10 Cadangan Jenama Topi Lelaki Terbaik & di Syorkan

Istinganah Pai

Topi yang pada asalnya dibuat untuk melindungi kepala muka kini berubah menjadi salah satu item yang menyokong penampilan untuk lelaki.

Topi yang kini mempunyai pelbagai model dan gaya juga dari pelbagai jenama atau jenama topi terkenal, pastinya membuat anda keliru untuk memilih topi mana yang baik dengan kualiti yang dijamin.

Topi lelaki yang dijamin kualiti, mulai dari Adidas, Converse, Fjallraven, atau New Era akan dibentangkan dalam artikel ini.

Dengan begitu banyak model dan jenama topi, ia mesti membuat anda keliru tentang memilih topi yang sepadan dengan gaya anda, bukan?

1. Topi Lelaki Adidas

Jenama terkenal ini menawarkan pelbagai model topi ringkas dan bergaya. Model mudah yang sesuai untuk aktiviti harian anda semasa anda berada di luar rumah.

Bahan cutton yang ringan dan terasa lembut untuk dipakai, akan memberikan keselesaan kepada sesiapa sahaja yang memakainya.

Salah satu model topi terkini yang dikeluarkan oleh adidas, seperti model GM4509 dengan gaya visor ringkas disertai dengan sulaman cahaya yang direka untuk melindungi kepala daripada sinaran UV 50 apabila di luar.

Bagi anda yang suka bersenam di luar rumah, seperti besbol, anda boleh memilih model topi dari adidas untuk menemani anda berlatih atau berjalan-jalan di sekitar bandar pada siang hari.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Jenama Wallet Lelaki Paling Best

2. Topi Lelaki Converse

Bagi anda yang suka menggunakan topi semasa melakukan aktiviti luar, mungkin anda boleh memilih topi model dari Converse.

Jenama topi dari China ini mempunyai gaya ringkas dengan logo Converse di bahagian hadapan tetapi tidak mengurangkan kesan sejuk apabila digunakan.

Model topi dari Converse ini terkenal dengan model pakaian jalanannya, di mana model topi ini selalunya merupakan aksesori yang digabungkan dengan fesyen jalanan.

Topi Converse ini diperbuat daripada kapas yang ringan untuk digunakan. Selain sesuai untuk pakaian harian, model topi Converse ini juga sesuai untuk pelbagai sukan, termasuk berlari, berbasikal atau bermain besbol.

3. Topi Lelaki Puma

Salah satu topi jenama lelaki terbaik ialah Puma. Puma adalah cadangan untuk jenama topi terbaik kerana ia mempunyai pelbagai model yang bergaya, ringkas tetapi masih menarik.

Puma adalah salah satu jenama asing yang paling popular di Malaysia.

Puma ini mempunyai pelbagai produk yang dicari oleh orang muda, seperti snapback, topi baldi, dan kacang yang boleh anda tambahkan pada pakaian anda untuk menambah kesejukan pada gaya anda.

Produk dari Puma ini sangat berminat dengan pencinta aktiviti luar, kerana produk ini sesuai untuk kanak-kanak dengan aktiviti luar.

Jom Baca : [Terkini] 10 Cadangan Jenama Beg Lelaki Paling di Syorkan

4. Topi Lelaki Fjallraven

Jenama Sweden ini menyediakan pelbagai peralatan luaran, salah satunya ialah topi dengan pelbagai model.

Model topi yang sangat bergaya dari topi trak, topi matahari, topi rata, topi baldi akan menjadikan anda kelihatan lebih sejuk.

Dengan harga yang agak tinggi, menjadikan kualiti topi Fjallraven tidak dapat dipersoalkan.

5. Topi Lelaki Herschel

Herschel adalah jenama terkenal yang menghasilkan barangan dalam gaya orang muda.

Produk dari Herschel agak pelbagai, daripada kemeja-t, jaket, beg pakaian, hingga aksesori tambahan seperti topi.

Tidak terlalu banyak model topi dari jenama ini, tetapi topi Herschel mempunyai banyak variasi warna.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari topi dengan model beanie atau jenama kupluk, inilah yang mesti anda miliki.

Pelbagai reka bentuk beanie dengan gaya kontemporari, membuat beanie dari Herschel banyak dicari.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Wangi Lelaki Terbaik & Tahan Lama!

6. Topi Lelaki New Era

Jenama ini di Malaysia terkenal dengan produk kasutnya. Malah, jenama ini mempunyai produk topi yang sangat diminati dengan logo kelab besbol New York Yankees yang merupakan topi dari jenama New Era.

Bukan sahaja topi dengan logo New York Yankees, New Era juga menghasilkan topi yang sama seperti logo kelab bola keranjang Lakers LA atau Chicago Bulls. Jenama ini kebanyakannya menghasilkan topi dengan model topi besbol.

Walau bagaimanapun, New Era juga mempunyai model lain yang tidak kurang hebatnya, seperti topi baldi dan snapback.

7. Topi Lelaki Billabong

Bagi pencinta melayari, jenama ini mungkin biasa. Billabong adalah jenama yang menghasilkan pelbagai peralatan melayari dan produk lain yang sinonim dengan pantai, seperti topi.

Billabong mempunyai pelbagai model topi, daripada topi lori, topi besbol, kacang, topi baldi dan snapback dengan warna lengkap dan reka bentuk ikonik dengan suasana di pantai.

Jika kebanyakan produk topi berwarna gelap, Billabong menyediakan banyak warna terang untuk anda yang bosan dengan warna topi yang sama.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Jam Tangan Lelaki Terbaik

8. Topi Lelaki Deus Ex Machina

Siapa yang tidak tahu jenama yang disukai oleh orang muda ini. Deus Ex Machina adalah fesyen terkenal di kalangan golongan muda kerana model dan gaya kasual yang ditawarkan sesuai untuk jiwa muda.

Deus di Malaysia nampaknya merupakan jenama yang mesti dimiliki oleh golongan muda, kerana kemeja-T, topi dan lain-lain sangat bergaya.

Produk topi dari Deus yang tidak kurang sejuk adalah topi trak, topi besbol dan kacang yang akan menjadikan penampilan anda menarik.

9. Topi Lelaki Tendencies

Akhirnya, cadangan untuk jenama topi lelaki terbaik ialah Kecenderungan. Jenama ini juga merupakan jenama tempatan dengan kualiti yang tidak dapat dipersoalkan. Salah satu produk jenama ini, ialah pelbagai topi.

Model topi lori, dan snapback dihiasi dengan pelbagai inskripsi dan imej yang menarik boleh menjadi pilihan. Kecenderungan mungkin sesuai untuk anda yang bosan dengan topi biasa tanpa sebarang hiasan.

Kecenderungan topi akan sesuai untuk anda dengan gaya pakaian kasual. Dan topi Kecenderungan ini adalah pilihan alternatif bagi anda yang ingin kelihatan sejuk pada kos yang agak kecil.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik untuk Lelaki Best

10. Topi Lelaki Champion

Cadangan jenama topi terbaik bukan sahaja dari luar negara. Champion merupakan salah satu jenama tempatan yang produknya tidak kurang hebatnya daripada jenama antarabangsa.

Jenama ini popular di kalangan golongan muda kerana barangan yang dihasilkan mempunyai model yang sangat sejuk dan gaya sejuk.

Salah satu produk champion yang mendapat permintaan tinggi ialah topi.

Champion menawarkan topi pemandu lori, topi baldi dan kacang yang sesuai untuk anda yang suka pengembaraan atau aktiviti luar dalam gaya kasual.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment