[Terkini] 9 Cadangan Nipple Cream Terbaik & Selamat

Admin Radarpena April 4, 2023

Sebelum membentangkan pelbagai jenama krim puting dalam artikel ini, kami telah menjalankan pelbagai penyelidikan untuk mengetahui keselamatan, kesediaan produk ini di pasaran, dan sudah mempunyai permit pengedaran dari KKM.

Di samping itu, krim puting juga harus dapat mengurangkan kesakitan dan memberikan kelembapan untuk menyembuhkan atau mencegah masalah puting.

Dengan melakukan ini, kami ingin memastikan produk yang kami cadangkan mudah dicari di kedai dalam talian. Kami juga memastikan jenama ini bebas daripada paraben supaya ia selamat untuk ibu dan bayi.

1. Mama’s Choice Intensive Nipple Cream

Diperbuat daripada ekstrak sawit kurma, mentega shea, dan minyak kelapa, Mama’s Choice Intensive Nipple Cream berkesan dalam menenangkan, melembutkan, dan menghidratkan kulit bermasalah dari penyusuan langsung dan mengepam.

Krim ini telah diuji secara dermatologi dan hypoallergenic jadi ia selamat untuk kulit sensitif.

Di samping itu, anda tidak perlu membilas produk ini apabila anda ingin menyusukan anak kerana Mama’s Choice menggunakan bahan gred makanan semula jadi yang tidak membahayakan bayi jika ditelan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Hand Sanitizer Yang Bagus & Selamat

2. Dr.isla Intensive Nipple Cream

Dr. isla Intensive Nipple Cream adalah salap yang dirumus untuk melindungi dan menguatkan puting payudara daripada kesakitan semasa menyusu. Salap ini juga memainkan peranan dalam melegakan kerengsaan.

Diperbuat daripada 95% bahan organik dan tanpa bahan kimia berbahaya, Dr.isla Intensive Nipple Cream didakwa kekal selamat jika ditelan oleh bayi.

Berbanding dengan krim puting lain, Dr.isla Intensive Nipple Cream mempunyai pembungkusan ergonomik supaya anda tidak perlu risau tentang kebocoran.

3. RtopR Mango Sexy Buttock Enhancement Cream

Rasa sakit puting dan kering? Tidak perlu risau kerana RtopR Mango mampu melegakannya.

Krim lanolin gred perubatan ini juga boleh melembapkan pelbagai bidang kulit kering, seperti bibir pecah, tangan, siku dan tumit.

RtopR Cream telah diuji secara dermatologi, tidak menyebabkan alahan, dan sesuai untuk kulit sensitif.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Bengkung Terbaik & Selamat di Malaysia

4. Laneige Radian-C Cream Set

Krim ini telah diuji secara klinikal untuk selamat untuk melindungi dan memulihkan kawasan puting sensitif atau lelasan akibat penyusuan susu ibu.

Krim puting vegan ini tidak mengandungi lanolin, alkohol, paraben, wangian, dan pewarna supaya ia tidak mengotorkan pakaian.

5. Medela Purelan Lanolin Nipple Cream

Mengandungi 100% lanolin, krim ini berkesan untuk membantu menyuburkan, melindungi, dan melembapkan puting.

Medela Purelan Lanolin Nipple Cream juga boleh digunakan pada bayi yang mengalami keadaan kulit kering.

Tanpa wangian dan pewarna, krim ini telah diuji secara dermatologi agar sesuai untuk kulit sensitif.

Jom Baca : 10 Jenama Mandian Bayi Terbaik, Murah & Selamat Malaysia

6. BIOAQUA Nenhong Pink Magic Cream Private Part Nipple

Bukan sahaja menggunakan Lanolin, Bioaqua mengandungi Antioksidan (Tocopherol) yang memberikan kelembapan kepada kulit kering atau retak.

Krim mempunyai tekstur tebal telus dan tidak mempunyai bau pedas. Krim puting ini telah disahkan bebas daripada petroleum, paraben, pengawet, dan wangian.

7. Boboduck 100% Lanolin Nipple Cream Fast Relief

Seperti krim puting lain, produk dari Lanolin Nipple Cream ini boleh menenangkan dan melembapkan puting retak, serta membantu menjana semula tisu yang rosak.

Kejururawatan Balm yang hypoallergenic ni telah dirumus dengan bahan-bahan semulajadi, seperti minyak argan dan mentega shea, jadi ia selamat apabila ditelan oleh bayi semasa menyusu.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Pampers Terbaik & Selamat untuk Bayi

8. Lansinoh HPA Lanolin Nipple Cream for Sore & Cracked Nipples

Lansinoh Nipple Cream boleh digunakan oleh ibu-ibu yang menyusu yang mengalami sakit puting, seperti luka atau melecet.

Krim ini juga boleh digunakan semasa kehamilan untuk mengurangkan kekeringan dan menjaga kulit lembut dan lembut.

Lansinoh menggunakan 100% lanolin tulen yang hypoallergenic, tanpa pengawet, paraben, atau wangian. Ini menjadikan Lansinoh tidak perlu bilas apabila dia mahu menyusu.

Selain menggunakannya pada puting, Lansinoh juga bagus untuk bibir kering, siku, tumit, dan kawasan lain.

9. Cucciolo Mamy Soothing Nipple Cream (50ml)

Mengandungi provitamin B5 (D-panthenol), Vitamin E, dan minyak zaitun, Pure Mom Nipple Cream berfungsi untuk mengatasi dan mencegah luka, serta menyuburkan dan melindungi puting susu semasa menyusu.

Tanpa lanolin dan wangian tiruan, produk ini selamat untuk ibu dan bayi kerana ia diperbuat daripada bahan semula jadi yang selamat jika ditelan.

Leave a Comment

Artikel Terkait