10 Cadangan Jenama Pendrive Paling Best di Malaysia

Istinganah Pai

Merancang untuk membeli pendrive? Anda harus terlebih dahulu menyemak senarai jenama pemacu kilat terbaik yang disyorkan oleh Carisinyal di sini.

Sebabnya, pendrive dengan kualiti yang baik tidak akan mudah rosak dan lebih tahan lama.

Walaupun harganya terasa mahal, produk kilat berkualiti di bawah boleh sangat membantu untuk keperluan anda.

Senarai di bawah dikuasai oleh jenama terkenal yang telah lama malang di pasaran.

Mereka semua menawarkan ciri terbaik untuk produk yang dikeluarkan. Tidak sabar untuk membeli? Mari kita baca artikel di bawah.

1. SanDisk Extreme Pro USB 3.1

Ingin mengalami prestasi SSD yang sangat pantas dalam pendrive? Anda boleh mengalami perkara seperti ini, salah satunya adalah dalam SanDisk Extreme Pro USB 3.1.

Pendrive ini mampu memberikan prestasi yang sangat pantas dan kukuh, dengan kelajuan membaca data sehingga 420 MB sesaat dan kelajuan penulisan sehingga 380 MB sesaat.

Prestasi hebat SanDisk Extreme Pro USB 3.1 membolehkan anda memindahkan filem 4K penuh ke dalam pendrive dalam masa kurang dari 15 saat atau 1000 foto dalam masa kurang dari 25 saat!

Tidak pantas, anda juga boleh menyimpan fail peribadi peribadi peribadi dengan perlindungan kata laluan dan penyulitan fail 128-bit menggunakan perisian SanDisk SecureAccess terbina dalam.

Dari segi penampilan, SanDisk Extreme Pro dilengkapi dengan kes aluminium yang bukan sahaja elegan, tetapi juga kukuh dan melindungi pemacu kilat daripada penggunaan dan kesan harian.

Produk ini sudah membawa teknologi USB 3.1, tetapi anda masih boleh menggunakannya pada peranti yang menyokong USB 2.0 atau 3.0.

Jom Baca : [Terkini] 10 Laptop Gaming Terbaik & Berkualiti di Malaysia

2. Kingston Flash Drive DataTraveler Kyson

Antara muka USB 3.2 yang digunakan oleh Kingston DataTraveler Flash Drive kyson menjadikannya mampu menyampaikan kelajuan pemindahan pantas blazing, sehingga 200 MB sesaat dibaca dan 60 MB sesaat tulis (kelajuan tulis tertinggi hanya untuk varian 128 GB dan 256 GB).

Dengan kelajuan ini, anda boleh memindahkan fail dengan cepat dan mudah.

Kingston DataTraveler Kyson Flash Drive dilengkapi dengan reka bentuk tanpa penutup untuk mengelakkannya daripada hilang, sarung logam yang menjadikannya kukuh dan tahan lama, dan penyangkut berfungsi yang memudahkan untuk membawa ke mana sahaja anda pergi.

Sebagai tambahan kepada varian 128 GB dan 256 GB (tertinggi), pendrive ini juga boleh didapati dalam varian 32 GB dan 64 GB.

3. Transcend JetFlash 920

Transcend JetFlash 920 juga mampu menyampaikan kelajuan pemindahan pantas dengan antara muka USB 3.2 Gen1.

Dengan kelajuan membaca sehingga 420 MB sesaat dan kelajuan tulis sehingga 400 MB sesaat, Transcend JetFlash 920 membolehkan anda memindahkan fail 4 GB ke pemacu dalam masa kurang dari 15 saat.

Untuk kemudahan dan keselamatan penggunaan harian, Transcend JetFlash 920 dibina dengan ketahanan yang tinggi yang mempunyai 10 kali ganda hayat USB TLC biasa.

Produk ini mempunyai perumahan logam aluminium dengan salutan sandblast yang kukuh dan langsing, jadi ia boleh menjadi integriti data di dalamnya.

Transcend JetFlash 920 boleh didapati dalam tiga kapasiti, iaitu 128 GB, 256 GB, dan 512 GB.

Jom Baca : 10 Jenama Laptop Terbaik Murah dan Berkualiti!

4. Kingston Flash Drive DataTraveler Elite G2

Salah satu ciri utama Kingston DataTraveler Elite G2 Flash Drive ialah sarung logam kalis air dan tahan hentaman, jadi anda tidak perlu risau untuk membawa data ke mana-mana sahaja. Pendrive ini juga mempunyai tudung boleh tanggal serta penunjuk status LED.

Kingston DataTraveler Elite G2 Flash Drive menggunakan antara muka USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) dan mempunyai prestasi cemerlang untuk menjimatkan masa apabila memindahkan video, foto dan fail besar lain.

