8 Cadangan Guard Lutut Terbaik untuk Kesihatan Maksimal!

Admin Radarpena

Adakah anda memakai sokongan lutut untuk melindungi lutut anda semasa aktiviti fizikal? Jika ya, di sini kami membantu anda memilih cadangan sokongan lutut terbaik untuk anda gunakan.

Perlindungan lutut atau sokongan lutut adalah alat yang digunakan untuk mencegah atau melindungi lutut daripada kecederaan.

Terdapat alat yang diperbuat daripada besi, buih, plastik, kulit atau bahan elastik lain. Terdapat pelbagai saiz, warna dan jenis pelindung lutut yang terdapat di pasaran.

1. Knee Guard Protector

Leg Pain Relief Patch berguna untuk mengurangkan kesakitan dan ketidakstabilan akibat kecederaan ringan atau lutut lemah.

Pengawal lutut ini diperbuat daripada elastik perubatan berkualiti serta sokongan elastik yang sesuai untuk sokongan dan mampatan.

Guard lutut terbaik ini membolehkan anda meneruskan aktiviti sukan sambil memberikan perlindungan terhadap kecederaan selanjutnya.

Anda juga boleh mencuci pelindung lutut ini jika anda ingin menggunakannya berulang kali. Jangan basuh mesin atau kering.

Jom Baca : 10 Cadangan Protein Whey Terbaik untuk Lelaki & Wanita!

2. Neomed Knee Smart Body Support

Pelindung lutut ini diperbuat daripada Lining Fabric yang ringan, kuat, elastik, tahan lama dan tidak mengganggu peredaran darah.

Neomed ini dilengkapi dengan oker, bahan yang berfungsi sebagai anti-bakteria dan bau.

Neomed ini juga mempunyai ciri-ciri haba yang membantu mengurangkan atau melegakan kesakitan.

3. Neomed Knee Strong Body Support

Hampir serupa dengan Sokongan Badan Pintar Lutut Neomed, pelindung lutut ini juga mempunyai bahan lembut, elastik, stabil, tahan lama, dan anti-bakteria. Walau bagaimanapun, pelindung lutut ini diperbuat daripada HI-Prene Hypoallergenic, bermakna ia boleh meneutralkan radikal bebas dan tidak menyebabkan alahan.

Neomed mempunyai reka bentuk ergonomik dan terdapat sistem peredaran udara supaya ia sangat selesa dan sesuai apabila digunakan.

Neomed Lutut Sokongan Badan yang kuat juga boleh memberikan kesan haba (hangat) untuk membantu mengurangkan / melegakan kesakitan dan memudahkan peredaran darah.

Jom Baca : [TERKINI] 10 Jenama Glucosamine Terbaik di Malaysia

4. Aolikes Knee Spring Coolfit Velcro 7915

Tidak seperti jenama pelindung lutut yang lain, Aolikes mempunyai bahan sejuk bernafas supaya ia memberikan kesan sejuk. Di samping itu, produk ini mempunyai spring sillicone yang berfungsi untuk mengurangkan tekanan.

Aolikes Knee Spring sesuai untuk anda yang lututnya mengalami kecederaan ligamen ringan, tidak stabil, cagaran, subluxation / dislokasi patellar, dan menghilangkan sakit lutut semasa bersenam.

5. Vantelin Knee Support

Pelindung lutut ini memberikan sokongan penstabilan untuk lutut yang lemah dan sakit. Vantelin mempunyai bahan nipis, ringan, tahan lama dan boleh dibasuh supaya selesa untuk kegunaan harian

Vantelin mempunyai struktur berbentuk U yang berfungsi untuk menyokong tempurung lutut untuk mengurangkan tekanan pada tendon patellar apabila memanjangkan lutut.

Sesuai digunakan semasa bersenam atau untuk orang yang mengalami sakit lutut.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Jenama Air Mineral Terbaik di Malaysia

6. LP Support Knee Wrap 631

LP Support Knee Wrap 631 diperbuat daripada bahan lembut dan tidak panas supaya ia memberikan keselesaan apabila digunakan.

Pengawal lutut ini juga tahan lama dan boleh dibasuh supaya ia boleh digunakan berkali-kali.

Tidak seperti pelindung lutut secara umum, produk ini digunakan dengan membungkus. Adakah anda memerlukan lebih banyak tekanan di tempurung lutut anda?

Hanya pembalut lebih tebal di kawasan itu. Peha anda sejuk? Hanya bungkus ke paha.

7. LP Support Open Patella 708

Sokongan LP Open Patella memberikan mampatan untuk lutut yang lemah dan menghalang anjakan dan pergerakan tempurung lutut yang berlebihan.

Terdapat pad bujur yang memberikan perlindungan empuk tambahan kepada sendi.

Pelindung lutut ini membantu melindungi daripada kecederaan selanjutnya dan juga membantu lutut selepas operasi, ketegangan, arthritis, dan perlindungan terhadap lelasan.

Produk ini boleh dibasuh supaya ia boleh digunakan berulang kali.

8. LP Support Knee Stabiliser with Buckles 709

Penstabil Lutut LP dengan Buckles berfungsi untuk meningkatkan kestabilan lutut dan memberikan mampatan kepada lutut yang cedera atau pulih.

Sesuai untuk anda yang mempunyai arthritis (arthritis), ketidakstabilan lutut, chondromalacia, dan ketegangan lutut / terseliuh

Terdapat dua tali cangkuk dan gelung boleh laras untuk mampatan tambahan apabila diperlukan.

Pelindung lutut ini mempunyai penstabil yang berguna untuk memanaskan sendi lutut dan meningkatkan peredaran darah.

Ia boleh dibasuh supaya ia boleh digunakan berulang kali.

Originally posted 2023-02-03 05:00:00.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment