[Terkini] 10 Jenama Teh Hijau Terbaik yang Dipercayai

Admin Radarpena

Teh hijau adalah salah satu minuman paling sihat di dunia yang boleh memberikan pelbagai manfaat, mulai dari kehilangan berat badan, menurunkan risiko hamil, mencegah penyakit berbahaya seperti kanser, penyakit jantung, dan diabetes.

Manfaat teh hijau diperolehi daripada pelbagai bahan yang sihat, seperti kafein, L-theanine, dan antioksidan. Berikut adalah jenama teh hijau yang dipercayai.

1. Dilmah Green Tea

Jenama ini dilengkapi dengan bunga melati semulajadi, menghasilkan teh hijau berkualiti tinggi dengan rasa teh yang tersendiri dan aroma melati yang menyegarkan.

Jika dimakan secara teratur, ia boleh memberikan beberapa manfaat lain teh hijau, seperti kehilangan berat badan dan kolesterol dan mengekalkan kesihatan rongga mulut.

Untuk menikmatinya, anda hanya boleh membancuh satu beg teh untuk satu gelas dengan air panas dan tunggu sehingga air berubah warna.

Teh Hijau Dilmah jadi lebih menyeronokkan untuk diminum apabila panas.

Harga: RM14.17 (1 isi kotak 20)

Jom Baca : TOP 10 Jenama Probiotik Yang Bagus Pengiktirafan KKM

2. AHMAD TEA Teh Hijau Pure Green Tea

Jenama teh hijau yang baik seterusnya ialah AHMAD TEA Teh Hijau Pure Green Tea, teh hijau yang hebat untuk diet.

Teh hijau ini boleh membantu anda menurunkan berat badan kerana ia boleh mengurangkan penyerapan karbohidrat daripada makanan dan mencetuskan lebih banyak pembakaran lemak dalam badan.

Walaupun penyerapan karbohidrat dalam badan dikurangkan, anda tidak perlu risau tentang rasa lemah.

Ini kerana kandungan EGCG dan L-Carnitine dalam teh diet ini akan meningkatkan metabolisme lemak berlebihan yang terkumpul di dalam badan, supaya ia diproses menjadi tenaga.

Mengenai rasa, teh hijau rata-rata pahit, rasa lemon semulajadi dan stevia yang juga di dalamnya menjadikan teh ini rasa segar dan lazat untuk dimakan.

Harga: RM11.90 (1 kotak isi 20)

3. Twinings Pure Green Tea

Jika anda ingin mengambil teh hijau yang baik sebagai perniagaan pelangsingan, maka Twinings Pure Green Tea boleh menjadi pilihan.

Teh hijau terbaik ini dibuat khas untuk menyokong proses penurunan berat badan sambil mengekalkan kulit dan mencegah pengumpulan lemak kembali.

Harga: RM21.80 (1 kotak isi 25)

Jom Baca : 10 Cadangan Protein Whey Terbaik untuk Lelaki & Wanita!

4. Hyleys Organic Green Tea with Manuka Honey & Mango Flavor

Rasanya sedikit tertumpu dan aromanya unik, teh hijau terbaik ini mempunyai ciri-ciri tersendiri yang tidak mudah dilupakan oleh para pecinta.

Teh ini mengandungi polyphenols-catechins, antioksidan yang boleh menghalang kesan buruk pendedahan berlebihan kepada radikal bebas dalam badan, seperti penuaan pramatang atau peningkatan risiko penyakit jantung.

Harga: RM28.20 (1 kotak isi 25)

5. OSK Green Tea

Ia adalah salah satu jenama teh hijau terbaik dengan aroma yang tersendiri dan menyegarkan.

Produk ini mempunyai rasa yang lebih halus daripada teh hijau yang lain kerana daun yang digunakan untuk membuatnya adalah daun teh muda yang berkualiti.

Penggunaan teh hijau boleh membantu melindungi tubuh daripada pendedahan kepada radikal bebas yang berlebihan.

Manfaatnya datang dari kandungan polifenol di dalamnya yang bertindak sebagai antioksidan.

Harga: RM24.00 (1 kotak isi 50)

Jom Baca : [TERKINI] 10 Jenama Glucosamine Terbaik di Malaysia

6. Lipton

Teh hijau dari Lipton diperbuat daripada teh hijau semulajadi berkualiti tinggi 100%, tanpa pewarna dan pengawet, supaya kesegaran dan manfaat kesihatannya dikekalkan.

Teh hijau terbaik ini sesuai untuk diminum bila-bila masa yang anda mahukan. Teh hijau Lipton kekal lazat di lidah baik dalam keadaan panas dan sejuk.

Harga: RM13.50 (1 kotak isi 50)

7. KMT Organic Green Tea

Teh ini mengandungi antioksidan yang boleh melindungi tubuh daripada kerosakan akibat penuaan dan pencemaran.

Bukan itu sahaja, beg teh ini juga boleh menurunkan kortisol, hormon yang sering dirujuk sebagai hormon yang mendorong tekanan.

Dalam jangka masa panjang, memakan teh hijau dengan kerap dianggap mengurangkan risiko kanser, membantu menurunkan berat badan, mencegah masalah jantung, dan melindungi tubuh daripada jangkitan bakteria, virus, dan kulat.

Harga: RM29.90 (1 kotak isi 40)

Jom Baca : 5 Cadangan Jamu Wanita Terbaik di Malaysia Lulus KKM

8. Teh hijau Cap Botol

Salah satu jenama teh hijau yang baik dan tidak dapat dipersoalkan ialah Cap Botol.

Teh hijau terbaik ini dipilih dari ladang teh terbaik. 

Dibungkus dalam beg teh yang berguna, anda boleh menikmati dan mendapatkan faedah tanpa sebarang masalah.

Harga: RM5.25 (1 kotak isi 25)

9. Harada Green Tea Bag

Harada Green Tea Bag adalah teh hijau segera yang diperbuat daripada teh hijau semulajadi tanpa penambahan gula, pengawet, atau bahan kimia perubatan.

Salah satu jenama teh hijau terbaik mengandungi catechin, salah satu bahan antioksidan yang boleh menghalang sel-sel dalam badan daripada rosak.

Ikuti cara minum teh hijau dengan betul dan lakukan dengan kerap untuk mendapatkan faedahnya.

Harga: RM18.50 (1 kotak isi 50)

10. Sir Thomas Lipton Green Tea

Datang dari ladang teh terbaik di dunia dan telah menerima pensijilan Rain Forest Alliance, produk ini adalah salah satu jenama teh hijau terbaik yang boleh anda nikmati di rumah.

Dengan pembungkusan beg tertutup untuk mengekalkan kesegaran rasa dan aroma teh hijau dan mengekalkan kualitinya, anda boleh mendapatkan pengalaman minum teh hijau terbaik premium yang hebat.

Harga: bermula dari RM18.00 (1 kotak isi 25)

Originally posted 2023-02-01 01:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment