10 Senarai Baby Carrier Terbaik & Selesa di Malaysia

Admin Radarpena

Memilih baby carrier yang betul dan berkualiti boleh memudahkan anda membawa Anak Kecil anda keluar dari rumah.

Tetapi ingat, pemilihan baby carrier mesti berdasarkan beberapa faktor, seperti gaya hidup, kewangan, badan, dan tentu saja bentuk badan kecil.

Jika perlu, cuba berunding dengan doktor mengenai baby carrier yang paling sesuai untuk ibu bapa dan juga bayi.

Dan berikut adalah beberapa cadangan jenama baby carrier terbaik di Malaysia, Jom semak.

Senarai Jenama Baby Carrier Terbaik Malaysia

1 Infantino 300092 Hug & Cuddle Adjustable Hybrid Wrap Carrier

Terutama bagi anda yang mahukan baby carrier yang berbentuk unik dan anti-arus perdana, anda boleh mencuba Pembawa Balut Hibrid Boleh Laras Infantino 300092 Hug & Cuddle. Baby carrier yang berpatutan ini mempunyai banyak warna comel untuk dipilih.

Infantino 300092 Hug & Cuddle Adjustable Hybrid Wrap Carrier boleh digunakan untuk memegang bayi baru lahir kepada kanak-kanak kecil dengan berat 15 kilogram.

Di samping itu, pembawa bungkus ini diperbuat daripada 95 peratus kapas supaya ia mempunyai peredaran udara yang baik, dan 5 peratus spandex supaya bahan itu fleksibel dan tidak tegar.

Di Malaysia, Boba Wrap boleh dibeli dengan harga sekitar RM319.00.

Baca Pula : Jenama Baju Baby Yang Baik Dan Selesa Untuk Bayi!


2. Baby Tula Toddler Carrier | Coast Syrena Sky

Jika anda mahukan baby carrier dengan motif comel, Tula Toddler Carrier boleh menjadi salah satu pilihan.

Baby carrier ini diperbuat daripada kapas dan boleh digunakan oleh bayi semasa menghadap ke hadapan, ke belakang, atau di dalam. Pembawa Kanak-kanak Tula boleh memegang bayi seberat 11-27 kilogram.

Kelebihan Tula Toddler Carrier ialah ia selesa apabila digunakan dengan bentuk dan saiz badan yang berbeza. Di samping itu, baby carrier ini juga mudah dibersihkan. Harga Tula Toddler Carrier adalah antara RM329.00.


3. Chicco Hip Seat Carrier

Baby carrier tempat duduk pinggul Chicco baru mempunyai asas yang kukuh dan baby carrier lembut yang boleh digunakan secara individu dan gabungan, memberikan ibu bapa penyelesaian 3-dalam-1 dalam kehidupan seharian dengan si kecil.

Chicco Hip-Seat Baby Carrier adalah teman ergonomik dan pelbagai fungsi dengan tapak tempat duduk dan pinggul boleh tanggal yang boleh digunakan secara berasingan. Ia memberikan anda dan bayi anda semua kedudukan bawaan yang diperlukan.

Harga Chicco Hip Seat Carrier adalah antara RM499.00.

Baca Pula : Sabun Basuh Baju Baby Selamat Digunakan, Jom Simak!


4. Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh All-In-One Newborn Baby Carrier – All Colors

Ergobaby Omni 360 adalah baby carrier yang pelbagai cirinya boleh diselaraskan supaya ia selesa digunakan oleh bayi dengan bentuk dan saiz yang berbeza.

Bahagian tali pinggang yang dipasang pada baby carrier juga boleh diperluaskan dari 66-132 sentimeter.

Pelbagai ulasan sering memberikan Ergobaby Omni 360 penilaian yang baik kerana baby carrier ini mempunyai bahan yang kuat dan lembut.

Di Malaysia, Ergobaby Omni 360 boleh dibeli pada harga RM799.20 – RM999.00.


5. MOBY Fit Hybrid Carrier

Moby Fit Hybrid ialah baby carrier dengan sistem pembalut. Baby carrier ini diperbuat daripada bahan yang sangat lembut dan selesa, dan boleh dibersihkan dengan mesin basuh.

