[Terkini] 10 Cadangan Jenama Kasut Lelaki Paling di Syorkan

Istinganah Pai

Bercakap tentang kasut, tentu saja, anda juga tahu bahawa sehingga kini terdapat banyak jenama produk kasut di pasaran. Mungkin sebahagian daripada mereka termasuk dalam kategori jenama kasut berjenama.

Walaupun ia mempunyai fungsi yang sama apabila digunakan. Sesetengah orang memilih untuk menggunakan jenama kasut berjenama untuk menyokong kesan elegan penampilan mereka. Jika anda masih hanya mengenali satu atau dua jenama kasut berjenama di pasaran hari ini.

Kemudian penjelasan dalam artikel ini sangat sesuai untuk anda baca. Kerana artikel ini akan menyemak cadangan untuk beberapa jenama kasut berjenama yang boleh anda pilih. Apakah cadangan untuk jenama kasut berjenama? Inilah penjelasan penuh.

1. Kasut Lelaki Converse

Converse adalah salah satu jenama kasut yang masih begitu popular hari ini. Terutama bagi golongan muda, nampaknya membuat kasut dengan jenama Converse adalah pilihan yang mesti mereka miliki.

Converse Chuck Taylor All-Stars adalah satu jenis kasut Converse yang dipilih secara meluas, terutamanya untuk golongan muda. Mempunyai model mudah tidak menjadikan Converse kosong pengguna.

Ia adalah tepat dari sisi ringkas yang dipaparkan oleh kasut jenama Converse seperti jenis Chuck Taylor All-Stars yang menjadikannya tetap mendapat permintaan yang tinggi hingga ke hari ini.

Jom Baca : [Terkini] 10 Jenama Kasut Futsal Terbaik di Malaysia

2. Kasut Lelaki Adidas

Jika anda bertanya tentang jenama kasut sukan, yang sehingga kini masih sesak dengan peminat. Jadi jenama Adidas adalah salah satu daripada banyak jenama kasut kulit lelaki yang mempunyai ramai peminat. Malah dilaporkan bahawa Adidas Stan Smith adalah salah satu kasut legenda.

Reka bentuk asal yang ditawarkan oleh kasut terkini dapat menjadikannya lebih dikenali dan juga digunakan sebagai pilihan. Berbanding dengan jenama kasut lain, boleh dikatakan bahawa jenama Adidas memberikan harga tawaran yang agak mahal.

Walaupun begitu, Adidas sentiasa menjadi pilihan ramai orang. Sebagai tambahan kepada faktor reka bentuk asal yang berbeza daripada jenama kasut lain. Adidas juga menawarkan kemudahan daripada produk yang mereka pasarkan.

3. Kasut Lelaki Vans

Seterusnya ialah kasut jenama vans. Hampir semua orang tahu jenama Vans. Sehingga kini, kasut Vans masih terus digunakan secara meluas sebagai pilihan.

Mempunyai model yang berbeza daripada jenama lain menjadikan jenama kasut lelaki terkenal di malaysia Vans sentiasa kelihatan menarik apabila digunakan.

Checkerboard Slip On adalah satu jenis kasut Vans yang sehingga baru-baru ini sangat popular. Mempunyai slip pada bentuk dengan reka bentuk yang ringkas menjadikan kasut Checkerboard Slip On sentiasa sesuai untuk mana-mana pakaian.

Di samping itu, terdapat juga Vans Old Skool yang tidak kurang popular daripada jenis Van yang lain. Bagi golongan muda, menggunakan kasut Vans Old Skool boleh menjadikannya kelihatan berbeza.

Terdapat juga kasut Vans Authentic yang terus menjadi pilihan ramai orang. Bermula dari pelajar sekolah, pemuzik dan skaters sering menggunakan Vans Authentic sebagai tulang belakang mereka.

Jom Baca : 10 Cadangan Kasut Bola Terbaik dan Harganya

4. Kasut Lelaki Reebok

Reebok adalah salah satu kasut yang boleh anda pilih. Reebok Classic adalah satu jenis kasut dari Reebok yang boleh dikatakan dapat memberikan keselesaan maksimum apabila digunakan.

Mempunyai warna hitam penuh menjadikan Reebok Classic boleh digunakan sebagai kasut sekolah. Di samping itu, kasut hitam penuh ini juga sesuai untuk aktiviti harian di luar sekolah. Tidak hairanlah bahawa sehingga kini Reebok Classic sentiasa boleh menjadi pilihan ramai orang.

Kemudian terdapat juga jenis Reebok Aztec yang sangat sesuai untuk aktiviti sukan seperti berlari. Ciri-ciri Reebok Aztrec adalah tidak simetri dan tapak luar diperbuat daripada getah berlian stud.

Menariknya, pada masa ini terdapat Reebok Aztec terkini yang mempunyai bentuk yang tidak jauh berbeza dengan pendahulunya.

5. Kasut Lelaki Nike

Sehingga kini, Nike telah menjadi salah satu jenama kasut berjenama yang sering digunakan sebagai pilihan ramai orang.

Seperti Nike Air Rift yang dihasilkan pada tahun 1996, masih terdapat ramai peminat. Mempunyai bentuk yang hampir sama dengan kasut ninja, Nike Air Rift juga sering dirujuk dengan nama kasut ninja.

Boleh dikatakan bahawa kelebihan kasut jenama skechers Nike Air Rift terletak pada fleksibiliti dan model terbuka mereka. Jika anda menggunakan kasut Nike Air Rift. Kemudian anda tidak perlu menggunakan stokin sebagai pelengkap.

Kerana Nike Air Rift begitu menonjol tanpa memerlukan stokin tambahan. Walaupun anda tidak menggunakan stokin, Nike Air Rift sentiasa dapat memberikan rasa selesa apabila digunakan.

Jom Baca : 10 Cadangan Kasut Running Terbaik & Selesa Malaysia

6. Kasut Lelaki New Balance

Terdapat juga jenama kasut New Balance yang begitu mudah didapati di pasaran hari ini. NB 247 ialah sejenis kasut yang dihasilkan oleh New Balance.

Pada dasarnya NB 247 tidak dibuat untuk sukan tetapi untuk tujuan melepak. Walaupun dari segi reka bentuk, NB 247 kelihatan begitu minimalis.

Tetapi model NB 247 masih sangat futuristik. Apabila anda menggunakan NB 247, bukan sahaja ia akan kelihatan sejuk, tetapi anda juga akan kelihatan begitu sporty.

Terdapat banyak warna NB 247 yang boleh anda pilih. Bermula dari warna biru muda, hitam hingga coklat.

7. Kasut Lelaki Diadora

Seterusnya ialah Diadora yang boleh anda buat pilihan jenama kasut. Sehingga kini, Diadora sentiasa memberikan inovasi terbaik dalam menghasilkan kasut. Satu jenis kasut dari Diadora yang terus sesak di pasaran ialah Diadora N9000 H Ita Design.

Diadora N9000 H Ita Design dibuat terus di kilang Diadora yang terletak di Itali. Di samping itu, jenama kasut sneakers Diadora N9000 H Ita Design juga menawarkan empat pilihan warna seperti putih, hitam, gabungan hitam dengan Ferrari Italia merah dan terdapat juga warna biru denim yang digabungkan dengan putih berbisik.

Diadora N9000 H Ita Design sangat sesuai untuk semua orang, baik lelaki dan wanita. Jadi bagi anda yang ingin kelihatan berbeza, anda benar-benar boleh menggunakan kasut Diadora N9000 H Ita Design.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kasut Hiking Terbaik & Berkualiti Tinggi

8. Kasut Lelaki Puma

Bagi anda yang suka membeli kasut, tentu saja, anda sudah biasa dengan jenama kasut Puma. Ya, sehingga kini Puma sentiasa menjadi pilihan ramai orang apabila mereka ingin mempunyai kasut berkualiti tinggi.

Suede Classic All Black adalah satu jenis kasut puma yang sentiasa dicari oleh kebanyakan orang. Salah satu ciri yang paling ketara dari jenama kasut lelaki di malaysia Suede Classic All Black ialah lengkung jalur putih panjang di sisi kasut ke tumit.

9. Kasut Lelaki Dragonfly

Terdapat juga kasut dengan jenama Dragonfly yang boleh anda buat kasut retro. Dragonfly sering dirujuk sebagai kasut dragonfly. Jika anda melihatnya sekilas, mungkin anda akan merasakan bahawa Dragonfly dengan Kodachi mempunyai model yang sama.

Ini kerana tiga barisan ikonik yang dibawa oleh kedua-dua jenama kasut itu. Tetapi jika anda melihatnya dengan teliti, kedua-duanya mempunyai perbezaan. Bentuk jari kaki kasut Dragonfly kelihatan lebih rata berbanding kasut Kodachi.

Di samping itu, dari segi keselesaan, dilaporkan ramai orang berfikir bahawa kasut Dragonfly lebih selesa daripada Kodachi. Tetapi setiap orang mempunyai rasa selesa yang berbeza.

Sudah tentu, jika anda ingin mengetahui betapa selesanya kasut jenama Dragonfly ini, anda boleh mencubanya dengan segera, anda tahu.

Jom Baca : TOP 10 Jenama Kasut Wanita Terbaik dan Berkualiti!

10. Kasut Lelaki Fila

Boleh dikatakan bahawa kasut dengan jenama Fila pernah digunakan secara meluas sebagai pilihan rakyat Indonesia pada masa mereka kerana harganya sangat berpatutan seperti kasut sukan. Walaupun begitu, sehingga kini kasut Fila masih mendapat permintaan ramai orang.

Seiring berjalannya waktu, Fila tidak hanya mengeluarkan siri terbaru pada kasut. Bagaimanapun, daripada jaket hingga beg pinggang, jenama Fila terus mendapat sambutan positif daripada orang ramai.

Di kedai dalam talian itu sendiri kasut fila siri lama mendapat harga yang agak berpatutan di dalam poket. Jika anda ingin menceritakan tentang siri lama kasut Fila. Anda benar-benar boleh cuba mendapatkan siri lama kasut Fila.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment