oleh Samase menyesuaikan diri dengan masa supaya mereka kelihatan kontemporari. Bukan sahaja pakaian koko, Samase juga menjual gamis dan kurta, anda tahu!

Samase menjual pakaian lelaki Muslim dari semua lapisan masyarakat, dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Pilihan motif dan warna sangat pelbagai sehingga anda boleh memilih dengan bebas mengikut citarasa anda.

Bahan-bahan yang digunakan dalam setiap produk pastinya berkualiti tinggi supaya ia tidak menyebabkan kerengsaan.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Baju Kurung Paling Best di Malaysia

2. Dian Pelangi

Mungkin anda sudah biasa dengan jenama fesyen Muslim ini. Dian Pelangi adalah salah satu jenama fesyen Muslim paling popular di Malaysia. Produk yang dijual mempunyai ciri-ciri mereka sendiri.

Bagi anda yang suka mengumpul pakaian edisi terhad, maka Dian Pelangi sesuai untuk anda. Dian Pelangi menyediakan banyak varian model dan saiz fesyen lelaki Muslim yang boleh anda sesuaikan dengan keperluan anda. Bukan sahaja untuk ibadah, fesyen Muslim eksklusif ini juga sesuai untuk majlis-majlis rasmi.

3. Rabbani

Rabbani menjadi pilihan ramai pihak apabila memilih jenama fesyen Muslim untuk digunakan apabila cuti datang. Ini kerana Rabbani sentiasa menawarkan produk berkualiti tinggi pada harga yang agak berpatutan.

Tidak menghairankan, Rabbani menjadi salah satu jenama fesyen Muslim paling terkenal di Malaysia dan yang paling boleh dipercayai.

Bukan sahaja fesyen Muslim wanita, di Rabbani terdapat juga pelbagai jenis fesyen Muslim lelaki. Dengan harga yang berpatutan ini, anda boleh mendapatkan pakaian Muslim lelaki yang berkualiti dan selesa.

Jom Baca : [Terkini] Senarai Harga Upah Jahit Baju & Seluar

4. Elzatta

Sentiasa menyesuaikan diri dengan perkembangan fesyen, dari tahun ke tahun Elzatta sentiasa mengeluarkan produk kontemporari yang bergaya. 

Itulah sebabnya fesyen Muslim lelaki Elzatta sangat sesuai untuk semua kalangan, terutama golongan muda. Dengan fesyen Muslim Elzatta, anda akan kelihatan sejuk pada hari cuti nanti.

Bukan sahaja sesuai digunakan pada bulan Ramadan atau Aidilfitri, pakaian lelaki Muslim jenama Elzatta juga sesuai digunakan setiap hari.

Bahan licin dan lembut memberikan keselesaan kepada pemakai. Anda boleh mendapatkan produk Elzatta ini dengan mudah sama ada kedai dalam talian atau luar talian.

5. Shafira

Jenama Shafira juga tidak kurang disyorkan bagi anda yang mencari pakaian Muslim lelaki untuk digunakan apabila cuti tiba. Shafira sentiasa mengeluarkan produk fesyen lelaki Muslim yang berbeza dari tahun ke tahun. Sebab itulah jenama fesyen Muslim lelaki jenama Shafira nampaknya edisi terhad.

Setiap produk yang ditawarkan dibuat menggunakan bahan kapas dan poliester terbaik supaya selesa digunakan. Harga ini tentunya bernilai kualiti dan reka bentuk eksklusif yang ditawarkannya.

Jom Baca : 10 Jenama Baju Terkenal Malaysia Populer Masa Kini!

6. J.Labella Atelier

Terkenal dengan produknya, J.Labella Atelier ternyata mempunyai produk fesyen lelaki Muslim yang tidak kurang berkualiti, anda tahu! J.Labella Atelier sentiasa menjadi pilihan terbaik di hati orang ramai. 

Banyak pilihan fesyen lelaki Islam yang ditawarkan oleh J.Labella Atelier dengan reka bentuk yang menarik dan elegan.

Diperbuat daripada kapas terpilih, fesyen Muslim lelaki jenama J.Labella Atelier mempunyai tekstur lembut pada kulit dan sejuk apabila digunakan.

Oleh itu, tidak perlu risau untuk menjadi panas apabila menggunakan pakaian Carvil Muslim untuk masa yang lama. Fesyen Muslim lelaki dari Carvil sangat sesuai untuk anda yang sering menghadiri acara keagamaan.

7. Watchout!

Seterusnya ialah jenama fesyen lelaki Muslim Watchout! Jenama pakaian ini terkenal dengan produk yang ringkas dan kasual supaya ia sesuai untuk kegunaan harian. Pelbagai jenis pakaian dengan reka bentuk bergaya dijual di Watchout, salah satunya ialah fesyen Muslim lelaki.

Terdapat begitu banyak pilihan jenis pakaian lelaki Muslim yang dijual di Watchout, salah satunya ialah Short Sleeve Muslim Wear. 

Warna yang diberikan kepada setiap produk adalah warna semula jadi supaya mereka kelihatan lebih santai. Bahan kapas yang berkualiti juga menjadikan produk fesyen Muslim Watchout sangat lembut dan anti-tegar.

Jom Baca : Senarai Saiz Baju dan Cara Mengukur Saiz Baju Malaysia Terkin

8. Zayidan

Fesyen Muslim lelaki jenama Zayidan juga tidak kurang berbaloi untuk anda miliki dan gunakan. Sebabnya, jenama Muslim ini adalah jenama tempatan dengan kualiti yang tidak dapat dipersoalkan.

Jenama ini menawarkan produk fesyen Muslim dengan warna-warna tenang dan reka bentuk yang ringkas. Ia sesuai untuk anda yang suka berpakaian ringkas dan kasual.

Walaupun reka bentuknya agak ringkas, produk dari Zayidan ini masih kelihatan bergaya apabila digunakan. Pelbagai jenis produk dibezakan menggunakan nama Islam seperti Shiddiq, Nazeef, Mirza, dan Hanafi.

9. Baverre

Seterusnya ialah Baverre, yang menjual pelbagai jenis fesyen Muslim lelaki berkualiti tinggi. Baverre sentiasa memberikan reka bentuk yang ringkas tetapi kelihatan dashing apabila dipakai. Di samping itu, Baverre juga menggunakan pilihan warna yang sesuai dan bebas untuk dicampur dan dipadankan.

Fesyen Muslim jenama Baverre juga dibuat menggunakan kapas berkualiti. Ini sudah tentu supaya pelanggan dapat merasa puas dengan produk yang dijual oleh Baverre. Harga yang ditawarkan oleh Baverre juga agak mesra poket untuk setiap produknya.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Seluar Jeans Lelaki Paling Best

10. Zoya

Cadangan jenama fesyen Muslim lelaki terbaik terakhir ialah Zoya. Hampir semua orang sudah biasa dengan jenama fesyen Muslim ini yang telah ditubuhkan sejak tahun 2005.

Seiring dengan zaman, Zoya sentiasa berinovasi untuk mempersembahkan produk baru, salah satunya ialah fesyen Muslim lelaki.

Produk fesyen lelaki Muslim dari Zoya cukup terkenal di kalangan orang ramai. Antara jenis yang paling terkenal termasuk Omar, Alteza, Rafael, dan Haikal.

Fesyen Muslim Zoya dihasilkan dengan bahan terbaik, iaitu campuran sutera, kapas, dan gentian sintetik untuk memberikan kualiti terbaik kepada pengguna.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment