TOP 13 Jenama Tempered Glass Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Memilih jenama tempered glass tidak boleh cuai. Rakan Radarpena perlu memilih mengikut jenisnya. Terdapat jenis silau dan bukan silau. Apa bezanya?

Silau jenis ini mempunyai bahan kaca telus dan lebih licin. Secara amnya, jenis ini digunakan untuk anda yang memerlukan skrin yang jelas dan terang.

Kemudian terdapat juga jenis bukan silau, yang mempunyai salutan matte dan lebih gelap. Jenis ini berfungsi supaya tidak silau apabila menggunakan telefon pintar di luar rumah.

Di samping itu, jenis bukan silau mempunyai sensitiviti permukaan licin dan sentuhan jari yang terasa lebih mudah.

Nah, jika rakan-rakan radarpena keliru tentang memilih jenama tempered glass mana yang baik, kami mempunyai beberapa cadangan di bawah.

Senarai Jenama Tempered Glass Terbaik Malaysia

1. Spigen 

Spigen adalah salah satu pengeluar aksesori telefon pintar yang terkenal dengan produknya yang sangat baik, serta untuk produk pelindung skrinnya.

Tahap kekerasan tempered glass yang dibuat oleh Spigen mencapai 9H, yang bermaksud ia dapat melindungi skrin telefon dari calar dan hentaman dengan baik.

Selain kuat dan berkualiti, Spigen telah menyaluti tempered glass dengan oleophobic supaya ia bebas minyak dan anti-gelembung untuk pemasangan mudah.

Baca Pula : [Terkini] 10 Handphone Terbaik Bawah RM1000


2. Nilkin

Nilkin menghasilkan tempered glass dengan kekuatan kekerasan 9H yang telah disokong oleh teknologi Extreme Hardness supaya kualiti dijamin kuat.

Apa yang menarik tentang produk ini ialah ia sangat nipis pada hanya 0.2mm, jadi saiz peranti tidak terasa tebal dan berat.

Nilkin menjamin bahawa skrin yang ditutup dengan tempered glass akan bebas daripada kesan minyak dan cap jari.


3. Whitestone Dome

Jenama tempered glass terbaik seterusnya ialah Whitestone Dome yang mempunyai pelindung skrin untuk telefon dengan skrin melengkung di tepi.

Dengan pelekat cecair yang meliputi sepanjang jalan ke tepi skrin, penutup penuh tempered glass ini memberikan perlindungan kepada setiap sudut tanpa buih.

Baca Pula : 10 Senarai Handphone Gaming Terbaik Malaysia


4. OtterBox

Otter dikenali sebagai salah satu pengeluar sarung telefon bimbit yang mempunyai teknologi tinggi dan kualiti terjamin. Syarikat Amerika ini juga menghasilkan salutan pelindung skrin.

Produk ini dapat mengekalkan kualiti imej yang dihasilkan terima kasih kepada ciri kejelasan dan sentuhan rartif yang sempurna yang memastikan tindak balas skrin untuk menyentuh optimum.

OtterBox menjamin produknya mudah dipasang terima kasih kepada ciri aplikasi presicion yang mereka tawarkan.


5. Rhinosield

Rhinosield sentiasa membentangkan produk yang telah dibangunkan dengan inovasi berteknologi tinggi.

Jadi ia adalah dengan pelindung skrinnya. Produk yang diberi nama Rhinosield 9H Tempered Glass itu pasti mampu melindungi skrin telefon bimbit daripada calar dan hentaman dengan betul.

Rhinosield 9H Tempered Glass bukan sahaja kuat, tetapi juga mempunyai rintangan daripada kelembapan, minyak dan cap jari terima kasih kepada salutan oleophobe hidrofobik.

Baca Pula : TOP 15 Senarai Handphone Xiaomi Terbaik Malaysia


6. Mocolo

Mocolo membawa kaca marah anti-cap jari kepada pengguna. Seperti namanya, produk ini didakwa tidak meninggalkan cap jari pada skrin HP.

Mocolo juga telah menggunakan teknologi 2.5D dalam sudut produknya supaya ia tidak tegar kerana ia akan menyesuaikan diri dengan lengkung skrin telefon pintar.

Jenama tempered glass yang dihasilkan di bawah naungan Jepun Asahi Glass ini mempunyai ketebalan 0.33mm. Walaupun ia agak nipis, kekuatannya tidak dapat dipersoalkan.


7. T-Max

T-Max mempersembahkan produk tempered glass untuk skrin melengkung, dengan gam penuh cecair yang bermaksud ia mempunyai pelekat keseluruhan.

T-Max melengkapkan produk ini dengan pelbagai kelebihan seperti keupayaan untuk tidak mengurangkan kualiti warna pada skrin HP dan tidak mengganggu sensitivitinya.

Baca Pula : 10 Cadangan Pembersih Telefon Terbaik Di Malaysia


8. Cafele

Jenama tempered glass seterusnya ialah Cafele, menawarkan harga yang rendah berbanding jenama lain.

Di samping itu, Cafele juga boleh didapati untuk pelbagai jenama telefon pintar pertengahan dan telefon pintar kemasukan rendah. Cafela kaca gangguan ini juga sangat nipis sehingga tidak menjadikan berat telefon lebih berat.

Cafele dapat melindungi skrin telefon dari calar dan hentaman dengan baik. Walaupun ia tidak mempunyai ciri seperti jenama mahal, Cafele sangat dipercayai.


9. Ringke

Ringke adalah satu lagi jenama kaca marah yang boleh anda pilih. Jenama ini mempunyai beberapa pilihan tempered glass untuk banyak model telefon pintar. Salah satunya ialah Kaca ID Ringke yang hanya tebal 0.33 mm.

Kaca ID Ringke dilengkapi dengan beberapa ciri, seperti Pemprosesan Soft-Edge untuk peralihan lancar antara skrin dan pelindung melalui tepi melengkung, Liputan Shatterproof untuk mengelakkan kecederaan akibat kaca pecah apabila terdedah kepada hentaman, dan sebagainya.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Telefon Android Terbaik


10. Matte BlueRay Blue Light Clear

Akhir sekali ada Blue Light dengan membentangkan produk tempered glass untuk skrin melengkung, dengan gam penuh cecair yang bermaksud ia mempunyai pelekat keseluruhan.

Seperti namanya, jenis tempered glass ini lebih disukai untuk melindungi mata apabila menggunakan telefon bimbit. Fungsinya adalah untuk mengurangkan cahaya biru yang dipancarkan oleh skrin.


11. X.One Gorilla Series

X.One Gorilla Series adalah koleksi pelindung skrin terkini yang direka khas untuk melindungi peranti pintar daripada kerosakan dan calar.

Ia menyediakan perlindungan pelbagai lapisan yang ketahanannya tinggi dan kejelasan skrin yang maksimum.

Dengan teknologi canggih dan bahan berkualiti tinggi, X.One Gorilla Series adalah pilihan terbaik untuk memastikan peranti anda sentiasa selamat dan terlindung daripada kemungkinan bahaya sehari-hari.

Baca Pula : 10 Senarai Telefon Oppo Paling Best & Di Syorkan


12. Elago Clear Tempered Glass

Elago Clear Tempered Glass adalah pelindung skrin yang elegan dan ketahanannya tinggi untuk peranti pintar anda.

Terbuat daripada kaca tempered berkualiti tinggi, ia menawarkan perlindungan maksimum daripada calar, kesan jatuh, dan kesan goresan.

Dengan rekaan yang nipis dan transparan, ia memastikan kejelasan skrin yang tidak terjejas dan sentuhan yang lancar. Elago Clear Tempered Glass adalah pilihan ideal bagi mereka yang mengutamakan keselamatan dan gaya


13. Hoda Tempered Glass

Hoda Tempered Glass adalah pelindung skrin yang berkualiti tinggi untuk melindungi peranti pintar anda daripada calar, kesan jatuh, dan kesan goresan.

Diperbuat daripada kaca tempered yang tahan lama, Hoda Tempered Glass menawarkan perlindungan yang handal tanpa mengorbankan kejelasan skrin. Rekaan nipis dan ketepatan pemot

Itulah barisan jenama tempered glass yang kami cadangkan. Apa yang pasti ialah sebelum membeli, pastikan anda tahu apa ciri tempered glass yang ditawarkan, jenis dan tahap ketahanannya. Harap artikel ini membantu!

Baca Pula

Tags

Leave a Comment