[Terkini] 8 Cadangan Maternity Pad Terbaik & Selamat

Admin Radarpena

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, semasa puerperium jumlah darah yang keluar akan lebih banyak daripada semasa haid. Di samping itu, tempoh masa juga lebih lama daripada haid.

Oleh itu, agar anda dapat mengelakkan risiko kebocoran, jangkitan dan ketidakselesaan, anda perlu memilih persalinan bersalin yang betul.

Salah satu perkara yang perlu diberi keutamaan ialah bahan berpakaian. Pilih pad yang tebal dalam bahan dan mampu menyerap cecair dengan cepat.

Juga perhatikan kandungan pembungkusan dan harga, kerana pad bersalin akan menjadi banyak kegunaan anda, terutamanya pada puerperium awal. Dalam tempoh ini, jumlah darah yang keluar akan lebih daripada selepas itu.

Akhir sekali, perhatikan juga sama ada bahan persalinan sepadan dengan kulit di sekitar organ intim.

Terdapat sesetengah wanita yang kulitnya sangat sensitif, jadi memilih tuala wanita mestilah sesuai.

1. Pureen Madame Maternity Pads 

Pureen Madame Maternity Pads mempunyai reka bentuk pembungkusan tersendiri dengan warna merah jambu.

Pakaian ini juga direka untuk digunakan selepas bersalin, kerana ia mempunyai ‘penyerapan maksimum’ yang cepat menyerap cecair dan memastikan kawasan organ intim kering.

Peredaran udara dikekalkan, jadi anda mengelakkan risiko jangkitan. Pelekat pada Pad Bersalin Dacco menjadikan pad ini tidak mudah beralih dan mengelakkan risiko kebocoran. Panjang pakaian bersalin ini adalah kira-kira 45 cm.

Jom Baca : 13 Senarai Susu Untuk Ibu Mengandung Terbaik dan Murah!

2. KASUMI Pad

Pilihan pad bersalin yang mempunyai reka bentuk pembungkusan klasik dalam warna merah jambu dan putih ialah Kasumi Pad.

Mempunyai panjang kira-kira 37.5 cm, pakaian ini dapat mengelakkan kebocoran semasa puerperium.

3. AUTUMNZ – Premium Plus Maternity Pads

Walaupun ia mempunyai reka bentuk pembungkusan klasik juga dengan warna merah jambu dan putih, pad bersalin Autumns-Premium Plus agak kegemaran anda semasa puerperium.

Persalinan ini mempunyai gel ultra yang mampu menyerap cecair lebih cepat.

Walau bagaimanapun, jangan lupa untuk sentiasa menukar pad dengan kerap semasa puerperium supaya anda mengelakkan jangkitan.

Jom Baca : Cukup 2 Bag, Cara Packing Baju Baby, Ibu & Suami ke Hospital!

4. Libresse Panties Maximum Security 2s

Salah satu pilihan pad bersalin yang anda boleh pilih ialah Libresse Panties Maximum Security 2s.

Datang dengan reka bentuk pembungkusan yang menarik yang mempunyai gambar bunga, Libresse Panties Maximum Security 2s boleh didapati dalam dua saiz pembungkusan: 10 kandungan dan 20 pad.

Pad bersalin Libresse Panties Maximum Security 2s mempunyai panjang pad 45 cm, jadi ia sangat sesuai untuk digunakan untuk mengiringi puerperium anda.

Pembalut ini juga dibuat mampu mengikuti bentuk badan, jadi ia sangat mudah digunakan dan tidak menimbulkan jangkitan kawasan organ intim selepas melahirkan anak.

Pad ini selesa dan sesuai untuk digunakan oleh ibu selepas bersalin kerana ia lebih lembut, lebih panjang, dan membuat bahagian sensitif bernafas.

Ini kerana pad menggunakan kapas organik lembut dan bahan semula jadi diambil dengan teliti di persekitaran.

5. Kaili Maternity Pads

Selain itu, anda boleh menggunakan pad bersalin daripada Kaili Maternity Pads. Pembalut bersalin ini mempunyai tekstur lembut dan selamat digunakan tanpa risiko kerengsaan pada luka terbuka.

Ia mempunyai kapasiti penyerapan yang cepat supaya ia tidak membuat koagulate cecair puerperal.

Terdapat sistem pencegahan kebocoran yang luas walaupun anda bergolek pada waktu malam dengan kalis air di permukaan mencegah kebocoran.

Pita pelekat panjang yang selamat dari depan ke belakang sesuai untuk anda yang mempunyai banyak aktiviti selepas melahirkan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Hand Sanitizer Yang Bagus & Selamat

6. Intimate Maternity Loop Pads

Pembungkusan Intimate Maternity Loop Pads lembut dan warnanya kebanyakannya putih dan ungu.

Walau bagaimanapun, pakaian bersalin ini didakwa dapat menyerap banyak cecair dalam masa yang lebih cepat. Anda masih boleh selesa menggunakannya semasa puerperium.

Pad Sofie Mternity adalah kira-kira 37 cm panjang, dilengkapi dengan visor supaya cecair tidak mudah bocor ke sisi.

Walau bagaimanapun, kerana saiznya tidak terlalu panjang, anda harus menggunakannya apabila darah puerperal yang keluar tidak terlalu banyak.

7. MIKUBI Maternity Pads

Dengan sayap pelindung, tidak khusus untuk ibu melahirkan anak. Walau bagaimanapun, pakaian ini mempunyai saiz yang cukup panjang sehingga dapat memegang cecair puerperal dengan baik.

Pakaian malam ini dilengkapi dengan teras penyerap segera, mampu mengunci cecair dan bekuan maksimum, perlindungan semasa tidur supaya ia bebas kebocoran sehingga 10 jam.

Pengawal belakang yang luas dan fleksibel Flexi Fit Technology mengikuti bentuk dan gerak isyarat tanpa sebarang jurang, mencegah kebocoran dalam mana-mana kedudukan tidur atau anda juga boleh memilih pad ini selepas puerperium.

Dengan sayap pelindung, ia menghalang pakaian daripada beralih dan tidak merebak di permukaan.

8. Morinz Softex Maternity Postpartum Maternity Pads

Persalinan untuk puerperium yang boleh anda gunakan ialah Morinz Softex Maternity Postpartum Maternity Pads.

Softex maternity pads terbaik yang mempunyai bentuk seperti bikini. Bentuknya nipis, jadi ia tidak mudah panas untuk kegunaan harian. Pembalut ini bebas klorin dan anti-perengsa.

Pad ini adalah dalam bentuk seluar supaya ia sangat praktikal apabila digunakan dan dapat memegang cecair semasa puerperium.

Oleh itu, beberapa maklumat mengenai cara memilih dan cadangan untuk jenama tuala wanita bersalin yang boleh dipilih oleh anda untuk puerperium. Manakah jenama pilihan anda?

Baca Pula

Tags

Leave a Comment