[Terkini] 10 Cadangan Jenama Beg Lelaki Paling di Syorkan

Istinganah February 16, 2023

Bukan sahaja wanita, tetapi ramai lelaki juga mula memberi perhatian kepada penampilan. Selain pakaian, produk sokongan seperti beg juga dicari secara meluas untuk menjadikan penampilan lebih sejuk.

Jenama beg sling lelaki terbaik sering menjadi pilihan kerana model dan bahan sememangnya berkualiti tinggi.

Melihat peluang perniagaan yang begitu besar, banyak jenama luar dan tempatan yang bersaing memberikan tawaran terbaik mereka.

Harga dan kualiti yang disediakan juga sangat pelbagai. Ini membolehkan pengguna memilih mengikut kebolehan dan keperluan mereka.

1. Ozone

Terdapat dua cara untuk menggunakan beg sling ini. Yang pertama ialah menjadikannya beg sling dan yang kedua sebagai beg pinggang. Bahan yang digunakan ialah cordura yang dilengkapi dengan span lembut.

Walau bagaimanapun, anda perlu berhati-hati pada bahagian cangkuk di sisi. Kerana ia menggunakan bahan plastik, cangkuk ini agak mudah pecah.

Jom Baca : 10 Cadangan Pomade Terbaik untuk Lelaki Malaysia

2. Bodypack

Masih satu syarikat dengan Eiger, membuat beg jenama Bodypack mempunyai struktur beg yang sama. Selain kuat, beg ini juga agak tahan lama. Salah satu siri yang paling disayangi ialah siri Travelon Sling Bag.

Selain sesuai digunakan sebagai beg harian, beg ini juga sesuai untuk perjalanan kerana ia mempunyai petak utama yang luas.

Di samping itu, jenama sling bag lelaki ini terdapat juga satu poket di petak utama yang boleh digunakan untuk memegang tablet 7 inci dan juga poket penganjur.

Bukan itu sahaja, tetapi terdapat juga satu poket tambahan di bahagian depan. Bahan yang digunakan adalah kulit palsu yang menambah kesan klasik.

3. Herschel

Siapa yang tidak tahu jenama Herschel? Jenama antarabangsa ini telah lama bergelut dalam dunia beg sling lelaki dan juga produk fesyen lain seperti jam tangan dan jaket. Salah satu siri beg Herschel yang paling popular ialah pek Hip yang menggunakan bahan poliester 600D.

Dengan tema monokrom, jenama beg lelaki branded ini kelihatan klasik dan sesuai digunakan pada bila-bila masa. Selain boleh digunakan sebagai beg pinggang, beg ini juga boleh digunakan sebagai beg sling.

Cuma reka bentuk beg ini sangat ringkas sehingga kelihatan agak membosankan bagi mereka yang biasa memakai beg yang lebih bercorak.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik untuk Lelaki Best

4.  XD Design

Perlukan beg import di bawah satu juta? Anda boleh mencuba beg dari jenama Belanda ini. Salah satu yang boleh anda cuba ialah siri Body Sling Crossbody. Salah satu kelebihan siri ini ialah ciri anti-kecurian yang memastikan anda selamat semasa dalam perjalanan.

Di samping itu, bahan yang digunakan juga anti-koyak dan penghalau air dan menggunakan beg penyekat RFID. Beg ini juga kelihatan agak kemas kerana ia menggunakan zip tersembunyi. Walau bagaimanapun, modelnya yang memanjang tidak sesuai untuk membawa perkara seperti tablet.

5. Mont Blanc

Bagi peminat aksesori, nama Mont Blanc mesti biasa. Produk ini, yang telah tersebar di seluruh dunia, sememangnya agak terkenal kerana kualitinya yang tidak dapat dipersoalkan.

Beg sling lelaki kulit dari jenama ini juga sangat dicari, terutamanya siri Mont Blanc 6688 Black. Dengan kulit tulen berkualiti premium, jenama itu menghasilkan beg reka bentuk ringkas dengan tiga ruang utama.

Jelas sekali, kerana ia menggunakan kulit tulen, pengguna harus merawat beg ini dengan berhati-hati, terutamanya untuk penyelenggaraannya.

Jom Baca : 10 Cadangan Protein Whey Terbaik untuk Lelaki & Wanita!

6. Etienne Aigner

Dilahirkan dari tangan seorang Etienne Aigner, pada tahun 1930 jenama dengan nama yang sama dilahirkan. Pereka keturunan Yahudi Hungary sejak itu mula-mula menumpukan produknya menggunakan bahan kulit.

Kerana konsistensinya, Aigner diberi nama samaran The Man with Golden Hands. Produk itu sendiri telah mengembara ke pelbagai wilayah dan salah satu yang paling dicari ialah siri FTP T-255.

Walaupun ia hanya dihasilkan dalam satu warna, siri ini lebih dicari kerana ia abadi. jenama beg mahal lelaki ini juga tahan lama dan tahan lama selagi ia mendapat penjagaan yang betul.

7. Bally

Jenama ini, yang sudah cukup terkenal di kalangan pencinta fesyen, sememangnya layak diambil kira. Sebagai tambahan kepada koleksi fesyen yang sentiasa baru dan kontemporari, kualiti semua koleksi Bally juga boleh diambil kira.

Aksesori yang mereka keluarkan juga terkenal kerana baik dan moden, salah satunya ialah beg sling siri Bally 6168 Body Bag. Beg ini dengan petak yang luas menggunakan bahan kulit tulen supaya ia kuat dan tahan lama.

Reka bentuk ini juga kontemporari dengan warna-warna yang menawan. Terdapat juga siri beg lelaki asal Bally. Dengan seratus peratus kulit tulen, beg ini sesuai untuk majlis kasual, separa dan formal.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Seluar Jeans Lelaki Paling Best

8. Giorgio Armani

Satu lagi jenama beg khas orang teratas yang banyak orang cari sebagai keperluan fesyen mereka. Siapa lagi jika bukan Giorgio Armani? Jenama Itali ini sememangnya telah lama wujud di alam semesta fesyen dunia.

Ini kerana kualitinya yang tidak boleh dipersoalkan.

Salah satu produk beg Armani yang paling dicari ialah siri beg FTP T-376. Bahan kulit tulen berkualiti premium menjadikan beg ini tahan lama dan boleh digunakan dalam pelbagai aktiviti. Walau bagaimanapun, beg ini hanya dihasilkan dalam satu warna, iaitu coklat gelap.

9. Polo

Selain bermain dalam reka bentuk beg galas, Polo juga telah lama mengeluarkan satu siri beg sling yang sangat disukai oleh lelaki bandar. Reka bentuk beg lelaki polo sangat klasik dengan logo mereka yang pasti mudah dikenali.

Salah satu beg yang paling disyorkan ialah Beg Dada Klasik Polo 16-105-39. Siri ini ditawarkan dalam beberapa warna tetapi yang paling dicari ialah hitam. Dengan satu petak utama dan dua poket depan, rupa beg ini agak bergaya.

Di samping itu, jenama beg sling lelaki terbaik ini juga menggunakan bahan kanvas tebal dengan pad pada tali. Ini menjadikan beg ini selesa digunakan untuk jangka masa yang panjang kerana ia tidak menyebabkan banyak geseran.

Jom Baca : 10 Beg Hiking Terbaik Malaysia untuk Temani Perjalananmu

10. Levi’s

Bukan sahaja terkenal dengan seluar dan bajunya, Levi’s juga mengeluarkan beg yang sama berkualiti. Produk yang sangat terkenal ini sentiasa dicari kerana sudah tentu barang menggunakan bahan premium pada harga yang berpatutan.

Terdapat banyak model beg sling yang dikeluarkan oleh pengeluar ini dari Amerika Syarikat. Jangan salah, walaupun ia terkenal dengan bahan denim, tetapi beg yang mereka hasilkan juga menggunakan kulit dengan reka bentuk minimalis kontemporari.

Bermula dari siri 8163 2B, siri SI-003-2 FM dan banyak lagi. Beg Levis juga bukan sahaja dihasilkan dalam warna coklat, tetapi juga hitam dan kopi. Sama seperti seluar, pengguna juga mesti berhati-hati dalam membeli produk Levi’s.
Sebabnya, terdapat begitu banyak produk cetak rompak yang beredar dengan kualiti yang pastinya tidak sebaik produk asal.

Leave a Comment

Artikel Terkait