TOP 13 Senarai Tayar Kereta Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Sekiranya anda masih sering keliru ketika memilih salah satu jenama tayar kereta terbaik untuk kereta kegemaran anda, anda tidak perlu risau kerana terdapat banyak jenama tayar kereta dengan kualiti yang baik dan harga berpatutan yang dijual di Malaysia.

Artikel ini akan membincangkan cadangan untuk jenis tayar kereta terbaik, harga tayar jenama tayar kereta terbaik dan jenama tayar kereta terbaik 2021, menjadikannya sesuai untuk semua kalangan masyarakat, terutamanya pengguna kereta Malaysia.

Bilakah masa yang sesuai untuk menukar tayar kereta? Apakah keadaan fizikal tayar kereta yang harus diganti dengan segera dengan yang baru?

Jenama atau jenama apa yang menjual produk tayar kereta di Malaysia yang mempunyai kualiti yang baik dan harga yang berpatutan?

Berikut adalah penjelasan mengenai cara menyelenggara tayar kereta dan senarai jenama dan jenama pengeluar tayar kereta yang dijual di Malaysia.

Senarai Jenama Tayar Kereta Terbaik Malaysia

Tayar kereta dengan keadaan yang kurang mesti diganti dengan segera supaya apabila memandu kereta tidak mengalami masalah dengan tayar rata atau bocor. Terdapat pelbagai jenama tayar kereta yang didagangkan di Malaysia.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan jenama tayar kereta terbaik yang boleh digunakan sebagai pilihan untuk kereta kegemaran anda.

Berikut adalah senarai 14 jenama tayar kereta yang disyorkan yang tersedia dan dijual di Malaysia. Dari yang paling murah hingga harga yang paling mahal dengan kualiti yang baik.

1. GT Rdial

Cadangan jenama tayar kereta terbaik datang dari dalam negara. GT Radial merupakan jenama pengeluar tayar keluaran PT Gajah Tunggal. GT Tayar radial dikenali sebagai produk tayar yang tahan tusukan terhadap objek tajam, tidak mudah nipis / terhakis, dan tahan lama.

Walaupun dijual pada harga RM169.00 – RM399.00, tayar GT Radial mempunyai cengkaman yang sangat kuat supaya mereka dapat mengekalkan keseimbangan kereta walaupun memandu dengan kelajuan penuh. GT Tayar radial juga dieksport ke luar negara, jadi kualitinya tidak dapat dipersoalkan.

Baca Pula : 8 Senarai Punca Minyak Hitam Kereta Bocor, Perlu Tahu!


2. Nexen

Nexen adalah pengeluar tayar yang juga berasal dari Indonesia. Kualiti tayar Nexen juga agak baik supaya mereka tidak kalah dengan jenama tayar lain. Nexen menyediakan pelbagai jenis tayar dengan saiz dan tahap ketebalan tayar yang berbeza.

Tayar jenama Nexen berharga dari RM140.00-168.00, bergantung kepada jenis dan ketebalan tayar. Nexen adalah pilihan pengguna kereta untuk tayar murah dan berkualiti.


3. Dunlop

Dunlop adalah jenama tayar yang sangat terkenal oleh komuniti yang lebih luas. Tayar Dunlop mempunyai kelebihan dari segi cengkaman tayar yang kuat, kukuh, dan kuasa redaman yang baik, supaya kelajuan kereta lancar dan tidak bising.

Tayar Dunlop juga dijual pada harga sekitar RM144.00-276.00 supaya produk tayar Dunlop mampu dimiliki oleh masyarakat yang lebih luas.

Baca Pula : [Terkini] 7 Punca Cermin Kereta Berkabus, Wajib Tahu!


4. Falken

Tahukah anda bahawa tayar Falken adalah produk tayar terlaris dan jenama tayar kereta terbaik di Malaysia?

Jenama tayar Falken mungkin masih terdengar tidak dikenali di telinga anda, tetapi tayar palsu sebenarnya digunakan secara meluas dan disukai oleh pengguna kereta Malaysia.

Falken memberi tumpuan kepada pengeluaran dan pembangunan tayar kereta untuk keadaan jalan raya, jadi falken boleh menjadi pilihan yang tepat kerana struktur tayar direka khas untuk memandu di jalan berturap.

Produk tayar Falken juga lebih pelbagai supaya terdapat banyak pilihan tayar mengikut keperluan yang dikehendaki. T

ayar Falken berharga dari RM140.00-390.00 dan tayar kereta yang berpatutan serta disertakan dengan kualiti yang tinggi.


5. Achilles

Tayar tempatan terbaik seterusnya ialah Achilles, yang merupakan produk tayar kereta syarikat PT Multistrada Arah Sarana Tbk. (MASA).

Tayar Achilles mempunyai cengkaman dan ketahanan yang sangat baik, jadi ia tahan lama dan kereta tetap stabil untuk memandu di semua rupa bumi. Julat harga tayar Achilles bermula dari RM148.00-201.00.

Bagi anda yang ingin tahu tentang fakta terkini mengenai Tayar Achilles, kami telah menerbitkan catatan mengenai Fakta Tayar Kereta Jenama Achilles ini.

Baca Pula : [Terkini] Punca – Punca Brek Kereta Melekat, Wajib Tahu!


6. GoodYear

GoodYear adalah jenama tayar kereta terbaik untuk kereta besar, seperti pikap, trak dan bas.

Dengan harga yang berpatutan, antara RM120.00-450.00, tayar GoodYear juga mempunyai ketahanan tayar tahan lama supaya ia tidak mudah terpesong dan bocor.


7. Hankook

Hankook adalah jenama tayar kereta terbaik dari Gingseng, Korea Selatan. Tayar Hankook mempunyai kualiti yang sangat baik dan digunakan sebagai Pengilang Peralatan Asal (OEM) kereta sukan dan kereta mewah.

Walaupun begitu, harga tayar Hankook untuk kereta keluarga masih mempunyai harga yang berpatutan, bermula dari RM484.00-560.00. .

Produk tayar Hankook juga dikenali sebagai keras dan anti-slip sehingga digunakan secara meluas oleh pengguna kereta Malaysia.

Baca Pula : 10 Senarai Jenama Pewangi Kereta Paling BEST


8. Continental

Jenama tayar Continental berasal dari Jerman dan telah menjadi penaja acara sukan Euro 2012 dan Piala Dunia FIFA 2014. Tayar kontinental dikenali sebagai jenis tayar run flat tire (RFT) yang lebih disukai oleh pengguna kereta.

Tayar kontinental termasuk dalam senarai tayar berkualiti premium.

Tetapi tidak perlu risau kerana tayar Continental juga menyediakan jenis tayar kereta keluarga yang berkualiti tinggi dan tahan lama, dan harganya berpatutan, bermula dari RM138.00-168.00.


9. Viking ProTech

Viking ProTech adalah jenama tayar kereta terbaik. Viking ProTech menyediakan pelbagai jenis dan varian jenis tayar dengan kualiti yang sangat baik dan harga yang berpatutan. Ini adalah titik tambah tayar Viking ProTech supaya ia disukai dan menjadi tarikan kepada pengguna.

Harga tayar kereta jenama Viking ProTech berbeza mengikut jenis dan jenis tayar, antara  RM144.00 – RM230.00.

Baca Pula : [New] 10 Shampoo Kereta Terbaik Dan Murah Terkini


10. Michelin

Michelin adalah jenama tayar dari Perancis yang merupakan OEM untuk kereta kelas premium, seperti Porsche 918 Spyder, Porsche GT3, dan Porsche Macan. Di samping itu, tayar Michelin juga popular di dunia perlumbaan motosikal.

Michelin mensasarkan pengguna kereta mewah supaya kualiti produknya tidak dapat dipersoalkan. Michelin menggunakan bahan sebatian getah tayar dan silika penuh supaya kadar tayar lebih lembut dan mempunyai cengkaman yang kuat.

Jenama tayar kereta terbaik dari Perancis ini dijual di Indonesia dari RM485.00-1.090.00.


11. Bridgestone

Jenama tayar kereta terbaik dan paling laris dan sangat popular di Indonesia ialah Bridgestone. Walaupun namanya dalam bahasa Inggeris, ternyata Bridgestone adalah produk tayar yang berasal dari Jepun, anda tahu.

Bridgestone menggunakan kepingan kord untuk bingkai tayar supaya ia mempunyai cengkaman yang kuat dan mesra di laluan berturap serta tanah. Satu lagi kualiti tayar Bridgestone adalah reka bentuk bergaya mereka, anti-slip, dan mempunyai ketahanan tayar yang panjang.

Tayar Bridgestone juga sesuai untuk pemanduan jarak jauh. Tayar dengan semua kualiti yang sangat baik berharga dari RM368.00-168.00, jadi ia masih boleh dikatakan sebagai produk tayar yang berpatutan.

Baca Pula : 10 Jenama Bateri Kereta Terbaik, Berkualiti & Tahan Lama


12. Toyo

Jenama tayar kereta terbaik seterusnya dari negara sakura ialah Toyo. Produk tayar kereta dari Jepun ini mempunyai kualiti yang sangat baik supaya produknya dieksport dan diedarkan ke pelbagai bahagian dunia.

Jenama tayar Toyo terkenal dengan harga yang agak mahal. Walau bagaimanapun, kualiti tayar jenama Toyo sebenarnya ditunjukkan dalam harga yang tinggi.

Tayar Toyo mempunyai tahap kestabilan yang tinggi yang menjadikan pengguna selesa ketika memandu dengan kereta.

Harga tayar kereta Toyo di pasaran domestik berharga dari RM160.00-300.00 bergantung kepada jenis dan varian jenis yang anda mahu meningkatkan kelajuan prestasi dan tahap keselesaan memandu dalam kereta kegemaran anda.

Tayar Toyo boleh digunakan untuk memandu di semua rupa bumi, dan mempunyai kawalan responsif yang tinggi, menjadikan prestasi sempurna kereta dengan tayar Toyo tidak dapat dipersoalkan. Berminat untuk mencuba tayar kereta Toyo untuk kereta anda?


13. Yokohama

Cadangan terakhir jenama tayar kereta terbaik masih datang dari negara matahari terbit, Jepun. Yokohama telah menaja beberapa siri kejohanan perlumbaan antarabangsa, seperti F1 dan MotoGP.

Dengan pelbagai kualiti yang dimiliki, seperti ketahanan tayar yang kuat, varian jenis dan jenis yang sesuai dengan semua keadaan rupa bumi jalan raya, tayar jenama Yokohama berjaya memasuki kelas premium tayar kereta.

Bagi pencinta kereta adat dan kereta sukan, Yokohama boleh menjadi pilihan yang tepat. Kualiti tayar Yokohama juga mencerminkan harganya yang sangat mahal, antara RM370.00-1.300.00. Harga yang sangat hebat untuk prestasi memandu yang sempurna.

Baca Pula : 13 Jenama Sport Rim Kereta Terbaik, Murah Dan Berkualiti!

Baca Pula

Tags

Leave a Comment