DataTraveler Elite G2 mampu menyampaikan kelajuan membaca sehingga 180 MB sesaat dan kelajuan tulis sehingga 70 MB sesaat.

5. SanDisk Ultra Fit USB 3.1

Reka bentuk padat dan anggun adalah salah satu kelebihan SanDisk Ultra Fit USB 3.1. Dengan kelajuan membaca yang mencapai 130 MB sesaat, pendrive ini dapat memindahkan data dengan cepat.

Walaupun kelajuan penulisan SanDisk Ultra Fit USB 3.1 adalah 15 kali lebih pantas daripada pemacu kilat USB 2.0 standard. Flasdisk ini serasi dengan port USB 2.0 dan USB 3.0.

Satu lagi ciri SanDisk Ultra Fit USB 3.1 ialah anda boleh membuat folder peribadi di dalamnya dengan bantuan perisian SanDisk SecureAccess.

Jadi, fail penting anda boleh disulitkan dan dilindungi di dalamnya. Saiz SanDisk Ultra Fit USB 3.1 berkisar antara 16GB hingga 512GB.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Tablet Murah Terbaik di Malaysia

6. Kingston Flash Disk DataTraveler G4

Salah satu kemuncak Kingston Flash Disk DataTraveler G4 ialah reka bentuknya yang berwarna-warni berdasarkan kapasiti.

Jika kebanyakan pemacu kilat dalam senarai ini mempunyai warna gelap, DataTraveler G4 ini kelihatan lebih mudah dengan warna putih yang menyampaikan estetika minimalis dan bersih dengan kualiti moden.

Kingston Flash Disk DataTraveler G4 mempunyai USB 3.0 untuk memindahkan muzik, video dan lebih cepat dan mudah.

Pendrive ini mempunyai cangkuk berwarna sebagai rantai kunci dan penutup berguna untuk melindungi palam USB dan data.

DataTraveler G4 boleh didapati dalam tiga saiz: 32 GB, 64 GB dan 128 GB.

7. Corsair Flash Survivor Stealth USB 3.0

Salah satu perkara hebat mengenai Corsair Flash Survivor Stealth USB 3.0 ialah keselamatan gaya tentera.

Kilat ini mempunyai perumahan aluminium anodized gred pesawat yang kalis air sehingga 200 meter, tahan getaran, dan kalis kejutan.

Ini adalah tahap keliatan yang tinggi untuk pendrive, jadi keselamatan data di dalamnya dijamin.

Bukan sahaja berkuasa, Corsair Flash Survivor Stealth USB 3.0 juga mempunyai bentuk inovatif dengan warna hitam dashing.

Menggunakan antara muka USB 3.0, Corsair Flash Survivor Stealth mampu menyampaikan kelajuan membaca sehingga empat kali lebih pantas daripada USB 2.0 standard. Di samping itu, pendrive ini juga serasi dengan USB 2.0.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Keyboard Gamer Terbaik Wajib Dimiliki

8. Kingston Flash Disk DataTraveler 100 G3

Kingston DataTraveler 100 G3 Flash Disk mempunyai reka bentuk moden yang anggun dengan antara muka USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0).

Pendrive ini menawarkan kelajuan baca sehingga 100 MB sesaat untuk varian 32 GB dan 64 GB dan sehingga 130 MB untuk varian 128 GB dan 256 GB.

Reka bentuk badan hitam dengan penutup boleh beralih sudah cukup untuk memberikan kesan yang kukuh dan tahan lama.

9. SanDisk Cruzer Glide 3.0

SanDisk Cruzer Glide 3.0 boleh didapati dalam kapasiti 16GB, 32GB, 64GB, 128GB dan 256GB.

Seperti namanya, SanDisk Cruzer Glide 3.0 menggunakan antara muka USB 3.0 yang kelajuan pemindahannya lebih dipercayai daripada USB 2.0 biasa.

Pendrive ini mempunyai penyambung yang boleh ditarik balik dan mudah digunakan dan menyokong perisian SanDisk SecureAccess untuk melindungi kerahsiaan data di atasnya.

Jom Baca : [Best] 10 Senarai External Hard Disk Terbaik Malaysia

10. Sandisk OTG 2 in 1 Micro USB Flash Drive 2.0

Sandisk OTG 2 in 1 Micro USB Flash Drive 2.0 juga mampu menyediakan kelajuan pemindahan data PC SSD.

Tidak seperti peranti flash secara umum, Sandisk OTG 2 in 1 Micro USB Flash Drive 2.0 juga mempunyai prestasi pantas dalam menghantar fail besar, kecil atau di antara.

Dalam erti kata lain, kilat ini boleh berfungsi secara konsisten (bukan sahaja pantas apabila menghantar fail dengan saiz yang kecil).

Baca Pula

Tags

Leave a Comment