[Terkini] 10 Cadangan Tablet Murah Terbaik di Malaysia

Admin Radarpena February 5, 2023

Sehingga kini, masih ramai orang yang menggunakan tablet untuk membantu mereka bekerja.

Sebabnya ialah mudah dibawa ke mana-mana dan muat di dalam beg. Tetapi adakah anda sudah tahu cadangan tablet untuk kerja terbaik?

Bukan sahaja untuk kerja, tablet yang disyorkan ini juga boleh untuk hiburan, anda tahu. Reka bentuk minimalisnya membuatkan ramai orang masih mengintai alat yang satu ini.

Nah, artikel ini akan memberikan cadangan untuk tablet 2023 yang boleh anda gunakan untuk kerja, hiburan, dan mencipta kandungan. Lihat butiran di bawah.

1. Samsung Galaxy Tab A8 10.5

Tablet terbaik untuk kerja disyorkan ialah Samsung Galaxy Tab A8 10.5. Baru sahaja dikeluarkan pada awal tahun ini, tablet ini mempunyai skrin 10.5 inci dengan konfigurasi chipset Unisoc Tiger T618. Tablet ini juga boleh digunakan untuk kerja, anda tahu.

Bukan itu sahaja, Samsung menyediakan sehingga 4GB RAM untuk cadangan tablet ini.

Kapasiti memori dalaman juga mencapai 128GB, dengan resolusi kamera hadapan 5MP dan kamera belakang 8MP. Sesuai sebagai medium pembelajaran dan hiburan.

Jom Baca : 10 Jenama Cable USB iPhone dan Android Terbaik

2. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Cadangan tablet 2023 seterusnya masih daripada Samsung, iaitu Galaxy Tab S8 Ultra. Satu tablet ini dikatakan sebagai tablet Android terbaik buat masa ini.

Kelebihan produk ini ialah ia boleh digunakan untuk kerja, bermain permainan, dan juga membuat kandungan profesional.

Di samping itu, tablet terbaik 2022 ini juga didakwa dapat menggantikan fungsi komputer riba untuk membantu anda bekerja.

Kerana, tablet ini disokong oleh chipset Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 dan 16GB RAM. Bagaimana? Adakah anda berminat dengan tablet ini?

3. Xiaomi Mi Pad 5

Seterusnya terdapat tablet terbaik 2021 Malaysia Xiaomi Mi Pad 5. Tablet ini hanya dikeluarkan pada akhir tahun 2021 dan langsung popular di kalangan peminatnya.

Xiaomi Mi Pad 5 mempunyai skrin 11 inci dengan chipset Qualcomm Snapdragon 860.

Kelebihan tablet ini ialah ia boleh mengimbas dokumen dengan baik dan menghasilkan kualiti video yang jelas.

Jadi bagi anda yang sering melakukan mesyuarat maya, Xiaomi Mi Pad 5 ini boleh menjadi cadangan anda.

Jom Baca : [Terkini] 10 Laptop Gaming Terbaik & Berkualiti di Malaysia

4. Advan Tab VX

Advan Tab VX adalah cadangan tablet terbaik Malaysia seterusnya. Jika anda sedang mencari tablet pada harga yang berpatutan, maka tablet ini dari jenama Advan boleh menjadi pilihan anda.

Dengan 6GB RAM, tablet terbaik bawah rm1000 ini sesuai untuk kerja atau permainan. Memori storan juga mencapai 128GB dengan resolusi kamera hadapan 5MP dan kamera belakang 8MP.

5. iPad Mini 6

Jika anda sedang mencari tablet terbaik dan murah dengan reka bentuk minimalis dan comel, maka tablet yang disyorkan 2023 iPad Mini 6, boleh menjadi pilihan anda.

Tidak seperti iPad jenis lain, iPad Mini 6 direka bentuk dengan reka bentuk baharu dan dilengkapi dengan ID sentuh.

Kelebihan iPad ini ialah ia disokong oleh 5G dan menggunakan chipset Apple A15 Bionic terkini.

Bagi anda yang memerlukan tablet mini dengan prestasi pantas, maka iPad Mini 6 ini boleh menjadi pilihan anda kerana ia mempunyai prestasi CPU sehingga 40%.

Jom Baca : 10 Senarai Handphone Gaming Terbaik Malaysia

6. Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G

Satu lagi cadangan untuk tablet terbaik untuk pelajar yang disokong oleh isyarat 5G, iaitu Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G. Tablet ini juga disokong oleh S-Pen yang boleh memudahkan anda melukis atau hanya doodle.

Kelebihan tablet ini ialah ia mempunyai hayat bateri yang panjang dan tahan lama. Oleh itu, ia sesuai digunakan oleh anda yang mempunyai tahap mobiliti yang tinggi.

7. Motorola Moto Tab G70

Motorola Moto Tab G70 adalah tablet murah terbaik malaysia seterusnya yang didakwa digunakan untuk semua jenis keperluan anda. Ia boleh untuk kerja, belajar, atau hanya bermain permainan.

Malah, jenama tablet ini boleh digunakan untuk aktiviti multitasking pada satu skrin.

Motorola Moto Tab G70 mempunyai 4GB RAM dengan memori storan sehingga 64GB. Resolusi kamera hadapan ialah 8MP dan kamera belakang ialah 13MP.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Telefon Samsung Murah dan Terbaik

8. Oppo Pad

Jenama Oppo juga mengeluarkan tablet baharu. Iaitu Oppo Pad. Dengan chipset Snapdragon 870 5G, tablet jenis ini boleh digunakan untuk kerja, hiburan, atau media pembelajaran dalam talian.

Kelebihannya ialah ia mempunyai kelajuan pemindahan data yang agak baik. Malah Oppo Pad menawarkan ciri-ciri mesra pengguna untuk penggunanya dengan penggunaan antara muka yang baik.

9. Lenovo Tab P11 Pro

Tablet terbaik untuk guru seterusnya untuk 2023 yang tidak kurang sejuk ialah Lenovo Tab P11 Pro.

Malah tablet ini berjaya masuk ke dalam kategori tablet terbaik buat masa ini. Tablet jenis ini dikatakan sangat sesuai untuk kerja, menonton filem, atau untuk bermain permainan.

Pilihan tablet ini mempunyai empat pembesar suara terbina dalam, jadi kualiti audio yang dihasilkan sangat baik.

Bukan itu sahaja, tetapi Lenovo Tab P11 Pro juga dilengkapi dengan papan kekunci dan pen luaran.

Jom Baca : [Terkini] 10 Monitor Gaming Terbaik di Bawah RM1000

10. Microsoft Surface Go 3

Satu lagi pilihan cadangan tablet terbaik 2020 Malaysia yang boleh anda pertimbangkan ialah Microsoft Surface Go 3. Tablet ini dengan sistem operasi Windows 11 sesuai untuk pelajar atau usahawan.

Cadangan ini mempunyai hayat bateri sehingga 11 jam. Bukan itu sahaja, tablet yang bagus ini juga dilengkapi dengan kamera resolusi 1080p 5MP, jadi ia boleh menghasilkan kualiti video yang jelas.

Sesuai untuk anda yang sering mengadakan mesyuarat maya atau kelas dalam talian.

Leave a Comment

Artikel Terkait