Cuma baby carrier ini hanya boleh meletakkan bayi menghadap ke hadapan atau ke belakang. Fit Hybrid boleh digunakan oleh bayi dengan berat 3.6-14.9 kilogram. Harga Moby Fit Hybrid adalah sekitar RM329.00.

Baca Pula : Cadangan Maternity Pad Terbaik & Selamat


6. First Baby Gear Meinkind 2 in 1 Convertible Baby Carrier

Keselesaan maksimum untuk ibu bapa dan bayi. Baby carrier meinkind sangat bagus untuk ibu dan bapa, dengan tali bahu boleh laras (25 “-45”) yang sesuai untuk semua jenis badan yang berbeza, dari ibu kecil hingga bersaiz tambah, untuk lelaki dan wanita, sut fabrik mesh lembut dan bernafas untuk semua musim.

Pembawa boleh tukar 2-dalam-1. Dari depan menghadap ke luar dan menghadap masuk, untuk bayi baru lahir dan kanak-kanak, ke pinggul, ke belakang membawa, anda akan selesa, dan begitu juga anak anda!

Ia membolehkan bayi anda meneroka dunia semasa berada dalam persekitaran yang selesa dan selamat. Pembawa kanak-kanak dari 8-33 paun (3.5-15 kg).


7. Osprey Poco Plus

Diperbuat daripada nilon tahan lama, Osprey Poco adalah baby carrier berbingkai aluminium yang boleh disesuaikan dengan pelbagai saiz badan. Terdapat tali di kerusi untuk membantu melindungi bayi semasa berada di dalam tali pinggang.

Malah, Osprey Poco juga mempunyai penutup yang boleh melindungi bayi dari matahari. Baby carrier ini boleh mengangkat bayi seberat 7.2-21 kilogram.

Di Malaysia, Osprey Poco boleh dibawa pulang dengan harga RM999.00.

Baca Pula : Cadangan Carseat Terbaik Untuk Si Kecil Di Malaysia


8. LILLEbaby Complete Airflow

Baby carrier sememangnya boleh membuat bayi yang dipegang oleh ibu bapanya. Tetapi kadang-kadang, cuaca panas akan menjadikan bayi terlalu panas di lengan bayi.

Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau kerana LILLEbaby Complete Airflow boleh menjadi penyelesaiannya. Pembawa bayi yang diperbuat daripada kapas dan nilon ini mempunyai lubang kecil yang menjadi saluran udara supaya bayi tidak berasa panas.

Di Malaysia, aliran udara lengkap LILLEbaby boleh dibeli dengan harga RM549.00 – RM669.00.


9. Konny Baby Carrier Summer

Konny Baby Carrier Summer sejuk, bernafas, dan menyenangkan untuk kulit anda, kerana ia diperbuat daripada jaringan lapisan tunggal.

Ia adalah baby carrier yang sempurna dan mesti ada untuk cuaca panas dan lembap. Selepas bertahun-tahun obsesi dengan mencari fabrik, Konny Baby Carrier Summer akhirnya berada di sini, melampaui had baby carrier mesh sedia ada.

Konny Baby Carrier Summer diperbuat daripada fabrik mesh yang dibangunkan semata-mata untuk baby carrier. Kebolehnafasan, keseronokan pada kulit, keselesaan, kesesuaian dan kestabilan.

Tiada apa-apa yang berputus asa. Di Malaysia, Konny Baby Carrier Summer boleh dibawa pulang dengan harga RM199.98.


10. Mamaway Baby Ring Sling

Mamaway Baby Sling adalah baby carrier dengan bahan yang kuat supaya ia tidak memutar, membengkokkan, meregangkan, atau mengalirkan haba.

Di samping itu, baby carrieri ini juga dilengkapi dengan cincin yang kuat yang biasanya digunakan dalam payung terjun. Bahan ini juga licin dan selamat pada kulit bayi. Mamaway Baby Sling boleh dibeli pada harga RM219.90.

Itu adalah 10 cadangan baby carrier yang kami cadangkan. Jadikan bayi anda selesa dan ibu gembira.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment