10 Jam Tangan Jenama Fossil Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Di antara banyak jenama jam tangan, jam tangan Fossil adalah salah satu jenama terlaris di pasaran Malaysia.

Bukan sahaja untuk dipakai, jam tangan fosil juga boleh digunakan sebagai hadiah atau hadiah, anda tahu. Bagi sesetengah lelaki, jam tangan sudah menjadi perkara wajib yang mesti ada di pergelangan tangan.

Lebih-lebih lagi, jika jam tangan kelihatan baik ditambah dengan jenama terkenal. Lelaki pasti akan kelihatan lebih berwibawa dan berkelas.

Walaupun ia adalah jam tangan mewah, terdapat banyak jam tangan Fosil pada harga yang berpatutan. Berikut adalah 10 cadangan jam tangan fosil untuk lelaki yang boleh anda gunakan sebagai hadiah.

Senarai Jam Jenama Fossil Terbaik Malaysia

1. Fossil Fenmore Midsize Watch BQ2453

Reka bentuk klasik Reka bentuk klasik Fosil Fenmore Midsize Watch BQ2453 tidak akan menjadi abadi. Bahan sarung yang diperbuat daripada keluli tahan karat dan tali kulit menjadikan jam tangan ini sangat mewah!

Fenmore Midsize 44mm ini mempunyai dail satin hitam dengan kristal ambar sebenar, pergerakan kuarza dan tali kulit coklat. Bermula daripada harga RM461.40 sahaja, anda boleh mendapatkan jam tangan klasik dan mewah ini.

Baca Pula : BEST 10 Senarai Jam Tangan SKMEI Malaysia


2. Fossil Fb-01 Watch FS5652

Bagi anda yang lebih suka jam tangan dengan keluli tahan karat, bagi anda yang lebih suka jam tangan dengan keluli tahan karat, Fossil Fb-01 Watch FS5652 akan sesuai dengan anda.

Kes yang berani dan sangat vokasional dengan mahkota di sisi dan gelang memegang sekeping itu bersama-sama.

Ia mempunyai dail analog sinar hitam, tiga pergerakan tangan lum dengan tanda kayu pada setiap jam tangan yang memberikan jam tangan rasa sporty.

Bermula daripada harga RM384.50 sahaja, anda boleh mendapatkan jam tangan klasik dan mewah ini.


3. Fossil The Minimalist Mono Watch FS5447

Berharga RM619.00, Fosil The Minimalist Mono Watch FS5447 sangat sesuai untuk lelaki yang sukakan gaya mudah. Warna hitam pada tali jam tangan dail dan kulit menjadikan jam tangan ini kelihatan sangat maskulin.

Anggun dan halus, jam tangan mewakili estetika minimalis dari muka palet warna monokrom ke sarungnya yang anggun, yang duduk dengan mudah di pergelangan tangan.

Baca Pula : Jenama Baju Lelaki Paling Di Syorkan Malaysia


4. Fossil Nate Chronograph Watch JR1487

Mungkin jenama Fossil adalah jam tangan yang sesuai untuk anda yang suka model dan reka bentuk jam tangan yang sedikit kompleks dan mewah.

Jika ya, cuba jam tangan Fosil JR1487 Nate Chronograph Brown Leather Strap. Jam tangan dengan ciri kronograf ini dikuasai oleh sarung yang kukuh dan gelang yang diperbuat daripada kulit.

Dengan gabungan warna coklat dan hitam pada kes itu, jam tangan ini dapat memberikan penampilan profesional, lelaki, dan berwibawa. Harga jam tangan ini adalah sekitar RM461.40.


5. Fossil Fenmore Automatic Watch BQ2647

Fenmore 44mm ini mempunyai dail sinaran matahari kelabu, gerakan automatik dan gelang tangan keluli tahan karat gunmetal.

Reka bentuk jam tangan ini kelihatan sangat mewah dengan beberapa mekanisme yang kelihatan pada dail. Mesti ada kepuasan tertentu bagi lelaki yang suka dunia horologi apabila mereka melihat pergerakan jam tangan yang mereka pakai.

Uniknya, jam tangan ini tidak menggunakan bateri kerana ia menggunakan ciri pergerakan automatik yang sumber tenaganya berasal dari pemutar berputar. Anda hanya perlu masuk ke dalam poket RM426.65.

Baca Pula : [Terkini] 10 Jenama Kurta Lelaki Paling Di Syorkan


6. Fossil Gen 6 Venture Edition Smartwatch FTW4068

Untuk yang ini, ia akan jauh berbeza daripada cadangan sebelumnya. Jam tangan pintar Fossil Gen 6 Venture Edition FTW4068 ialah sejenis jam tangan pintar yang direka dengan tali keluli tahan karat.

Gabungan teknologi moden dan reka bentuk klasik jam tangan ini merupakan keunikan Fossil Gen 6 Venture Edition Smartwatch FTW4068. Anda hanya memerlukan satu jam untuk mengecas bateri jam tangan pintar ini.

Anda boleh menukar paparan skrin mengikut kehendak anda kerana terdapat ciri dail yang boleh disesuaikan. Harga jam tangan ini sekitar RM1,214.00 – RM1,286.00.


7. Fossil The Minimalist Solar Watch FS5839

Jahitan kontras pada tali kulit pada Fosil The Minimalist Solar Watch FS5839 memberikan kesan klasik yang menjadikannya kelihatan abadi. Ini menjadikan jam tangan ini bernilai melabur dalam gaya.

Dengan hanya RM527.00, anda boleh mendapatkan jam tangan klasik dengan pelbagai pilihan warna, anda tahu.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Jenama Kasut Lelaki Paling Di Syorkan


8. Fossil Fenmore Watch BQ236

Lelaki sangat sinonim dengan hitam, jadi bagi anda yang suka warna misteri, Fossil Fenmore Watch BQ236 Nate Stainless Steel adalah jam tangan yang tepat untuk anda. Semua butiran jam tangan yang terdiri daripada tali, dail, tanda jam berwarna hitam penuh!

Walaupun tanda jam berwarna kelabu gelap, penampilan jam tangan ini masih kelihatan sangat maskulin. Nombor pada jam tangan juga besar berbanding dengan nombor jam tangan secara umum. Harga jam tangan sporty ini hanya RM515.40!


9. Fossil Grant Chronograph Watch FS4813IE

Fosil mempunyai banyak model jam tangan yang sesuai untuk pencinta gaya vintaj. Terutamanya jam tangan fosil yang diperbuat daripada kulit tulen coklat.

Jika anda memakai jam tangan fosil yang talinya diperbuat daripada kulit, dijamin bahawa sebagai kulit umur jam tangan anda, anda akan kelihatan lebih elegan, kerana mana-mana aksesori yang diperbuat daripada kulit tulen cenderung menjadikan lelaki kelihatan lebih lelaki. Harga jam tangan ini adalah sekitar RM527.00.

Baca Pula : 10 Cadangan Jenama Topi Lelaki Terbaik & Di Syorkan


10. Fossil Flynn Automatic Watch BQ2383

Akhirnya, terdapat Fossil Flynn Automatic Watch BQ2383 dengan reka bentuk yang berbeza daripada yang lain. Jam tangan automatik atas jam mengambil petunjuk daripada reka bentuk vintaj.

Termasuk dengan inovasi terkini kami? Kotak perak yang halus memegang dail rangka lut, tiga tangan, angka rom dan indeks batang kulit hitam dan tali yang memegang seluruh bahagian bersama-sama. Harga jam tangan ini sekitar RM695.40.

Walaupun reka bentuknya sangat mewah, masih terdapat banyak jam tangan lelaki Fosil pada harga yang agak berpatutan, bukan?

Terdapat banyak jam tangan Fosil asli yang dijual oleh penjual, anda tahu, jangan lupa untuk memeriksa jaminan dan pastikan barangan yang anda dapat adalah tulen.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment